Ahojte dievcata, zijem v Rakusku a gynekolog mi vcera na kontrole odporucil morfo ultrazvuk. Uz mame za sebou combinde test (cele zle), trisomy test (vsetko v poriadku), ale pre istotu odporucil, nech sme kludni (ako my, rodicia, on vidi vsetko v poriadku, ale nema morfo uzv u seba v ordinacii). Spomenul aj to, ze kludne na SK, ved naco platit ovela viac v Rakusku. Vidim, ze najviac odporucate Mudr. Grochala v Martine, ale moj muz chytil hysak, ze on v zime nebude tak daleko soferovat a nech ideme v BA. Tu sa spomina Mudr. Cundrlik, ale ked si pozriem Fetal Medicine Foundation, tam je Cundrlik len pri par certifikatoch, kdezto Grochal ma skoro vsetko, co je pre mna smerodajne. Je to zoznam, ktory mi moj gyndo poradil, aby som si spravne vybrala odbornika z krajiny, ktora mi vyhovuje. Tak mi napadlo, ci mate nejaky dobry argument, ako muza presvedcim - to, ze ja CHCEM ist az do Martina, aj som ochotna ist vlakom a cele si to sama cvaknut, a dokonca sa nebudem nanho za to ani hnevat, zatial nezabera.. :( Asi sa chcem len vystazovat, ale akekolvek dobre rady a napady su vitane! Mne ide o to, ze nechcem nic zanedbat a mat to od kapacity potvrdene, ze je vsetko ok.. uz sa aj tak nervujem cele tehu, lebo uz mame sice jedno krasne zdrave dietatko, ale druhe tehu skoncilo MA a proste mam strach.. DAKUJEM x
@shades3 ja som pri dcérke chodila od 25tt ku Grochalovi a so synom celé tehu. Výsledky boli dobre v oboch tehu ale chcela som aby sme mali to najlepšie. Je to VEĽKÝ odborník a ma velmi ľudský prístup. Aj keď bolo všetko v poriadku venoval sa nám dlho a všetko poukazoval a vysvetlil. Keby som bola znovu tehu tak len on. Už v 13tt nám skoro na 95% povedal ze bude chlapec a aj je. Je síce dráhy ale stojí to za to. Držím palce
@kacenka0708 dakujem! mne o cenu nejde, aj tak je vsetko na SK o polovicu aj viac lacnejsie, ako tuna v Rakusku. Mna stve to, ze muz to tak nevidi, a neviem, ako ho zlomit.. ja som od prveho okamihu rozhodnuta, ze ku Grochalovi, aj ked som si googlila aj Cundrlika, ale stale sa len utvrdzujem, ze ta cesta aj prachy za to stoja. Len co, ked muz je ineho nazoru.. ach jo.. 🙂 Dakujem!
Ja osobne som bola a pojdem aj pri druhom tehu k MUDr. Michalovi Holáňovi do Procare v Bratislave, je to primár a špičkový odborník na prenatálnu diagnostiku....daj si do googlu a uvidíš....
@shades3 nejaku sikovnu schopnu kamosku co dobre soferuje nemas? Mohli by ste si urobit pekny vylet. MUDr.Grochal je skutocne perfektny a ma prijemny pristup. Tiez mam s nim len tu najlepsiu skusenost.
Nerieš.chces ísť ku Grochalovi,chod.Ak si odhodlaná vlakom,chod vlakom.tiez som bola u Grochala.Cunderlik je síce špička,ale Grochal je špička špičiek ☺to ti potvrdí každý slov.gynekolog.ja som mala Triple test 3:4.vsetci gyndosi aj po konzultácii tvrdili,že na sobe síce zásadný problém nevidia,ale pri takých výsledkoch testov ruku do ohňa za to nedajú.Grochal povedal:keby sa dalo,stavím všetko na to,že čakáte zdravé dievčatko.tak aj bolo.ja som síce ešte išla aj na amnio,ale to už bolo skôr o mne
Btw.ked som si potom bola po výsledky amnio na genetike,v plodovke bola mierne zvýšená hladina AFP,čo by mohlo signalizovať razstep.geneticka ma ešte chcela poslať na sono so zameraním práve na vyhľadanie potenciálneho,čo i len malého razstepu.ked som jej povedala,že už som bola u dr.grochala,povedala,tak to už naozaj ísť nikde nemusíte.
@babulkomale dakujem, kamosky mam, ale kazda ma svoje starosti, deti, rodiny, pracu, ani by ma nenapadlo ich otravovat 🙂 to ked, tak si sadnem na vlak a idem, ja z toho strach nemam, kazdy den chodim vlakom do prace a zijem 🙂 ked bude muz truba a necha ma ist tehu vlakom, tak hol tak to je 🙂
@basena001 velmi pekne ti dakujem 🙂 toto som presne potrebovala pocut.. ja si to iste myslim, tolko som vycitala z netu, ze Grochal je proste naj a ja nemam take zle vysledky, aj trisomy sme mali ok potom, ale ked mi lekar jeho radi, resp. kapacitu s takymi certifikatmi, tak nie je o com 🙂 bud muz a ukecam, alebo pojdem sam 🙂 este raz dakujem!
@malykonik citala som si o nom a ma dobre recenzie, ale nema vobec tie certifikaty, co moj dr. vyzdvihoval, ze on by jednoznacne isiel len k certifikovanemu.. keby som nebola taka pokakana pri tomto tehu, tak by som urcite sla len do BA 🙂 ale ja si kadim do gati kazdy den, tak nech ma ukludni x
@shades3 Ja som bola u Grochala. Super odborník, vysoko rešpektovaný ako mojou genetickou tak vsetkymi lekarmi u ktorych som potom bola... A v Martine sme boli cca pred dvoma tyzdnami, autom po dialnici cez Zilinu uplne v pohode a to vtedy husto snezilo. Z Trnavy tak cca 2,5 hodky. Od vas mozno kusok dlhsie...
ja som bola taktiez u mudr holana v procare bol perfektny vsetko nam ukazal cele to trvalo cca 45 min bol velmi prijemny a dosledny teraz som v 14 tt a taktiez pojdem k nemu opat na morfo 🙂
@zuzanka1707 verim, len ma odradza to, ze nie je vedeny v zozname tych svetovo uznavanych.. kdezto aj Cundrlik aj Grochal tam su.. inak jasne, ze by som sla k nemu, je tak blizko, aj ma dobre recenzie..
Ja som bola u Cunderlika a v zivote by som k nemu uz nesla...
@shades3 keď je muž takto naladený, určite by som tam s ním nesla a to z toho dôvodu, že aj my sme boli trosku rozcarovani. Je perfektný odborník, sympatak okolo 46 rokov, spolužiak nášho známeho, ktorý nám povedal o jeho praxi, kde sa naučil viac, ako by sa naučil tu na Sk za niekoľko rokov, ale tým, že bolo všetko v poriadku, vyšetrenie prebehlo dosť rýchlo a vzhľadom na tie chvály sme proste čakali viac, keďže sme sli tiež až z Ba. Pre svoj klud na to morfo chod, ale keď ti Trisomy vyšiel dobre, tak na 99% bude všetko Ok a na to 1% nepotrebuješ ist až do Martina.
V Žiline je dr.Babjak, tiež uvedený v tej mapkovej databáze.
@maca2017 vieš čo, teraz sa dá zaplatit aj ten rozšírený Trisomy, ktorý zisti aj iné ochorenia ako Turnerov syndróm a pod., hlavne ti prezradí genetické vady pomerne presne, na morfo je vidno len fyzické defekty, takze je len na človeku, čo má pre neho vyššiu váhu.. ja som len upozornila autorku na to, že ak by bolo (vďaka bohu) všetko v poriadku, tak vyšetrenie prebehne rýchlejšie a jej muž môže mat pocit, že to za tu cestu nestalo.. mna sa tiež muž opýtal, že kvôli tomuto sme sem cestovali 3 hodiny a to s tým vyšetrením ani problem nemal a to som ho ani presviedčať nemusela, aby sme do MT išli..
@lula313 Súhlasím s tebou. Aj ked rozsireny Trisomy uz nema taku presnost ako ten zakladny. A urcite je dolezite skontrolovat aj organy, hlavne srdiecko a mozog,pretoze keby nieco aj lekari sa musia na prichod takehoto cloviecika pripravit. Mne pri minulom tehotenstve prave a jedine Grochal nameral vyssie nt, aj ked vtedy tipoval prave na srdiecko. Bohuzial sa ukazalo ze je to Edwards 😧. Tak som bola u neho aj teraz a vsetko sa zda ok, vratane genetiky ☺️
Nad Grochalom ani neuvazuj je to TOP TOPov, rozhodne chod !!!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
tu link, pre toho, koho to zaujima..
https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/N...