Môže mať niekto na začiatku tehotenstva moc veľký plod?

27. dec 2023

Môže mať niekto na začiatku tehotenstva moc veľký plod?

anjelicek26
27. dec 2023

To je velmi zvlastna formulacia... ak je babatko vacsie, ako ma byt, mohla si otehotniet uz v predoslom cykle, stava sa to...

zitaje
27. dec 2023

Presne tak, väčšie bábo na začiatku tehotenstva väčšinou znamená, že tehotenstvo je "staršie", teda že žena otehotnela skôr.

autor
27. dec 2023

@zitaje a ak je celkovo počas tehotenstva bábo až moc veľké, je to nejako riskantné alebo bude pôrod skôr?

jazula
27. dec 2023

Od zaciatku mi hovorili, ze je plod vacsi (ku koncu az o 2 tyzdne). Narodila sa 2 dni pred terminom s 3,5kg, 51cm, akurat ma trosku vacsiu hlavku 🙂

jazula
27. dec 2023

Oni to odhaduju/pozeraju podla obvodu hlavicky, obvodu bruska a dlzky stehennej kosti tusim. Ak je niektory udaj nestandardny, skresluje to a podla tabulkovych standardov je “vacsi”.

autor
27. dec 2023

@jazula ale je to stále ok, nie?

anjelicek26
27. dec 2023

Ak babo v druhom a tretom trimestri privelmi rastie, robi sa test na tehotensku cukrovku...aj opakovane, ked je tam podozrenie, ze nieco nie je v poriadku.

janai1
27. dec 2023

No tak ak čakáš dieťa s hypertrofiou plodu tak budeš chodiť častejšie na kontroly

autor
27. dec 2023

@janai1
@anjelicek26 dobre, ďakujem baby 🙂

zuzanockamt
27. dec 2023

@anjelicek26 Toto teda neplatí. Obe deti hypertrofici a test na gestačný diabetes robený štandardne len raz - výsledky výborné.
@janai1 kontroly som mala štandardné...jedine by sa nečakalo dlhšie ako do termínu, aby sa dieťa dalo porodiť prirodzene (podľa rozmerov panvy), ale rodila som týždeň pred termínom

pininka1
27. dec 2023

Môj bol od začiatku väčší, od 20tt my doktor povedal ze bude mat minimálne 4kg, ovulácia sedela keďže si ju roky počítam. Nakoniec mal 4650g, ale vlastne všetky moje deti boli väčšie, ja sama mam skôr 180cm

lillyd
28. dec 2023

To je veľmi individuálne, tu ti každá žena odpovie niečo iné. Treba sa pýtať lekára. Mne povedal že po prvé to meranie nemusí byt vždy presne, môže sa babo pohnúť, môže doktor posunúť kúsok sondou a hneď mu skoci veľkosť o 1-2 dni rozdielna. Doktor Grochal mi povedal že pokial aj je naozaj väčšie tak cca tých 7-8 dni nevadí vôbec, riesia to pokial je rozdiel výraznejší napr 2 týždne a aj to len len testom na cukrovku. Znamej doktor cely Čas tvrdil aké bude mat veľké Dieta, par dni pred porodom určil hmotnosť bábätka podľa merania sonom, mala sa narodila nakoniec skôr o 3 týždne a bola malinká vôbec nrmala takú hmotnosť ako doktor určil na poslednom sone.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre