Menšie bábätko ako má byť

jaja8_9
10. nov 2021

Ahojte viem ze tu budem možno za trubku prečo toto riesim ale naozaj mi to nedá 🤦‍♀️ po 2 potratoch už človek naozaj myslí na všeličo...
Včera som absolvovala u mojej gyn 1.trimestralny screening mala som byť 13+3tt ale veľkostne namerala 12+6tt čiže 6.5cm bábätko sa nechcelo ani fotiť veľmi, bolo také skrcene že možno aj preto ti tak vyšlo, nebolo v ideálnej polohe pravdepodobne...
Som po IVF takže presne vieme kedy k oplodneniu prišlo, doteraz vždy presne sedela veľkosť podľa tt a včera zrazu o 4 dní pozadu... Predtým bola kontrola 10+6 a sedelo to. A toto mi nejde do hlavy akosi keď je to po IVF. Bojím sa ze prestane rast 😔
Gyn sa k tomu nejako nevyjadrila žeby to bolo zle. Výsledky z krvi dopadli negatívne dokonca aj zohladnili že je to po IVF, na ultrazvuku tiež vyzeralo byť všetko ôk okrem tej veľkosti. Kontrolovala nožičky, ručičky,hlavičku, žalúdočnu bublinu aj močový mechúr.srdiečko bilo aj pohyby boli.
Mate nejaké skúsenosti že nesedela veľkosť po IVF? Ze najprv áno a potom nie?

luccija
10. nov 2021

@jaja8_9 je to v poriadku nerob si stres.Ja som bola po každom sone vystrasená vždy nejaké poznámky, ale dieťa bolo zdravé.Ak by sa aj niečo stalo nemáš šancu to ovplyvniť.Moja dcéra posledný mesiac aj pol zaostávala vo váhe, raste aj bol problém s placentou na čo sa prišlo až po pôrode infarkt placenty, ale prietoky boli vždy dobre bola som sledovaná a narodila sa menšia všetko to dobehla.Ano, ak by sa to stalo skôr nemuselo to dopadnúť dobre čo bol možno dôvod, že som už druhé dieťa neriskovala.
Vôbec sa neriad nejakými cm niekde sú rodičia nižší a bábo nejde podľa tabuliek a hneď panika zo strany lekarov

luccija
10. nov 2021

@jaja8_9 sono sa vie veľmi zmýliť koľko x žene povedia, že bude mať veľké dieťa, či malé...ber to s veľkou rezervou.ale chápem, že sa bojíš

anjelicek26
10. nov 2021

Prosim ta ved to sa blbo mera a 4 dni rozdiel je NIC! Urcite je babo zdrave, daj sa do psychickej pohody, to je to najlepsie, co pre to male teraz mozes urobit.

alexandra2468
10. nov 2021

Ono raz to bude o pár dni mensie, potom zas o par dni vacsie. Nerob si starosti.

jaja8_9
autor
10. nov 2021

@jaja8_9 prikladám aj nejakú foto zo včera... Ja viem ze to môže byť meranie hore dole, len ten súvis po IVF kde by to malo sedieť aspoň približne

zuzkaa1991
10. nov 2021

@jaja8_9 do 12tt som mala tiez presne hodnoty veľkosti ale cim bola vacsia tak my tt nesedelo od 30tt uz bol rozdiel 4tt takze od 36 ma poslali do nemocnice odsledovat ci rastie tak zaver nechali ze bude mensia kedze som aj ja nizka(155) aj manžel (175)

iwka_77
10. nov 2021

Podľa mňa, ak je všetko ostatné v poriadnu, tak moc by som sa tým nestresovala, lebo to môže bábatku tiež škodiť. Ono to možno všetko ešte dobehne vôbec nebude také maličké ako sa teraz zdá

1medvedik1
10. nov 2021

@jaja8_9 nemám síce po ivf. Ale moje bábätko bolo cele tehotenstvo menšie o týždeň, potvrdili mi to dvaja doktori, o týždeň menšie.. Potom že nohy kratšie. Narodilo sa a malo 2600g a 46 cm teraz máme 6 týždňov a 4,5 kg 😄 neboj, mysli pozitívne, držím palce 🍀

nique
10. nov 2021

Ja som mala po IVF podobne pocity. Uz si nespominam na detaily, ale len v 6tt (na prvom utrazvuku) zodpovedalo tt. (+- 1den) Potom uz nikdy nebolo presne podla tt. Raz malo dokonca 1 nozku kratsiu. To su meriania, zavisi od presnosti utrazvuku, sikovnosti lekarky. Neboj, bude dobre.

bolarazjedna
28. dec 2021

Naše dieťatko bolo v 12.tyzdni o 4 dní väčšie podľa ultrazvuku, predtým v 7.tyzdni o 2 dní väčšie. Doktor sám povedal, že je to len orientačné, pár dní hore-dole nič neznamená. Hlavne sa ukludni. Najkritickejsie obdobie más za sebou. Užívaj si tehotenstvo. Sú veci, ktoré aj tak neovplyvníš, a predsa nemôžeme odteraz celý život sa bát kvôli všetkému len preto, že naše dieťa je trocha iné, ako podla tabuliek.

nadazdi
28. dec 2021

Ja som mala v druhom tehotenstve do prvej polovice dieťa stále 3-7 dni dozadu čo zaostávalo a potom sa zrazu dostala do normy a už bola zas dopredu.. mala som to na takej krivke, vždy dole dole dole a potom som porodila 4kila živej váhy

jaja8_9
autor
28. dec 2021

No s odstupom času... Nabudúce to sedelo zase presne na deň v 16tt a teraz sme boli 20+2 na kontrole a babo je väčšie že zodpovedá 21+0 🙂 naozaj si ide svojim tempom
Ďakujem že ste ma vtedy ukludnili, ale radšej keď napreduje akoby malo zaostávať... Gyn mi hovorila ze norma je +-2 týždne🙂

nadazdi
28. dec 2021

@jaja8_9 úplne rovnako som to mala 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre