Nechutenstvo a chudnutie počas tehotenstva.

somtuporady
17. aug 2019

Dobrý deň mam na Vás otázku, schudli ste niektorá počas tehotenstva? Som v 18 týždni a za posledný týždeň som stratila na váhe kilo....(od začiatku tehotenstva som len priberala - 4 kilá) nevracala som ani raz (aby ste mali predstavu, pred tehotenstvom som vazila 73 pri 178cm, čiže nie som vôbec podvyzivena).. Len teraz to začína byť také všelijaké... dni totálneho prezierania (s prepáčením) sa striedajú s obdobiami úplného nechutenstva že sa sice aj trošku najem, ale strácam apetít, a teda už aj váhu.. bojím sa že to bude pokračovať ..Myslíte že mám utekať do poradne (mám tam ísť až 2.9. )alebo mám počkať a nie je to až také vazne? Ďakujem za postrehy. PS: Posledný krát bolo v poradni s malým všetko ok, a ak vám príde otázka blbá, mrzí ma to ale tehotná som prvý krát a rada sa poradím s ľuďmi čo majú podobné problémy.

bojka22
17. aug 2019

@somtuporady ja napríklad od začiatku chudnem. Od začiatku vraciam deň čo deň. Aj keď nie stale. Niekedy len raz aj to okolo pol noci. Stále ma napína. Som prvý krát tehotná. A ako sa hovorí len oči by mi jedli. Cítim hlad ze by som zjedla nebiem co ale aj detská porcia mi je veľa. A poznám také co dlhoooo strácali váhu kvôli tehotenstvu. No každá tehotenstvo znáša inak. Takže podľa mňa je to ôk 🙂

kiki9871
17. aug 2019

@somtuporady ja som mala nechutenstvo do konca 5.mesiaca, fungovala som na vode a detskej vyzive, vobec som nepriberala a doktor mi nic nepovedal, ze je to zle, kym babo rastie a pribera ako ma, tak sa netrap vobec..teraz som v 9.mesiaci a pribrala som celkom 4kg

somtuporady
autor
17. aug 2019

@bojka22 ďakujem ti za odpoveď, ja to tiež zatiaľ beriem len tak že proste neviem, nemusí mi chutiť celý čas 🙃

somtuporady
autor
17. aug 2019

@kiki9871 ďakujem ti, veľmi si ma upokojila 😊♥️

eriksonka1234
17. aug 2019

@bojka22 ja som mala nechutenstvo až do pôrodu. Maly vyrastal v mojom brušku len na suchom rožku a vode. Do 22 tt. som nepribrala ani kilo. Nezvracala som nikdy len mi nechutilo nič. Babo je určite v poriadku.

somtuporady
autor
17. aug 2019

@eriksonka1234 ďakujem, presne toto som chcela aby ste mi písali ženy. Lebo mám zo všetkého bobky😀je strašne vytúžený ♥️ a popravde na internete z článkov som vyčítala aké je chudnutie v druhom trimestri nebezpečné....

eriksonka1234
17. aug 2019

@somtuporady tak prosím nič nečítaj a vychutnávaj si vytúženého drobčeka, každé telo je iné niekto priberie 30kg a niekto do pôrodu dokonca schudne. Aj mňa strasili, že bude syn malý, jasom nemala žiadne bruško keď som išla rodiť, nakoniec sa narodil takmer o 3 týždne skôr s váhou 2700g. z môjho mini brucha až neuveriteľná váha 😂

neluskas
17. aug 2019

@somtuporady ahoj, aj v tehotenstve je dobre doplnat výživové doplnky nielen pre teba, ale aj bábätko. poznam take prirodne produkty, ktoré sa odporúčajú uzivat pocas tehotenstva. samozrejme, ze su bez vedľajších účinkov

simona92101
17. aug 2019

@somtuporady ahoj,ja som do 5.mesiaca chudla,mala som problem vobec nieco dostat do seba,ked uz tak len polievky alebo banany.bola mi zistena znizena funkcia stitnej zlazy,beriem lieky aj teraz 4 mesiace po porode. Celkovo som pribrala 8 kg,a aj to som raz pribrala kilo a za tyzden 2 schudla,a stale takto ako na hupacke.konzultuj s lekarom,ale ak je babatko ok a zdravo pribera,tak by som si starosti nerobila 😉

somtuporady
autor
17. aug 2019

@simona92101 presne takýto húpačkový typ som :( no asi počkám do toho septembra, nebudem tam chodiť skôr, keď nebude niečo vážne (klop klop) a spýtam sa jej na to, dakujem za radu

evushka007
19. aug 2019

Ja som od začiatku tehu schudla 10 kg, stále mi je zle, buď zvraciam alebo ma len napína, niekedy mi proste nepracuje žalúdok a stále takto dokola a to jem každé dve - tri hodiny (99% jedál nasilu) lebo inak vraciam úplne určite :(. Som v 22. tt a malý priberá presne podľa tabuľky, tak lekárka povedala že kým priberá ako má tak je to všetko ok.

mogaa
19. aug 2019

@somtuporady v tehotenstve sa nedá veľmi držať na váhu🙂niekto môže pribrať za celé tehu 15-20kg a byť "podvyživený"- napr. mu chýbajú potrebné bielkoviny alebo minerály🙂po pôrode zistí že niečo bolo dieťa, placenta a ostatné voda🙂naopak žena môže pridať za celé tehu 8kg a po pôrode jej stále ostávajú 3kg ktorých sa nevie zbaviť🙂pokiaľ sa dieťa vyvíja tak ako má - nie je dôvod na obavy aj keď chudndeš🙂sú ženy ktorým býva zle celé tehu a prežívajú len na suchároch alebo mandarínkach a detičky sú nakoniec zdravé....Dôležitá nie je váha ale či dieťa rastie tak ako má🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre