Ženy som tehotná a čakám dvojičky, pohyby cítim ale strašne slabo som 22tt a mam dosť nadváhu aj pred tehotenstvom som mala. Môže byť nadváha dôvod že necítim tie kopance a pohyby tak intenzívne?
@diamond007 ako cítim mrvenie a úplne slabé kopanie niekedy ale už som wi myslela že by to malo byt silnejšie.
ja niesom zrovna najchudsia a som 23tt a teda citim dosť zreteľne aj vidím na bruchu.. Rovnako som to mala aj pri prvej a to som mala aj placentu vpredu.
@barus26 som z toho hrozne smutná..ú doktora býva všetko v poriadku aj cítim že sa pomrvia ale fakt len veľmi slabučko a to placenty mám vzadu. Ja mam dosť nadváhu no pred otehotnim som mala 102kg ..a brucho mi až ovysa teraz nieje také krásne tehotenske ...
možno sú bábätka otocene opacne, že boxuju alebo kopu ako keby smerom do chrbtice, preto tak necitis. Každopádne si lem 22tt, ešte sa to môže všetko zmeniť. Hlavne, že na poradniach je vsetko ok🙂
@barus26 ako druhorodicka už to cítiš aj skôr aj viac.... Prvé si nepamätáš presne na deň tak ju nemyl.
Ja som není pri sebe a prvú som tiež malo cítila mrvit v hentom týždni, resp.v hentom týždni som len začínala niečo citit.Buď rada, ešte to len príde a budes chcieť aby to skončilo.
@diamond007 pamätám si úplne presne kedy som začala citit prvé … tak tu netrep že ju mýlim… Prvé som čakala v 2020 takze to nie je tak dávno a predtav si, že ako druhorodicka som ani nezačala citit pohyby skôr, ale v tom istom tyzdni ako pri prvom tehu.. no je úplne nornalne, že každé bábätko je iné, niektoré je viac aktívne ako to druhé.. A napísala som jej, že je ešte len v 22tt, že sa to môže zmeniť.. Tak mi tu netrep prosím ta, ze ju mýlim.
Pri dvojičkách som aj ja citila pohyby dosť neskoro asi od 22tt a celkovo pohyby pri nich som malo citila. Boli dni kedy keď som ich chcela cítiť musela som si ľahnúť. Tak že úplne pecky som citila od 30tt a to sa v 31tt narodili takze pohybov som si užila minimum.
neboj sa, ked doktor povedal, že je všetko v poriadku, tak je všetko v poriadku, neskôr budú kopať silno, aby ti to vynahradili 😘
Neboj, je to ešte relatívne skoro, ja som pri prvej dvere začala “niečo” cítiť okolo 21tt a to boli len take ako keď sa mi voda preleje v bruchu 😅 nevedela som ani na isto či je to ono … a okolo 30tt už to boli take šupy že ma až zo stoličky dvíhalo v práci 🤣
Tiež mám nadváhu a nie malú, tiež čakám dvojičky a detičky si cítim riadne. Ale ja som už 26tt, neboj, to príde 🙂🍀
ja som maleho necitila kopat tak ze by mi slo brucho rozpučiť, a bol zdravý, len som ho mala v krížoch celé tehu
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nie, si v malom tt