Ja viem,bude sa Vám to zdať úplne hlúpe....No ja mám v sebe taký blok že nejem pred cudzimy ludmy 😒 dokonca mám problém sa najesť aj pred svokrovcami 😕 Reštavrácia u mňa nepripadá do úvahu,a hrozne mi vadí ak ešte môj muž si ma začne pred niekym doberať že:jej nedavajte jesť ona sa pred vamy hanbí...je to prosto taký blok a zajtra sme pozvaný k jeho bratvi na návštevu a ja už teraz hľadám výhovorku prečo neísť 😠
@doliva v prvom rade by si si to mala vyjasniť s manželom. Myslím si, že nieje na mieste aby vedel o tvojom "probleme" a ešte ťa pred ludmi zosmiešňoval.
Na tvojom mieste by som si s nim normálne sadla a povedala ako sa cítiš, že ti to nieje príjemné a pokiaľ mieni toto robiť nikam nepôjdeš - nech si myslí jeho rodina čo chce.
Alebo sa im ospravedlň v zmysle, že ti momentálne (ako tehotnej) nechutí jesť, alebo si jedla už doma lebo ti bolo zle a nedalo sa ti čakať 😉
Nie je to hlupe, kazdy z nas ma nejaku fobiu. S tymto som mala problem kedysi aj ja. Ale tykalo sa to skor cudzich ludi nez rodiny. Napr. na verejnosti som sa hanbila zjest aj keksik nieto este nejake jedlo. Preslo to akosi same, teraz uz s tym problem nemam.
V prvom rade by tvoj manzel nemal mat take poznamky, ale skor ti v tom pomoct lebo takto ta len zbytocne depta. Skus sa nesustredit na jedlo a na to, ze na teba niekto pozera ked jes. Sustred sa na konverzaciu, zapoj sa do nej. Jasne, ze to potrva nejaky cas kym sa to zlepsi. Alebo skus tak po kusku zacat, chod trebars s kamaratkou do parku a zjedzte nieco male. Nemusis hned chodit do restauracie. Takto si to trenuj s jednym clovekom a postupne mozes pridavat dalsich.
Preco ti vadia svokrovci, svagor? Co tvoja vlastna rodina? Mala si takyto problem aj v skole?
no to od neho nie je vobec pekne ze si ta dobera,to s nim treba doriesit,inak nech si ide vsade sam ked ta mieni zhadzovat! mne je to tiez neprijemne jest pred vela ludmi, ja na tvojom mieste by som na oslavu prisla bud najedena alebo s vyhovorkou ze drzis dietu, nech ti nalozia len na malicky tanierik ze ty len ochutnas, rychlo zjes par hltov a mas klud,alebo ze ta bolia zuby... 😒
@rora vieš a potom ked to povie tak každý začne: papaj sa nemusíš hanbiť a bla-bla-bla a mne je už potom až do plaču 😖 a teraz som mu volala a povedala že jedna jeho blba pripomienka a idem preč...to je take ani poriadne ich nepoznam,ja ho do ničoho nenútim už dosť že tam idem
Manzelovi razne povedat nech prestane s takymi recami. Ani ja niesom rada medzi cudzimi ludmi, tiez je neprijemne ak su to ludia co sa povysuju alebo proste maju ine nazory (svokra a podobne) No skus to nejak prekonat, napr ak o nich vies nejaku vec za ktoru by sa mali hambit oni, nejaku trapnost, tak si to predstav vtedy a rozptyli ta to alebo rozosmeje. A cim viac chod do spolocnosti, na zaciatok len dvaja s manzelom, do restiky, na kavu, na zmrzlinu, postupne ked budete len sami dvaja isto niekoho znameho stretnete kto sa k vam prihovori na par minut, alebo prisadne si k vam a tak krok po kroku si zvyknes na cudzich ludi pri sebe. Drzim ti palce
@linda20111 dakujem,ja ani neviem čo sa to stalo nikdy som taka nebola sice po rodinnej smutnej zaležitosti som začala byť k iným nedoverciva,taka chladná som prestala sa stýkavať s ľudmi a zo zásady sa stretavám len s tými ktorých poznám 😕
@doliva nic si z toho nerob, ani ja nemam rada cudzich ludi a tiez neverim nikomu, aj teraz ked sa nam narodil maly a vsetci z manzelovej strany nas chodia navstevovat tak to nejak len pretrpim, nepaci sa mi ze chodia sem aj ked na druhej strane chapem ze sa z neho tesia a kazdy ho chce drzat na rukach.. bud silna zaciatok bude tazky ale potom si zvyknes na to a nebude ti to tak vadit...
@linda20111 mne nevadi jeho rodina,ja ich mam rada len prosto nechcem jest ked na mna pozeraju,a vies ja sa tam aj tak citim ako votrelkina....mozno si to len namyslam no neviem
@doliva Ahoj
Existuje take nieco ako odblokovanie neviem ci to poznas ,alebo by som isla za psychologom ...velmi ucinna je aj akupunktura .
Poznam ten pocit ked je clovek zablokovany -je to velmi neprijemne ,ale da sa tomu velmi lahko pomoct -odbornik ti urcite pomoze !
S manzelom by som mesiac nesexovala a potom by som sa smiala ja 🙂)
Mne sa by to zislo aspon by som nepribrsla
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahoj, ja tiez nemam rada ked som niekde kde je vela ludi. Raz sme boli na slavnostnom obede z manzelovej strany, za prve som tam nikoho nepoznala a za druhe sme sedeli pri stole s ludmi, co su na velmi vysokej urovni co sa tyka spoloc. zivota a velmi zle som sa tam citila. nemala som sa s nimi o com rozpravat, a ked som jedla som sa bala , ze urobim nejake fopaa , nastastie to dobre dopadlo vtedy som si povedala, ze nikdy viac to bol najhorsi obed v mojom zivote...ked sme jedli tak som si hovorila, co ved su to taky ludia ako ja, a co neviem jest,preco sa hanbit a tak...🙂teraz s odstupom casu sa na tom smejem. Aj ty si to tak povedz, co ved su to taky isty ludia ako ty, pozans vydlicku aj nozik tak co🙂 nemoze, ze ta rozhodit nejaky obed, pridu este horsie situacie, kde sa budes musiet inak drzat a tvarit...hlavu hore.)