Zdravím mamičky 🥰 som v 14-tom týždni, s manželom sme od počatia spolu vôbec sex nemali a to z dôvodu , že sa manžel o malé veľmi boji. Je to naše vytúžené prvé dieťatko a chceme aby sa narodilo zdravé bojíme sa , že by sme mu mohli sexom ublížiť. Čo si o tom myslíte ? Je tam nejaké riziko, že by sa mu mohlo niečo stať ? A ak môžme mať pohlavný styk musí byť prerušovaný ?
Vopred ďakujem za odpovede 🙂
@abcdefgahc sex môžte mať ,prečo nie ,ak nezakázal dr tak kľudne a môžte aj naplno bez prerusovania 🙂 veď tehotná už si 🙂
@abcdefgahc ak nemas problemy,tak uplne normalne mozte mat sex. Neublizite tym babatku. Len samozrejme byt tteba opatrne,teda ziaden tvrdy sex radsej. Ja napriklad od zaciatku sex nemozem mat,prisny zajaz az dokonca,ale zasa som rizikova.
@peptina inak uz sa stali,ze zema tehotna bola a otehotnela znova,ze medzi babatkami bol mesacny rozdiel. Kdesi vo svete,ale bola o tom reportaz 😀
@miriam1983 asi tak hej,ale určite to len výnimka jedna bola
@peptina tak asi je to rarita,ked o tom natocili dokument. Ale priroda je nevyspitatelna 🙂
@abcdefgahc ako píšu baby. Ak nemáš zakázané od lekára, tak v pohode. Ja som ale počas tehotenstva napríklad trvala na kondóme. zvyknem mávať problém s mykózami a v tehotenstve je sliznica predsa len nachylna a oslabena.
@abcdefgahc Nastuduj si trosku anatomiu - babo je v plodovom obale v maternici za uzatvorenym krkcom maternice.
Co by sa mu malo stat?
Ano, pri styku je moznost infekcie, ktora moze postupit do maternice a vtedy ohrozit aj babo, ale ked dorziavate zakladnu hygienu a nesexujes hore-dole s kadekym neznamym, tak sa nemas coho bat ;)
@fokuska mozno myslela tak,ze ci nezacne tvrdnut brusko,pripadne ci nemoze zacat krvacat a podobne a to tiez suvisi so strachom o babo. Ale ked je vsetko v poriadku podla lekara tak sex nemoze ublizit.
@miriam1983 Ano kym lekar nezakazal, tak je to ok.
Tiez keby citila nieco nepohodlne, bolest a pod, tak je jasne, ze treba prestat - ale to je snad prirodzene 🙂
@abcdefgahc ani môj muž nechce, že sa boji
Pri prvom mu to nevadilo 😉 ja som v 16tt
Bol so mnou aj u Dr na sono a všetko bolo v poriadku, a aj tak nechce, no čo už
Ďakujem krásne za vaše odpovede žienky 🙂
@abcdefgahc môj manžel raz niekde čítal že počas sexu keď je žena tehotná tak tie sťahy pociťuje bábo ako objatie 😉odvtedy začínala romanticka chvíľka väčšinou tým ...že mi povedal či si to malé nechceme trošku vyobjimat...aby vedelo že je lubene už pred narodením.🙂 No dá sa odmietnuť?😉
Ani u nás nič...Aj sme skúšali ale tak má to nejaké zafixované že nechce..
To vazne????????🤣🤣🤣😫😫😫
Dievčatá, prosím Vás a neviete mi poradiť, na poslednej poradni som sa zabudla opýtať, prvý trimester som brala utrogestan, lebo som na začiatku krvácala, na poslednej poradni, pred 10 dňami mi už dr vysadil utrogestan, odvtedy nekrvacam, ale bojím sa sexovať. Dr mi popri utrogestane zakázal, ale potom keď mi ho zrušil, som sa zabudla opýtať. Teraz začínam 14tt, myslíte, žeby sme mohli skusit? Ďakujem pek e
Ak nemas lekarom zakazane z dovodu rizikoveho tehu, krvacanie a ine komplikacie tak to babatku neublizi.....my sexujeme cele tehu a som uz 35 tt a vsetko je ok..a mala ani nevyzera ze by mala ist kazdu chvilu von
Tak radsej sa jeho opytat ako riskovat 🙂
@abcdefgahc ja len dodam ze vo vysokom štádiu tehotenstva môže sex vyvolať pôrod. Stalo sa mi to dva krát 🙂 s mojimi detmi. S obidvoma sme na druhý den skoro ráno utekali do porodnice
Babätku nemáte ako ublížiť. To by ste sa museli dostať cez krcok až do maternice čo neni reálne možné. Ten je zatvorený. Otvorí sa až pri porode :D
Caute. Ja mam zas taky problem. Sex je fajn, samozrejme, ziadne kaskadeske kusky, ale potom ma cela vagina tak neprijemne pobolieva. Ale trva to len chvilu a potom je vsetko zas fajn. Co vy na to? Mate nejake skusenosti? Mame prestat?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@abcdefgahc nemáte bábätku ako ublížiť. Ja som 24 TT a mávame pravidelne. Prvé týždne vôbec, lebo to som bola nehorázne unavená, zaspávala som pomaly hneď jak som prišla z práce, ale odkedy prešla únava tak si to užívame. A pokiaľ nemáš žiadne ťažkosti, alebo ti to lekár/ja vyslovene nezakázal/a tak sa nemáte ozaj čoho báť 🙂