Ahojte som v 21 tt a chcela by som si niekedy dať teplu kupel s penou ale mama ma straší že sa to v tehotenstve nemôže že sa musím len sprchovat aký máte názor naozaj sa nesmie v tehotenstve dávať kúpeľ ?
No mne tiez vravela zw sa nema cez tehu kupel..ale napr. Teraz som uz v 9 mesiaci a kupem sa kazdy den velmi mi to pomaha na bolest noh atd....ale tak neodporuca sa kvoli vyvolaniu porodu a infekcii
Jasne, ze sa mozes kupat. Milujem horuci kupel. A nevynechavala som ho ani pri oboch tehotenstvach.
Ja si pamätám, že kedysi dávno, keď som bola dieťa, ešte v minulom storočí, sa to hovorilo. Neviem prečo?
Teplý kúpeľ si užívam od začiatku tehu, akurát som v 30tt a všetko je v poriadku. Je to pre mna úplný relax a neviem si bez toho predstaviť toto obdobie
Nemal by sa horúci kúpeľ nad 38stupňov, je na tebe či to chces vyskúšať a zariskovat. Je kopec zien ktoré sa kupu v horucej vode a su v pohode, no neodporúča sa to. Napr. ja mam tiež hroznu chuť napustit si vaňu ale mam za sebou potrat, predčasný pôrod a teraz rizikové tehu, takze si davam pozor na všetko 🙈
Mne sestrička u gynekologa vravela že sa nesmie lebo tým teplom sa prekrvuju cievy a to môže vyvolať pôrod/potrat. Rovnako by sa nemali používať ani tie rôzne vyhrievacie podložky...
musime len umret, vsetko ostatne s mierou
mne tiez lekar zakazal presne z dovodov, ktore pise @mariet24 a virivku tiez nie, lebo tepla voda, kvasinky a infekcie, na ktore je tehotna zena nachylnejsia, takze hoc kupanie milujem, s knizkou a poharom vina vydrzim vo vani aj dve hodiny, tak teraz radsej sprcha a pohar vina beztak nic 🙂
Kazde teho som sa kupala v tepluckej vani v bazene aj mori. Mozno akurat tu penu do kupela by si mohla vynechat nema to dobre ph pre vaginu. Daj si morsku sol a kokosovy olej uvidis ten relax a pokozka bude cista a vlàčna.
Môžeš sa okúpať ale voda by nemala presiahnuť 38° , plus si nedávaj žiadnu penu ale potom sa len na rýchlo namydli a oplachni šampon
z mojej vane sa pravidelne parí 😂 a v kúpeľni to vyzerá ako v pekle 😎 závisí na čo si bola zvyknutá predtým, všetko toto v rozumnej miere rob aj teraz
Tak su rozne nazory,,urcite pri rizikovych tehu by som di davala pozor,inak by to nemal byt problem..to ako so sexom v tehu,niektory vravia ze v pohode,,iny zdvihaju varovny prst...
Ja sa kupem od 5tt dneska som v 40tt a stále nič, a to sa kupem ze fakt v teplej vode aj dopúšťam keď vychladne
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Normálne som chodila plávať celé tehotenstvo a potom sa ešte clapkala vo vírivke
Nesmieš sa kúpať v horúcej vode, ale inak je to ok. Kúpeľ sa neodporúča ešte ženám ktoré majú často infekcie, ale inak je to ok