Ahojte 🙂 chcela som sa Vás opýtať ako ste alebo ako ste na tom boli Vy. Viem, že je to skoro a hlavne u prvorodičky. Ale dnes som mala pocit, že ma bábo koplo. Boli to normálne 2 také ťukance (dosť silné) do pravej strany podbruška. Takýto pocit som nemala v živote. Hneď som ho pripísala bábätku. Mali ste podobné zážitky aj vy? 🙂 A je to možné aby to naozaj bolo bábätko? 🙂
nie nie je možné, bol to pohyp čriev, aj tie sa trošku inak hybu niekedy ked je tam babo. najskor zacitiš tak v 20tyž., naštuduj si niečo o tom a nezakladaj temy na dohhadoch, lebo je to uplne zbytočna tema. 😉
@angelikaaa123 velmi zalezi od toho ako mas miminko v brusku ulozene....pri prvom som pohyby citila niekedy v 16.-17.t pri druhom som pohyby necitila skoro vobec, tak ani neviem kedy presne prvy krat, pri tretom tak nejako ako pri prvom
@angelikaaa123 pohyby nezačínajú kopancom, teda aspoň v mojom prípade to tak nebolo, je to úplne jemné šteklenie
@angelikaaa123 pri tretom tehu som citilia pohyby najskor, kedze som uz vedela ake to je, bolo to v 16.tt a urcite to neboli tukance 😉 skor by som to prirovnala k bublinkam, takze toto tvoje bolo nieco ine 🙂 ani sa nenazdas a dockas sa 😎
@brady1 nesuhlasim. 20.t je len predpokladany termin, kedy by zena mala zacat vnimat pohyby babatka, pre nikoho nie je zavazny 🙂 a velmi zalezi na umiestneni babatka ako aj telesnej stavby mamicky.
@liat take mierne bublinkovanie bolo aj minuly tyzden a teraz take dve tukance.. tiez som čitala članky kde sa pisali že to až neskor.. ale napadlo ma opytat sa to tu 🙂 predsa tehotne ženy maju lepšie skusenosti 🙂
@angelikaaa123 bude to asi indi vindi 😉 tak si to uzivaj maminka 😉
@angelikaaa123 a nemôžeš mať zle vypočítaný termín pôrodu? preto sa Ti zdá, že skoro na pohyby.
Podla mna prvorodicka nie, ale mne sa teraz zda, ze som pri druhom tehotenstve citila.
aj ja som citila prve pohyby v 14 tyzdni. bolo to take akoby len tuk tuk na spodu bruska. postupom casu to silnelo
@zltalienka na to som myslela aj ja že či neni bábo staršie, ale dr. si bol istý tak neviem
@lillona presne také ťukťuk bolo aj u mňa 🙂
@angelikaaa123 Mozne to je, ja som pri oboch citila zretelne ťukance uz v 15 týždni, ja som zase nikdy nepociťovala žiadne bublinky, chalani ma kopali od začiatku až dokonca 😝
@liat
a viem to preto, ze ked som si jemne prilozila ruku na brucho, tak som to citila aj na ruke. myslim, ze stihlejsie mamicky to mozu aj takto skoro pocitit
Ja som citila uz od 15teho tyzdna (podla MS), ale teraz som o dva tyzdne pozadu s porovnanim s datumom podla sona, takze neviem presne, v ktorom som bola vtedy tyzdni, ale urcite to bolo skoro..som velmi chuda, moze to byt aj tym..ked si prilozim ruku na brucho je to najlepsie citit.
@angelikaaa123 Ahoj, ja som cítila prvé pohyby v 16tt, nie kopance, iba pohyby, žiadne bublinky 🙂 A tiež som chudá mamina 🙂
v polovicke 4 mesiaca neviem teraz presne na tyzdne.citila som take mrvenie
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@angelikaaa123 Vraj detičky prvý krát kopú na meno, ktoré sa im páči. Takže máš asi v brušku malú Elišku 😉