Ahojte maminy som 29tt+3dni a od poslednej poradne som nepribrala ani kilo, pritom nedrzim dietu ani nic podobne, a tak mam obavu, ze ked som nepribrala ja ci pribrala podla vas aspon malinka, ved ona musi priberat co si o tom myslite ??
@nikolet_89 ahoj, teraz uz babetko nepriberá tak rýchlo ako na zaciatku tehotenstva. podla mna sa nemusís znepokojnovat. Doktor pri ultrazvuku vie povedať aká je zhruba hmotnosť bábetka a teda či je to v norme.
@nikolet_89 To sa nemusíš báť. Aj keby si ty nepribrala, bábätko bude mať z čoho rásť, no len by to išlo na úkor teba a tvojej váhy. Je normálne, ako sa počas tehotenstva priberie 15 kilo, ale aj keď nepriberieš a nemáš žiadne problémy, nemusí to znamenať niečo zlé. Ja som na začiatku tehotenstva chudla, do 7. mesiaca som sa dostala na svoju pôvodnú váhu - 55kg a na konci tehotenstva som mala 62kg. Nič svetoborné a malý mal 3150kg. Takže neboj nič, pekne papaj, zbytočne sa neprejedaj a všetko bude ok. 🙂
@nikolet_89 ahoj nemaj obavu ze si nepribrala.... To ani ja a to som v 36tt,babo si zobere od teba co potrebuje a nabera vahu ako treba...
Ja sa musim nutit do jedla lebo od 30tt nemam chut jest :( ale aspon vela ovoca papkam...
dakujem dievcata pribrala som zatial 8,8kg tak som sa trocha zlakla, ze nepriberam...ale hadam to bude v poriadku teda 🙂
@nikolet_89 nemusis nutne priberat. ja som priberala najviac do 7m a potom som uz pribrala len asi kilo. ato som dala dokopy 23kil. a may mal iba 3 kila ked sa narodil 🙂
Naša mamina pri mojej sestre pribrala za celé tehotenstvo 6 kg, a to posledný mesiac aj dokonca schudla čosi. Sestra potom mala krásnych okolo 3 kíl. Naopak ja som prvé tehu pribrala asi 20kg a malý mal 3400g, druhé tehu som pribrala 26kg a malá mala 4500g.
😉
nechapem preco si vsetky zeny myslia, ze az ked priberu 15 kil tak je to v poriadku, ja som v 21 tyzdni a pribrala som doteraz 2 kila 🙂 z coho sa nesmierne tesim, lebo lepsie sa mi pohybuje, dycha a nas drobcek je v absolutnom poriadku, krasne pribera, ved toto je najdolezitejsie nie to ci mi rastie okrem drobceka a j dalsia pneumatika 🙂
a citam ze si pribrala cez 8 kil, myslim ze na to a v akom si tyzdni je to akurat, takze uzivaj si to, ze len tolko 🙂
Ja som pri prvom nepribrala nic do 16tt, potom kazde 2 tyzdne 1 kilo, dokopy to bolo 12 kg (a novorodenec 3650 g co je teda dost). Teraz som v 17tt a v 1. trimestri pribrala 2 kila a z toho som nedavno jedno akosi schudla, takze som na tom celkom podobne nez prvykrat. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ty nemusis priberat, hlavne ze pribera malicka... ja som pribrala hlavne od 30 tt a vyssie.. vtedy t uz slo riadne, ale mam kamosku co za cele tehu pribrala 2 kila a mala sa jej narodila viac ako 3 kilova 😉 pokila babatko rastie je to ok... si asi z tych stastnejsich... ja som pribrala 21 kil... 10 mi ostalo. :D