Nerovnomerné priberanie v druhom trimestri.

sisi2212
19. dec 2019

Ahojte, ako ste priberali v druhom trimestri? Ja som konkretne do siesteho mesiaca pribrala len 2kg a zrazu za siesty mesiac som pribrala 3,5kg, je to ok? Zda sa mi to zrazu za jeden mesiac nejako veľa....

lelluska
19. dec 2019

@sisi2212 ja ti závidím aj je 2kg za druhý. Ja som v 16 a zatiaľ som len schudla:(

romanka_369
19. dec 2019

@sisi2212 ahoj.. Ja som tiez asi za 5 mesiacov pribrala 5 kil a potom zrazu za siesty 4 naraz..mala som takmer pol hodinovu prednasku o tom ako je to vela a ako sa mi bude tazko rodit..teraz koncim osmy mesiac a schudla som dve kila..takze celkovo mam 7 kil navrch..ono kazda sme ina..ja som pridala vela ovocia do jedalnicka a hlavne nepijem nic sladene tak mozno aj preto sa mi vaha upravila..

sisi2212
autor
19. dec 2019

@lelluska ja som v podstate do 21. tyzdna pribrala len 2kg a teraz tieto 4 tyzdne 3,5kg, tak mozno sa ti to este rozbehne, ja som prve tri mesiace schudla tiez, lebo mi bolo zle, ale teda tento mesiac ma prekvapil

sisi2212
autor
19. dec 2019

@romanka_369 ja mam zatial 5,5kg dokopy a som 25. tyzden, ale teda z toho 3,5kg za posledne 4 tyzdne.... Tak uvidim, no este dosť mam pred sebou a ja si teda sem tam dam aj colu, aj sladkosť..... Tak asi to ked tak obmedzim.... Pojdem teraz aj na vysetrenie cukrovky, tak snad to dobre dopadne

romanka_369
19. dec 2019

@sisi2212 ja si tiez obcas dam aj pepsi, aj kolacik ved telo si to pyta😊.. Len nejak som sa musela nastavit v stravovani lebo keby priberiem kazdy mesiac 3 kila asi by to bolo vela🙄..pri prvom som mala za cele tehu 9 kil..a 5,5 dokopy nieje vobec vela takze by som si a toho velku hlavu nerobila..

zuzuliatko18
19. dec 2019

Och a ja vobec neviem, kolko priberam alebo ako, naraz s otehotnenim mi zistili celiakiu, takze realne som v piatom mesiaci a vahu mam cca o kilo viac ako na prvej poradni. Aj u doktora su z toho zmateni, ale tak co uz narobim

sisi2212
autor
19. dec 2019

@romanka_369 no zatial 5,5kg len teda este 3,5 mesiaca predo mnou, coze tiez presne si hovorim, ze ked kazdy priberiem este 3-4kg, tak by to uz bolo aj vela, tak budem musiet si viac asi kontrolovat stravu, aj ked nejem nejako, ze vela, len dost sladkeho pojem 😂

sisi2212
autor
19. dec 2019

@zuzuliatko18 to bude asi tou zmenou stravy, ze ste este nepribrala, asi taky šok pre organizmus, ze zrazu dietnejsia strava

zuzuliatko18
19. dec 2019

@sisi2212 ved to, len potom mam skreslene info, co uz, ked si to ten moj organizmus takto vymyslel

natalala
19. dec 2019

@sisi2212 Do konca druheho trimestra som mala plus 3,2kg a teraz mi zacina 35tt a mam uz 6,3kg do plusu. Nebolo mi ani na zaciatku velmi zle takze prve tri mesiace som nic neschudla 🤷🏼‍♀️ Mne velmi pomohlo tehotenske cvicenie a prechadzky, mala som aspon nejaky pohyb tak ta vaha az tak velmi nestupala 🙂

sisi2212
autor
19. dec 2019

@natalala mne prave velmi chyba sport, ja cely zivot sportujem, len som na rizikovke, a tym padom ani cvicit teraz nemozem, cize aj to je na nic, ze sa vela nehybem 😔

sisi2212
autor
19. dec 2019

@zuzuliatko18 hlavne asi, aby babatko zodpovedalo rozmerom, ako ma a môžete to asi brat v tom pripade ako plus, ze nepriberiete

natalala
19. dec 2019

@sisi2212 tak to ano :( ja som tiez zvykla pred tehu sportovat a do toho 12tt co som nic nerobila pre istotu bolo pre mna peklo mala som depky ze chodim iba do roboty a domov a kysnem 🤦🏼‍♀️ Drzim ti palce nech ti to rychlo zbehne a ked sa male narodi budes mat pohybu az az ;)

sisi2212
autor
19. dec 2019

@natalala ano, potom zacnem aj cvicit, kedze teraz len polehujem a tak doma sa motam

deti95060810
19. dec 2019

pri prvom tehu som to mala veľmi podobné ako ty...za 6 mesiacov 1 kg som pribrala a potom každý mesiac 3-4 kg...

titla
19. dec 2019

@sisi2212 Take narazove priberanie je uplne normalne. Vacsina zien priberie najviac v tretom trimestri ale nie je to pravidlo. Ja som napr. v prvom trimestri nepribrala vobec, bolo mi zle, v druhom trimestri asi 7 kg a v tretom uz len 3 kg.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre