Mlieko v tehotenstve

marika1918
5. júl 2022

Ahoj baby som prvorodička a zaujímalo by ma váš prípad. Kedy sa vám (prvorodičkám) začalo tvoriť mlieko
Ja som v 21tt a prsia mi ani nenarástli ani bradavky nemám vedcie tak sa bojím že mlieko mať nebudem

petamich
5. júl 2022

po porode 🙂 a to ci budes mat mlieko a kolko absolutne nesuvisi s velkostou prs a bradaviek ale s poctom mliecnych zliaz, nemala som takmer vobec velke prsia a kojila som skoro rok 🙃 neboj sa bude to v pohode

mamamasama
5. júl 2022

@petamich súhlasim... Ja som mala E a skoro ani kvapka... Sestra má lentilky pod kobercom a kojí viac ako rok...

petamich
5. júl 2022

@mamamasama ja som dufala, ze ked budem kojit aspon chvilu budem vediet ake to je mat velke prsia ale nie 😂 dokonca ani po ukonceni mi nezostali aspon trosku vacsie, holt mala som to vediet, mama ma styri deti a stale lentilky pod kobercom 😅

jaskolka
5. júl 2022

Prsníky sa pripravujú už cca od 16 týždňa tehotenstva. Ale nijako sa to nemusí prejavit, nemusíš to cítiť, vôbec ti nemusia narast, ani ti nebudú vytekat kolostrum.
Prsia sa "naleju"hlavne po pôrode, vplyvom hormónov. Až vtedy to je také",práve "mlieko.
A bradavky vôbec nemudis mat veľké, ani vypukle. Dieťa berie do pusy celý dvorec, nie iba bradavku, to je mýtus, že žena s plochými ci malými prsiami a bradavkami nemôže dojčiť. Vôbec to nezávisí od veľkosti.
Ja mam bradavky až vpacene, a syna som som dojcila do 18 mesiacov. Tetaz dojčím dceru a opäť nijaký problém.

basska_b
5. júl 2022

To az po porode bude tiect. Su zeny, ktorym trosku vytecie pocas tehotenstva, ale ono je to hormonami riadene. Ked uz telo nie je tehotne a zacne klesat HCG, "vystreli" hormon prolaktin. Dalej, po sekcii sa laktacia rozbieha spravidla tazsie ako po prirodzenom porode, nakolko hormonalne neprebehne vsetko tak, ako ma. Prolaktin sa tvori v mozgu a mliecko zas z krvi, cize naliatost prsnikov, vystupenost alebo tmavost bradaviek neznamenaju pocas tehotenstva, zeby kojenie malo byt jednoduchsie.

anavixy
5. júl 2022

Ešte máš kopec času si o dojčení, tvorbe mlieka a správnych polohách naštudovať kopec odborných rád ša článkov. Urob to pre seba a svoje dieťa, nespoliehaj sa na to, že to pôjde samo, ani na to, že ťa to v pôrodnici za 3 dni všetko naučia.

adrbat
5. júl 2022

Mne prsia v tehu vôbec nenarástli mala som veľkosť A-B. Ale po pôrode pár dni cca 5 sa mi zrazu zväčšili o 2 čísla. A mlieka mám stále na rozdávanie 🙂 . Takze o veľkosti to nie je. Treba správne prikladať a ide to 🙂 .

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre