Môžem si dať kúpeľ v 21. týždni tehotenstva?

22. dec 2020

Ahojte som v 21 tt a chcela by som si niekedy dať teplu kupel s penou ale mama ma straší že sa to v tehotenstve nemôže že sa musím len sprchovat aký máte názor naozaj sa nesmie v tehotenstve dávať kúpeľ ?

pribinak
22. dec 2020

Normálne som chodila plávať celé tehotenstvo a potom sa ešte clapkala vo vírivke
Nesmieš sa kúpať v horúcej vode, ale inak je to ok. Kúpeľ sa neodporúča ešte ženám ktoré majú často infekcie, ale inak je to ok

peony13
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
peony13
22. dec 2020

No mne tiez vravela zw sa nema cez tehu kupel..ale napr. Teraz som uz v 9 mesiaci a kupem sa kazdy den velmi mi to pomaha na bolest noh atd....ale tak neodporuca sa kvoli vyvolaniu porodu a infekcii

veronikaszabova
22. dec 2020

Jasne, ze sa mozes kupat. Milujem horuci kupel. A nevynechavala som ho ani pri oboch tehotenstvach.

arrram
22. dec 2020

Ja si pamätám, že kedysi dávno, keď som bola dieťa, ešte v minulom storočí, sa to hovorilo. Neviem prečo?

lucinka1988
22. dec 2020

Teplý kúpeľ si užívam od začiatku tehu, akurát som v 30tt a všetko je v poriadku. Je to pre mna úplný relax a neviem si bez toho predstaviť toto obdobie

nikpa
22. dec 2020

Nemal by sa horúci kúpeľ nad 38stupňov, je na tebe či to chces vyskúšať a zariskovat. Je kopec zien ktoré sa kupu v horucej vode a su v pohode, no neodporúča sa to. Napr. ja mam tiež hroznu chuť napustit si vaňu ale mam za sebou potrat, predčasný pôrod a teraz rizikové tehu, takze si davam pozor na všetko 🙈

mariet24
22. dec 2020

Mne sestrička u gynekologa vravela že sa nesmie lebo tým teplom sa prekrvuju cievy a to môže vyvolať pôrod/potrat. Rovnako by sa nemali používať ani tie rôzne vyhrievacie podložky...

nika82
22. dec 2020

musime len umret, vsetko ostatne s mierou

petamich
22. dec 2020

mne tiez lekar zakazal presne z dovodov, ktore pise @mariet24 a virivku tiez nie, lebo tepla voda, kvasinky a infekcie, na ktore je tehotna zena nachylnejsia, takze hoc kupanie milujem, s knizkou a poharom vina vydrzim vo vani aj dve hodiny, tak teraz radsej sprcha a pohar vina beztak nic 🙂

miadi
22. dec 2020

Kazde teho som sa kupala v tepluckej vani v bazene aj mori. Mozno akurat tu penu do kupela by si mohla vynechat nema to dobre ph pre vaginu. Daj si morsku sol a kokosovy olej uvidis ten relax a pokozka bude cista a vlàčna.

nely1704
22. dec 2020

Môžeš sa okúpať ale voda by nemala presiahnuť 38° , plus si nedávaj žiadnu penu ale potom sa len na rýchlo namydli a oplachni šampon

zuzanka.zuzu
22. dec 2020

z mojej vane sa pravidelne parí 😂 a v kúpeľni to vyzerá ako v pekle 😎 závisí na čo si bola zvyknutá predtým, všetko toto v rozumnej miere rob aj teraz

babydesire
23. dec 2020

Tak su rozne nazory,,urcite pri rizikovych tehu by som di davala pozor,inak by to nemal byt problem..to ako so sexom v tehu,niektory vravia ze v pohode,,iny zdvihaju varovny prst...

ivika99
23. dec 2020

Ja sa kupem od 5tt dneska som v 40tt a stále nič, a to sa kupem ze fakt v teplej vode aj dopúšťam keď vychladne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre