Neustále premýšľam nad pôrodom.

123medulienka123
13. júl 2019

Ahojte dievčatá mám taký problém stále rozmýšľam nad pôrodom aj keď viem, že do januára je ešte ďaleko. Pozerala som si už na nete aj aniball a potom by som ho chcela vyskúšať neskutočne sa bojím nástrihu a ani nie toho ako šitia či vôbec niečim opichavaju..... viem že by som nemala mať takéto myšlienky no bohužial neviem ako sa tomu vyhnuť. Prosím nesmejte sa mi a pozerala som sa tam dole, že ako potom s tým aniballom veď to je vežké ako ho vytlačim a zistila som, že nemám dobre prethnutú panenskú blanu proste ze mám ešte jeden malinkatý otvor tam dole..... pri sexe úplne v pohodičke nič ma nebolí a pri vyšetrení tak isto nemáte niektorá podobný problém? Neviem ako to riešiť či sa na to spýtať gynekológa alebo nechať to tak. Asi vám pripadám divne no trápi ma to ďakujem za každú odpoveď

matta308
13. júl 2019

Neviem či ten otvor nebude skôr mocova rúra 🙂
A k aniballu. Určte to skus, telo sa časom prispôsobí a ten mesiac pred pôrodom bude všetko poddajnejsie a pôjde to ľahko 🙂 len sa s tým netreba ponáhľať a riadiť sa pokynmi a svojim telom 🙂

macko1007
13. júl 2019

@123medulienka123 ahoj ja mam termin na konci januara...a aj mna napadne sem tam myslienka nad porodom ale neriesim to..urcite je aniball dobra vec teta rodila 2krat a bez nastrihu a aj ine zeny co poznam a cvicili s nim boli maximalne spokojne..

pribinak
13. júl 2019

Tak si daj epidurál, nebudes cítiť nastrih a ani šitie

123medulienka123
autor
13. júl 2019

@123medulienka123 nie nieje to močová rúra toto je na boku a vydno ale prekvapuje ma to, že aj keď som na vyšetrení že ma nič neboli....verím tomu že to bude iné a že sa to podda

123medulienka123
autor
13. júl 2019

@pribinak to si dám určite ale myslím aj na to čo ak mi ho nestihnú dať

innapnirhu
13. júl 2019

Asi ti nepomoze ziadne racionalne vysvetlovanie typu "pri porode to bude to najmenej co ta bude trapit" "ved to das ked sme to vsetky dali" a "neboj zabudnes na to okamzite ked budes mat babo v ruke" aj ked su to 100% pravdy🙂 mas strach, to je normalne. Kludne ho prezivaj, nech ta naplni, myslim ze po par dnoch/tyzdnoch ho uz nebudes tak vnimat. Zmieris sa so svojim osudom, nech pride co ma prist. Skus si hovorit: ano, bude to boliet, ano, bude to velmi neprijemne ale ja to zvladnem! A nakoniec ta nemusia ani nastrihnut.

galioska
13. júl 2019

Keď budeš mať bolesti nebudeš cítiť nič budeš sa len sústrediť aby to bolo za tebou😄

123medulienka123
autor
13. júl 2019

dievčata viem že máte pravdu no ako prvorodička takto stresujem 🙂 snáď už dalsie tehotenstvo bude ine uz budem vediet do coho idem 🙂

pribinak
13. júl 2019

@123medulienka123 ale stihnú ;) len musis vela kričať 😂😂😂😂

galioska
13. júl 2019

@123medulienka123 sa ti čudujem, ja som pri prvom nevedela do čoho idem ale zas je pravda, že som nevedela o nejakom nete, YouTube, kde som si to mohla celé kuk😁🤷 pred 16 rokmi😄

123medulienka123
autor
13. júl 2019

@pribinak už sa vidím že to budem aj tak :D

123medulienka123
autor
13. júl 2019

@galioska no práveže vtedy to bolo lepšie.... takto viem do čoho idem 🙂

pribinak
13. júl 2019

@123medulienka123 😊😊😊😊 ved to patri k tomu

kikuska555
13. júl 2019

@123medulienka123 ak rodis v normalnej nemocnici ktora je na urovni tak aj strihnutie aj sitie budes mat umrtvene opichane

tatisna
13. júl 2019

@pribinak no hej ale nemusí to stihnúť alebo nemusí zabrať...
@123medulienka123 je dobre to riešiť, budeš viac pripravená na to. Aniball určite super vec...a ak budeš mať silné kontrakcie, to natrhnutie nebudeš vôbec vnímať ako bolesť...

ildiko36
13. júl 2019

@123medulienka123 urcite skus aniball..porodila som syna bez nastrihu bez poranenia..4430g obvod hlavicky 37cm..po porode ani som necitila ze by som rodila..nic ma nebolelo zo spodu

alexandra2468
13. júl 2019

@123medulienka123 ja som tiez prvorodicka, termin prelom november/december. Samozrejme, ze sa tiez bojim, predstava strihania/sitia/kakania a cikania po porode ma desi :D ale zas neprezivam z toho nejake stresy, lebo viem, ze je to proste povinna jazda. Ved nejako von musi ist :D a snazim sa verit tomu, ze ked pridu otrasne bolestive kontrakcie tak budem vdacna za to, ze uz idem rodit :D

123medulienka123
autor
13. júl 2019

@ildiko36 ten aniball chcem skusit lenže ako písem vyssie nemam dobre prethnutu blanu alebo ju mám skor elasticku takže neviem ako mi to s nim pojde a toho sa bojim

pribinak
13. júl 2019

@tatisna no ked bude tak vytrvalo kričať ko ja, tak sestricky sme pobežia za anestéziológom, aby jej to pichol ;) ;)

ildiko36
13. júl 2019

@123medulienka123 ten anibal postupne s cvicenim ti to roztiahne neboj nic😊ja som zacala na 19cm..a den pred porodom som dala 36cm..zacala som v 35tyzdni cvicit..prve par ni som nafukla len kus..a som len vytlacila a stiahla nazad..nauci ta pouzivat spravne tlacit ktore svaly mas pouzivat..potom som stale kazdi den kus viac nafukala..do 24cm islo v pohode potom som par dni myslela ze viac nedam ze ma to roztrhne😅po tyzdni zase v pohode dala do 30cm..stale som cvicila 1hod.pritom pisu staci 30min..kazdy den som zacala s 19cm a postupne prifukovala..nikdy som nezacala s tym cm..s cim som dokoncila..6tyzdnov pred porodom som uz bola na 1cm otvorena a 2tyzde pred porodom odisla cast hlienovej zatky..cvicila som dalej..neovplivnil to porod..presne na vypocitany datum som porodila

ildiko36
13. júl 2019

@alexandra2468 jedzte baby ovsene vlocky na ranajky s podrvenimi lanovimi semiackami..zmakci to stolicu..a ked budete pouzivat anibal a nebudete mat zasivane so spodu nebude problem so stoliciu😊aj po porode sa vymocite nemusia s katerom..ja po porode par hod sama som sa osprchovala na druhy den bezproblemov mala stolicu..na vizite ma ani so spodu nekontrolovali a po 3dnoch pustili domou

cmir
13. júl 2019

@123medulienka123 ak veris svojmu gynekologovi urcite sa pytaj na vsetko co ta zaujima. 😉 a zvladnes to! Vsetko, co bude potrebne. Snaz sa vzdy zastavit myslienky, predstavy...napriklad sa sustred len na dychanie. A predstavuj si ako uz mate potom, ako sa ti ulavi, ako sa tesis zo zdraveho babatka... mne toto pomahalo. Bala som sa tak isto nastrihu, natrhnutia, sitia. Ono...treba si uvedomit, ci sa bojis, ci nie, nevies ako to dopadne...vies, ono ten strach je prirodzeny ale vlastne aj zbytocny. To ze sa teraz bojis, to nijako neeovplyvni priebeh porodu. Uz sa tomu nevyhnes. mne moja mama povedala, no tak co, tak ta zasiju 😁
Aniball tak isto odporucam.
Rodila som v januari. Ani nastrih, ani natrhnutie, ani sitie...
Neboj nic. My zeny sme na to stavane, zvladnut kadejake veci...
Ked ma brali na salu, strasny strach som dostala z tych veci - nastrih, atd. Ale tie kontrakcie ked si uz na stole su take silne ze to nebudes riesit co s tebou robia...☺

kristianko1
14. júl 2019

@123medulienka123 niekedy epiduralka nefunguje. Mala som a žiadna úľava dokonca pri sítí mi ešte museli dačo pichnúť mysleli ze keď som mala epiduralka nebude to bolieť a hneď som to cítila takže aj doktor si uvedomil ze mi vôbec nezabralo možno ju neskoro pichli nevien

lucia147852
14. júl 2019

Panenská blana úplne zmizne až pôrodom. Čiže kľudne tam kúsok môžeš mať. Tiež som mala. Anibal je na tebe. Ja som necvicila. A mala som len kozmetické stychy. Šitie som ani necítila. Kamoška cvičila. Sita hodinu, dotrhana všade. Je to dosť individuálne. Ak ti to pomôže byť kľudnejšia tak cvic. A ako píšu baby keď už to príde nemyslíš na nič len nech už je za tým a máš babo pri sebe

123medulienka123
autor
14. júl 2019

Ďakujem vám dievčatá za rady vážim si to 😊

evittam
14. júl 2019

@ildiko36 Ja som toto všetko ako pises mala aj bez nejakého aniballu. Žiadny nástrih nic. 2h po pôrode som sa starala o malého, po cca 4 som normálne mocila. Stolica ziadny problém. Ziadny epidural. Prvorodicka.
Menej sa stresovať a viac si užívať tehotenstvo. A ako nam pekne a múdro povedala PA na predporodnom kurze:..."dnu to islo lahsie ako to pôjde von, ale raz to prísť musi"...😉

vendulka80
14. júl 2019

Ahoj, ak ti mozem trosicku poradit, je jedno ako sa rozhodneš ale dôležité je hlavne nestresovat, počas porodu pocuvat personal a nekričať ale dýchať. To, ci ta nastrihnu alebo nie je v tej chvíli uplne nepodstatne. Mna caka v januári 3 porod a jasne, ze kazda premýšľame o tom, je to normalne. Ale hlavne netreba hystercit, dieta porodis tak ako miliony žien pred tebou a ked budes spolupracovať tak vsetko pojde hladko. Užívaj si tehotenstvo a hlavne vela spi. Lebo ked sa babo narodí tak uplne zabudnes na porod a prídu uplne ine starosti.

ildiko36
14. júl 2019

@evittam tak to som rada ze si to tak zvladla..mala si aj urcite dobreho gynekologa😊ja ked som dceru rodila pred 18rokmi tak ma zasila dr ze vedla sitia sa roztrhlo..pol roka sa mi to hojilo..nieco hrozne co nikomu neprajem..preto som uz vsetko urobyla aby som sa nastrihu vyhla..este lekar mi povedal po 17rokov beru ma zase ako prvorodicku..preto som sa rozhodla pre anibal..s takou vahou co mal syn urcite by ma dotrhal..4430g

jarca1111
14. júl 2019

@123medulienka123 ja som sa cele tehotenstvo ani nezaoberala porodom, hovorila som si ze to dam ze to nic neni 😀 a ked prisla realita tak sim myslela ze zomriem 😀 ked ma nastrihavali tak sim ani nevedela kedy, myslela som si ze ma ani nenastrihli len potom mi dr povedal ze ma idu sit tak mi doplo 😀 a sitie neboli, pichaju inekciu ale tu neucitis tiez..a epiduralka mi nezabrala.. 😞

ildiko36
14. júl 2019

@jarca1111 no ja som citila lebo som vedela postup kedy co nasleduje..a taku sikovnu dr som natrafila ze az ku konecniku ma roztrihla😏zacala ma zasivat bez injekcii.co som jej pripomenula ked chce na mne setrit mam aj ja mezokain v taske..potom mi pichla a veru aj injekciu som citila......keby som nemala priviazane nohy urcite ju kopnem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre