Môžu byť prvé pohyby výrazné a intenzívne?

25. dec 2023

Baby začínam 21tt, cítim cca od 19tt pohyby bábätka, ale sú to teda niekedy aj naozaj intenzívne a výrazne pohyby- za mňa ako nejaké kopančeky. Mám pocit, že sila sa zvyšuje a naozaj sú to také výrazné pohyby úplne dole v podbrušku. Mali ste to niektorá tak? Že rovno také výrazne pohyby? 🙂

Všimla som si aj, že bábo reaguje na hudbu a napr. na stres dosť, keď som v strese, ktorému sa síce snažim vyhýbať, ale v práci sa to posledné obdobie nedalo a bolo ho dosť, tak vtedy bábo reaguje dosť silno. Verím, že som mu tým stresom nijak neublížila, už po novom roku budem doma, tak to bude dobré.

Vďaka.

aj47456
25. dec 2023

Ano, od 18tt take tukanie doslova, ako keby mi tam zabka nadskakovala a to cakame prve.

autor
25. dec 2023

@aj47456 presnee! Úplne také ťukanie, ako keď sa mi niekedy silno rozbúši srdce a až cítim také pulzovanie 🙏😅 tak aj toto je také skákanie, pulzovanie pod kožou. Sranda je to, ale je to krásne ❤️
A ako často zvykneš cítiť pohyby?

aj47456
25. dec 2023

Ja som teraz takmer 20tt. Posledne tri dni ako sme doma v klude, tak rano a vecer ked lezim, cez den to este vobec nevnimam. Je to dost citelne, aj ked si dam ruku na brucho tak to citim. Take nepravidelne tuknutia. 🙂 Je to krasne, uzivaj si pekne Vianoce. 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre