Ahojte, na morfo ultrazvuku mi doktor povedal ze su pozitivne markery na absenciu 1 umbilikalnej arterie a echogenny fokus v LK srdca plodu. Stretol sa s tym niekto? :(
@mata22051990 poslal ma pre istotu aj ku genetikovi :/ uvidíme, vravel že sa mohol zmeniť pomer na DS
Ak nenajdes nikoho srovnakym problemom, genetik ti to urcite vsetko dopodrobna cysvetli a odporuci dalsi postup. Ja sice mala iny nalez na morfo ale presne tak to bolo.
a ty si mala akyý nález?
@89kiki papiere nemam u seba takze len laicky. Dieta ma zvacsene oblicky a mozgove komorky.
@horalka1986 a narodilo sa zdravé? Či
@mata22051990 este sa nenarodilo.
@horalka1986 a kedy máš termín? Budem držať palce 🙂
@mata22051990 oficialne 28 oktobra ale vzhladom na tieto problemy to bude asi skor. Ale nebojim sa. Boli sme na genetike a na amnio a tesne pred porodom ma este caka MR. Zatial to vyzera ze ppo porode sa to zvladne. A dakujem. 😊
@horalka1986 tak to je fajn... Držím palc
e 🙂
@horalka1986 a na genetike ti odporucili to amnio? Aj trisomy test si absolvovala? A kolko ti vychadzal screening pre DS ak sa smiem opytat? ...drzim palce 🙂
@mata22051990 a ty kedy ides na genetiku?
@horalka1986 bola som..tam mi povedali že riziko nemám také veľké 1:240 ztriple testov no ale vcera na Tom morfo ma zas vystrašili... Kvôli tomu dvojcievnemu pupočníku a tým presvetlenými crievkami že to môžu byť slabé markery DS... No ale ja tomu nejako nechcem veriť.verim že babatenko bude v poriadku... ;( Na amnio nechcem ist...aj tak to nič nezmeni nedala by som si ju preč ..
@89kiki nemam u seba tie papiere takze sa nemozem pozriet a uplne presne ti povedat ale ten screening som mala komplet negativny. Trisomy som nemala lebo som vlastne sla vsetko podla odporucania a to amnio odporucil genetik. U mna to bolo vsetko tak narychlo. Behom par hodin som sa musela rozhodnut cize som sla vsetko podla lekarov. Ale na stastie musim teraz povedat.
@horalka1986 aha rozumiem, tak super ze ti to vsetko dobre dopadlo, neviem niekedy mam pocit ze ti lekari najprv poriadne vystrasia pacientov :/
@mata22051990 ja som ten DS mala tusim 1:250. Sa mi mari. Ono to amnio je z mojho pohladu viac menej len ako informacia a ked si pevne rozhodnuta prijat akekolvek dieta je to zbytocne. ( dufam ze to neznie hlupo) len ja mam napriklad tetu ktora ma s muzom geneticky problem a nemozu spolu splodit chlapca. Uz traja jej zomreli a genetika odhalila ze sa im to ani nepodari.
@89kiki no ono ten problem je. Preto usim ist este na mr aby neurolog pri porode vedel co ho caka. Ale teda tieto geneticke veci su na stastie vsetky negativne.
@89kiki echogenny fokus nie je nic...moja mala ho tiez mala na sone o grochala v 20tt a sam o sebe pokial tam nie je nic vaznejsie niic neznamna. NIKTO to dalej ani neriesil mala sa narodila zdrava akurat sme museli na kardio ist a sme pozorovany. Grochal nam hovoril ze kedysi sa to povazovalo za marker downa ale ze to je uz zastarany nazor aaaa zvlast takyto nalez sam o sebe bez dalsieho
@hope170317 dakujem ti velmi krasne za odpoved 🙂
@horalka1986
@89kiki tak Ds mam az 1:525 a u mna sa tie nalezi volaju incip. hydronefroza (to je hlavicka) a ventrikulomegalia (to je panvicka, obličky)
@horalka1986 aha, tak ty mas trosku ine veci ako ja, ale drzim ti palce aby ti vsetko dobre dopadlo a aby si bola aj ty aj babo zdravucke a v poriadku 🙂
@horalka1986 Skor asi opacne...hydronefroza bude s oblickou.
Drzte sa kocky babatinka to vsetko zvladnu.
@hope170317 ano ano, opacne som to opisala. Aj vy sa baby drzte a dajte vediet potom.
@89kiki
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@89kiki ja som bola včera a zistili mi dvojcievny pupocnik a čosi s crievkami tiež markery slabé zas na DS...no ale ja verím že to bude dobre ... A nepýtala si sa ho čo to znamená?