Nespokojné dieťa po sone v 20. týždni

katka9010
21. sep 2023

Mali ste to niektorá? Včera som absolvovala sono v 20tt a bolo mi to nepríjemné. Miestami som cítila sono až horúce. Akoby mi niekto teplý/horúci hrnček priložil na brucho. Od vtedy dieťa kope extrémne. Prvý krát som v tehotenstve nespala cez noc čo tak kopalo a dnes na druhý deň to pokračuje.

anjelicek26
21. sep 2023

Podla mna si nekludna a prenasas to na babo..... skus sa dat do pohody 😘

selest
21. sep 2023

Ak mas nejake pochybnosti zajdi kdr. Minimalne sa ukludnis a dietatko tiez.

katka9010
autor
21. sep 2023

@selest práveže mňa každá návšteva u lekára veľmi stresuje, vždy mi na ❤️ pride zle takže čím menej tam chodím tým lepšie a sme v kľude. Asi ako píše anjelicek je to zo stresu 😔

anavixy
21. sep 2023

Na sone nemalo byt co horuce, sonda nie je horuca a vodivy gel, ktory sa pouziva je, naopak, studeny. Navyse aj keby to bolo zvonka horuce tak dieta to urcite v brusku neciti. Pokial bolo vsetko ok, tak sa daj do kludu. Vsetky tie stresove hormony a podobne veci ktore tvoje telo produkuje prechadzaju k dietatu a je potom v strese aj ono. Okrem toho si to mozno teraz este viac vsimas a pozorujes a v 20tt zasa az tolko este nekopalo, takze kazdym dnom budu kopance vyraznejsie a castejsie aj bez toto aby to nieco sposobovalo 🙂

luxus10
21. sep 2023

zhruba v takomto tyzdni sa vyvija sluch plodu, a sono dietatko pocuje ako silne piskanie...tak necudo, ze sa mrvi ako besny...

katka9010
autor
21. sep 2023

@anavixy áno nikdy som nezažila že by hlavica sona bola horúca...strašne dlho držal na jednom mieste až to začalo byť príliš teplé. Ono sú na to štúdie že sono prehrieva plodovu vodu a následne z prehriatia môžu vzniknúť neuro ochorenia ale toto som nečakala nakoľko sono trvalo cca 5-7minut

katka9010
autor
21. sep 2023

@luxus10 bolo to moje prvé sono v tehotenstve a mala som zlý pocit z neho. Intuícia vravela nechoď tam všetko je ok ale rozum hovoril choď lebo budeš zlá matka...tak som šla a som od vtedy takom strese že to ľutujem..

taga
21. sep 2023

Ja si pamatam to iste, teda, nize ze by bolo horuce, ale pamatam si uplne presne, ze po sone mi bolo velmi divne, bolelo ma brucho, maly v bruchu neskutocne vyvadzal ale fakt tak, ze som mal az strach a bola som sama doma..
Ale preslo to a mam normalne deti (obcas to tak nevyzera, ale teda nic im nie je )

anavixy
21. sep 2023

@katka9010 ano ale bezne dg sono zohreje o par stupnov (tusim 2 pisali…) nuz ale ked toto bolo tvoje prve sono v tehotenstve, tak zrejme ty si trochu inak nastavena, tak sa niet co cudovat, ze si vsugerujes taketo dosledky.

katka9010
autor
21. sep 2023

@anavixy tak jasné že z toho nemusí byť hneď nejaký problém iba to či to niektorá mala že dieťa bolo od vtedy dosť aktívne. Apropo pohyby som cítila od 14tt síce iba 2x ale od 17-18 týždňa ich cítim pravidelne a pred sonom to bolo pár krát za den,po sone skoro Non stop ani spať sa mi nedalo .

maryetta
21. sep 2023

Urcite to nebude mat spojitost so samotnym vysetrenim a sonom.
Absolvujem kazdy mesiac. Naposledy 2x do tyzdna. Akurat ze okolo 20.tyzdna sa vyrazne znasobili pohyby babatka. Ktore uz “neprestanu”. Ja som iba 24.tyzden a teda uz teraz su to kopance nie vzdy prijemne 😂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre