Ahojte, chcem sa opýtať, ci je normalne, keď som doteraz nemala ranné nevoľnosti, aby som dnes ráno pocítila nutkanie na vracanie a zavrate.... Zavrate ma neprekvapili, tie som sem-tam mavala aj predtým.... Dakujem
@denisel asi je v tehotenstve mozne vsetko 😉
ja som prve mala ukazkove-a citila som sa do porodu akoby som ani tehotna nebola
a druhe tehotenstvo je zle vsetko-od vysledkov babatka az po moje na figu stavy=uz sice nezvraciam,ale tazko mi je zo vsetkeho a zle-stale z niecoho,uz si sama leziem na nervy...uz plne chapem,ked si mamicky povedia,ze tehotenstvo chceli mat velmi rychlo za sebou a voooobec to nebolo prijemne obdovie ☹ ale tak pre babatko clovek vydrzi vela a vzdy moze byt aj horsie...ostava iba rada-vydrzat 😉
@sabina1975
@terezka1947
Ďakujem, vcelku ma to upokojilo, lebo doteraz som mala uuuplne super tehotenstvo, bez nevoľnosti, ešte som machrovala, ze ani nepociťujem, žeby som bola tehotná..... A dnes ráno toto.... Nevracala som, no stále mám akoby nutkanie na vracanie.... :(
@denisel ono na teba moze liezt aj nejaka zaludocna viroza, tak sa ti spravi nevolno,ale to by malo tk za 3 dni zmiznut..a ked nie, tak vitaj medzi nami v klube, co maju pocit, ze im je zle uz pomaly cely den. Tiez som sa tesila na vyjedacky v tehu a prve 4 mesiace nad misou, teraz uz lepsie,ale stale je jedlo pre mna blee...
@tamarka9 čo je to to morfo sono?? :O ja žijem v UK a tu je uuuplne iný systém.... Tu mi ešte ani vyšetrenia na cukor nerobili a sono je tu len 3krat :/ a mám pocit ze mi prestalo bruško rast :( ale neviem je to moje prvé a všetko ma straší a bojím sa ci je všetko tak ako má.... Už nech je vonku, vtedy budem najpokojnejsia 🙂
@denisel kazdy je iny a kazdy to inak znasa, spytaj sa midwife ked nie si ista, ta ti poradi priamo v tvojom meste. Ale napriek tomu nic extra necakaj, povedia ze vsetko je normalne, nevolnosti prejdu ked este vydrzis zopar tyzdnov. Sono v 3 mesiaci a nasledne po par mesiacoch este jedno. Zopar krvnych testov a dalsich smiesnych vysestreni a to je vsetko... Neskor ti urobia aj glukozovy test. 🙂 Ak chces morfo sono pripadne 3D tak v sukromnych klinikach za poplatok alebo chod si ho dat spravit priamo domov. 😉 Mne osobne skoncili nevolnosti v 5.mesiaci tehu, jest sa mi nechcelo vobec nic a stale mi bolo na skapanie a pritom som denne cestovala do prace. Tak vela stastia xxx
áno je to možné, u každého je individuálne , zavolaj dr, možno len potrebuješ nejaké vitamíny, keď máš závrate možno málo železa, alebo magnézium, a z toho môže byť aj tá nevoľnosť, alebo nejedla si v poslednej dobe, alebo deň predtým pomenej?, možno si bola dehydrovaná, možno ti začal blbnúť žalúdok, pankreas , alebo aj pečeň len tými premenami hormonálnymi, alebo nemala si nejaké chute, že si si dopriala a prosto si presýtila žalúdok ?????Nemusí to byť vôbec nič, len nejaké hormonálne kolísanie , ale zas to netreba úplne podceniť
Poradila by som sa s dr
@denisel aj na SK poistovna preplaca 3 sona, prve niekedy v 12tt, potom v cca 20tt a cca 30tt (ale lekari robia aj castejsie,ked je nejaky problem). A na tychto sonach sa robi aj take vacsie a dokladne meranie plus sa sleduju znaky na vrodene vyvojove poruchy a geneticke chyby- taka velka revizia babatka 🙂 A mne na cukor este tiez nerobili, myslim ze na SK po 24tt robia...
@radlinka
@womankc
@tamarka9
No mojej midwife som hovorila aj to ze mi puchnu nohy aj vyhadzana ze som na hrudi aj výtok mám hruskovity ale všetko je ok a aj tie zavrate... Keďže robím 12ky týždeň nočné týždeň denne, tak mi povedala len toľko ze vo vyššom štádiu tehu mám robiť len denne.... Ale snáď bude všetko ok a chcela by som ešte pred dovolenkou na sk dať urobiť 1 sono, nech som pokojnejšia..... Na železo a tieto vitamíny beriem tabletky, moja midwife povedala ze to staci
@denisel no podľa toho čo si písala tie príznaky, by som povedala, že trošku asi pečeň nestíha, takže by si si mohla na pečeň vitamíny kúpiť - poraď sa s tou midwife, čo sa môže z tých preparátov aj cez tehu. a čo sa týka tej práce, no je to dosť zaťažujúci režim, zrejme by si mala zvážiť nejak vymeniť smeny , môže to spôsobovať tieto problémy aj nedostatok oddychu.
Inak keď je to tak, že ti doteraz nič nebolo a až teraz je ti takto , tak ja by som to zas až tak v pohode nebrala , že je to všetko OK. Nemusí ísť o nič vážne, ale treba si dávať pozor. skús sa telefonicky poradiť aj s so svojou gyndoškou na SR, ak sa nemýlim si teraz v zahraničí???? Čo tu čítam komenty rôzne od mamičiek zo zahraničia , tak tu sa predsa robia komplexnejšie a častejšie prehliadky a vyšetrenia......
@denisel ked pojdes domov daj si spravit nielen sono ale aj komplet vysetrenie a spomen ze ti puchnu nohy a dalsie problemy. Midwife povie ze je to normalne, da ti vitaminy a to je vsetko, oni to moc neriesia. V zamestani oznam ze si tehotna, nevladzes robit nocne a pripadne 12tky, nech ti zmenia pracovnu dobu na denne, pripadne poobedne, mas nato zo zakona narok. Mali by tehotnej zene vyjst v ustrety a neboj sa aj zostat doma a ist k GP ked ti nebude velmi dobre. Drzim palce a porad sa doma s odbornikmi ak mas problemy. xxx
@womankc
@radlinka áno uz som si zvykla, ze tu je pre nich všetko ok a ja beriem vitamíny v tabletkach korekce mi ich odsúhlasila.... Keby som nepovedala ze beriem ani ju to nezaujímalo a ani mi žiadne neodporučila.... Idem teraz domov, dúfam, ze tým babatku neublížil, moja dr mi odsúhlasila, tak snáď nenastanú komplikácie z letu.... A doma si dám komplet vyšetrenia spraviť nech som pokojnejšia.....
@denisel jasne rozumiem, ja som bola podobne este som aj ochorela, ale nevolnosti uplne skoncili v 5. mesiaci. Vitaminy som zamenila za tusim Mamavit, z toho mi nebolo tak spatne a tabletky boli prijatelne a brala som podla stadii. Okrem toho som brala stale magne b6 a necitila som sa tak unavena. Letela som viackrat, nic sa nemusis bat, len sa nenamahaj s batozinou, popros niekoho nech ti pomoze 🙂 Urcite si dat vsetko doma spravit, oplati sa 🙂 drzim palce, potom napis ako si dopadla x
@radlinka A rodila si tu alebo doma na sk?? Ja rozmýšľam, ze by som odrodila tu a na materskú by som šla na sk , lebo s takým malým babom nemám odvahu tu byť prvé mesiace sama..... A ešte keď je moje prvé..... Ja beriem PregnanceCare.... Celkom som s nimi spokojná, mi ich poradila kolegyňa lebo prvé tri mesiace ma neskutočne bolelo podbrusko a bála som sa ... Jasne , určite dám vedieť, aj keď mám trochu strach ako to dopadne :/
@denisel áno správne, vieš môže to byť možno len z únavy............, len ja preto som tak starostlivejšie riešila , lebo ja som mala pri všetkých tehu také tehu ochorenie hepatopatia , a bývalo mi takto zle a mala som svrbenie pokožky a bola zasiahnutá pečeň - tak preto som ťa upozorňovala na to. Len čisto z opatrnosti, riadne popíš problémy doma svojej Lekárke. Ono takéto nevoľnosti sú bežne , ale opatrnosti nie je nikdy dosť
Prajem ti šťastnú cestu domov a nech je všetko v poriadku
@womankc ďakujem pekne, snáď všetko dobré dopadne aj cesta na sk aj tie výsledky.... Vždy som si myslela aké je bezstarostne vynosit babo, no neviem sa dočkať až bude vonku a budem kludnejsia ze je v poriadku 🙂 alebo stačí, keď ucitim jeho kopance :D inak, neboli to , keď kope?? 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@denisel ja som mala zavrate pocit na vracanie a aj samotne vracanie az po prvom trimestri a ostalo mi to cele tehu dokonca v den porodu som rano zacala hlavou vo wc