Zdravim, rada by som sa informovala keďže som sa nikde nedočítalá. S rodinou sme na dovolenke v Tatrách a chystajú sa navštíviť demänovskej jaskyňu Slobody no ja v 21tt si nie som istá či môžem ísť s nimi bez problémov alebo to nie je vhodné. Ďakujem za odpoveď
V čom vidíš problém?
Jasné, že môžeš si tehotná, nie chorá.
@onedaynick nepýtam sa preto aby mi tu niekto drzo odpovedal akoby som bola tá ktorá sa boji prejsť čo i len krok. Chcela som len radu som tehotná 1x takže pardón že neviem či je to vhodné keďže jaskyne môžu byť všelijako náročné.
Das si dobre topanky,oblecenie a nevidim problem. Svoj stav uz musis vediet sama ci zvladas teren,kopcek,schody atd
Tak sú tam schody, stúpanie, dlažka je mokrá, ako to býva v jaskyni. Skor na to treba dat pozor, na rovnováhu, ale v 21 tt ešte nemáš extra veľké brucho, tak by to malo byt ok.
Odporúčam teplé oblečenie, a pevne topánky, i am nevidím dôvod neísť
@mirkablaskova coho sa obavas? Radiacia tam nie je, ide len o to, ako ty zvladas turistiku a to my nevieme. Takze ak si fyzicky ok a mas vhodne oblecenie a obuv, mozes.
@mirkablaskova keď fyzicky zvládaš toľko schodov, prečo nie? Aký je výškový rozdiel vieš pozrieť na stránke jaskyne.
@mirkablaskova daj si topánky, ktoré sa nešmýkajú, vezmi si teplejšie oblečenie, lebo v jaskyni je chladno, iný problém nevidím. A že sú tam schody? Prezradím ti, že tehotné ženy bývajú aj na štvrtom, piatom poschodí bez výťahu a trepú sa po nich aj viac krát denne, často s ďalším dieťaťom a nákupom.
V belianskej jaskyni nám robila sprievodkyňu baba ktorá mala 6 týždňov do pôrodu. Sama komentovala že raz na tých schodoch vyfuci, ale inak no problém
@mirkablaskova kľudne môžeš...ja som bola v 36tt v poľsku vo wielicke 😊
@mirkablaskova ak sa na to citis ,teplo sa oblec ,vhodna obuv a šup ....mozes na vylet ....ak nemas zdravotne problemy
@mirkablaskova mozes ak vladzes, pozri si dlzku a pocet schodov. ale daj si poriadne nesmyklave topanky a primerane oblecenie.
@mirkablaskova ja som bola tiež v 23tt ale v Demänovskej ľadovej jaskyni a úplne v pohodicke, trochu som dychcala pri posledných schodoch ☺️
@mirkablaskova Clovek zil tisice rokov v jaskyni 🤷🏼♀️
@mirkablaskova http://www.ssj.sk/sk/jaskyna/4-demanovska-jasky...
Tu si roluj na spodku stranky máš piktogramy 913schodov prevysenie 52m,od parkoviska 400m.
Bola som v 19tt, po schodoch a do kopca som fucala, ale to preto, ze nemam kondicku… inak pohoda, da sa to zvladnut, teplejsie sa obliect a obut a fakt pekny lahky vylet…
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mirkablaskova nesmies, iba doma, v papuciach a pozerat tv.