Dievčatá sesternica čaká bábätko, je v 16tt a bábo má 19 cm, už od začiatku bolo väčšie, ale toto sa mi zdá veľa. Ona tvrdí, že vie na 100% kedy otehotnela, takže o tolko týždňov sa seknúť v dátume oplodnenia asi nemohla. Žije vo švajčiarsku, zatiaľ žiadne extra vyšetrenia kvôli tomu nerobili...Môže byť že je v 16tt bábo také veľké a považuje sa to za normálne?
v jednej mobilnej aplikacii, ktoru pouzivam, je napisana velkost dieta 14 az 20cm v tyzdnoch 16 az 18, takze si myslim, ze je to v pohode...
@maminabobo tiez zijem vo svajciarsku a myslim si ze su tu dost dobry dr nato aby to vedeli vypocitat, a pochybujem ze by sa o tolko sekli. Do 21tt to budu este par krat prepocitavat ale ak povedia ze je ok tak je to ok, mozno bude mat velke babätko
No a povedali jej, že malé ma o 6 týždňov viac alebo to usudzuje len podľa veľkosti?...lebo teoreticky to môže byť kompletná dĺžka, čo zase až tak veľa nie je. Teda zistila by som si, či je to veľkosť od hlavičky o kostrc alebo aj s nozkami...malé je určite v poriadku....inak by to snáď riešili 🙂
19cm moze mat od hlavy po paty 🙂 Takze to by nebol tak zly odhad. Babatko v 16. tt ma od hlavy po kostrc (CRL) cc 12 cm a ked k tomu priratas nozicky, tak moze mat aj 20 cm.
O 6 tyzdnov sa lekar urcite nesekne. To uz by musel mat snad 20-ky dioptrie 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja som mala stále o 3t väčšie, bolo to ok, len malinká mala 4900g a 55cm pri narodení. Ale 6 týždňov sa mi zdá ozaj dosť... nemohla otehotnieť o mesiac skôr? potom by to bolo reálnejšie. Ale zase doktori sa tak často mýlia v tej váhe, dĺžke...