Dobrý deň. Mám 17 mesačného chlapčeka a som v 19tom týždni tehotenstva. Synček ešte nechodí tak chce niekedy aj na rukách ale je dosť ťažký okrem toho skoro celý deň som na nohách variť prať upratovať nemam čas si trošku oddýchnuť samozrejme priateľ mi pomáha.. Ešte aj kríže ma bolia keď už veľa robím tak nemôžem ani poriadne chodiť. Bojím sa o malé. Neublíži to nijak dieťatku? Ako to zvladate vy co máte už doma aspoň jedno dieťa. Ďakujem
pokial sa citis dobre, tak si pomaly robkaj, no pri aj tych najmensich bolestiach si daj pauzu a oddychni si. hlavne je sa v tvojom stave nejak nepresilovat
Ja mám pred porodom a male dieťa, ktoré tiež musím casto nosiť, najmä keď má raple a nechce ist po vlastnych domov. Var jednoduche jedla, ktoré máš na viacero dni(napr rizoto), kde fakt čistého casu prace nezaberie viac ako 10 minut a ani veľa riadov z toho nie je, či parené buchty alebo pečene kuracie stehná, za velky hrniec gulášu a pod. Domáce prace rob po troskach, napr umy umyvadlo, o dve hodinky daj prať a o ďalšie dve hodinky ho povesaj, určite nie tak, že idem upratovat a budem upratovat 2 hodinky vkuse. Ja napr keď plním umývačku, všetko si neznášam na ňu, sadnem si k tomu, lebo mi príslo vzdy zle, keď som sa zohybala a stlacala si brucho. Veľa neporiadku mi robi dieťa, čiže to má na prídel už len niekoľko hraciek denne, ľahneme si do postele a čítame si, či sa inak hráme, lebo vytahovat xx hraciek, s ktorymi sa hra 5 sekund a potom to upratovat bola psychiatria a aspoň mne robi celé tehotenstvo problem sa zohýbať dole, lebo mám zaludok na vode a velakrat má napina, či mám pocit na odpadnutie. Treba len toto obdobie prežiť, držím palce!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mam 4rocneho a pracam sa nevyhnem. Robim ako by som nebola tehotna. Dokonca obcas musim zobrat na ruky aj mojho 4rocneho. Teraz mi pribudla aj zahrada vcera som upravovala strihala kosila. Pokial to neprehanas nevidim dovod preco nerobit nieco