Ahojte baby, chcem sa spýtať, či je tu nejaká mamina, kt. si pri dieťatku dorábala maturitu. Mám 20 rokov a som vo 4.ročníku hotelovej akadémie a momentálne som v 7. mesiaci. Mimino sme neplánovali,no ,,zadarilo sa". Kedže na tejto strednej maturujem až v 5.ročníku, celkom mám obavu, ako to s malým zvládnem. Preto by som sa chcela podeliť o rady a skúsenosti, ak máte niektorá podobnú situáciu. Mala som byť už v piataku, ale prestupovala som z inej školy, tým pádom sa mi všetko posunulo.. malý sa má narodiť v marci 2015..potom už len 3 mesiace dokonca 4. ročníka, ale ešte ten maturitný ročník... Ja viem, že mi bude rodina pomáhať, ale aj tak neviem, či to všetko zvládnem sklbiť.. ten rok bude asi ťažký .. a to som chcela ísť aj na VŠ 🙂 ..
@agattha Ja si myslím že je to dosť individuálne. Ja dojčím a moja mala mala 3 mesiace koliku, stále na rukách, masírovať bruško večne na prse ... no neviem si predstaviť že by som maturovala. Nehovoriac o tom že ma vyhodili z vysokej školy lebo som ležala v nemocnici a nechodila na skúšky. Ale zas mám známu ktorá dala dcérku hneď na UM a pekne si zmaturovala a žúruje a babka sa stará. Každopádne neľutujem nič a malú by som nevymenila ani za svet 🙂
@agattha moje dve spoluziacky porodili v marci a obidve v pohode zmaturovali. Poziadali o individualny studijmńy plan, chodili s nami do skoly, ked im to vyhovovalo, vtedy boli aj preskusane. Matury tiez v pohode zvladli, akurát niekto z pribuzenstva musel drzat sluzbu cez pisomky pri babatkach.
Na VŠ som mala spoluziacku, ktorá sa v septembri uz tehu vydavavala, bol to posledný ročník Mgr studia, od septembra do januára študovala v Prahe vramci Erasmu, v januári sa jej narodil drobec, sla na individuálny plán a v máji s nami robila štátnice, vsetko sa da ak mas podporu doma a tvoja mamina bude určite super, vela vela zdravia a pohody zelam
Baby, ale ona bude maturovat az v dalsom rocniku, nie 2 mesiace po porode...
Ahoj, ja som na tom velmi podobne, tento rok budem maturovat a mam polrocne babo. Napis mi, ked chces 🙂
Hlavu hore, bude dobre 🙂 jeden môj známy vždy hovoril:"ak nejde o život, nejde o nič..." a mal pravdu... nerob si stresy ani starosti. všetko bude ok! Ja som si robila výšku neskôr, štátnice na bc som mala keď mala dcérka 2 týždne (a to som si ešte bakalárku písala aj v nemocnici, pretože som ako tehulka bola hospitalizovaná vyše 1 mesiaca) a štátnice na ing som už robila s dcérkou a to som bola ešte aj tehulka v 7 mesiaci. Nebolo to vždy ľahké a ružové, učila som sa ponociach, nemala som po ruke nikoho kto by mi pomohol (babky, dedko robia) ale všetko sa dá... držím palce!
.... Že to nebude jednoduché, na to sa priprav!!! Ale zvládnuť sa to dá!
Človek nevie, koľko má v sebe sily, kým nie je skúšaný...
Ja som na prvých štátniciach držala v naručí 3 týždňového špuntíka ... ( keď som odpovedala, bol v kočiariku na chodbe, kde ho strážili študenti, ktorých som nikdy nevidela, keďže ma hodili k inej skupine)...Cestovala som na štátnice 6 hodín autom aj s dvoma spolužiakmi, ktorý mi vo všetkom pomáhali! (tým chcem povedať, že nikto z rodiny so mnou nešiel! .. To som mala ešte v bruchu stehy po sekcii - kôli komplikáciám - mala som veľmi ťažký pôrod... Vedela som dopredu, čo ma čaká, preto som Boha prosila o jedno - nech ma TU nechá!!! A dá mi šancu!... Mala som doma už dve dcéry...)
Doma nikto neveril, že to zvládnem! A mne malý dával silu! Veľa som ležala na rizikovom, a stále som sa učila...
.... Keď komisia vyhlasovala výsledky, držala som malého v naručí a plakali sme všetci od dojatia... Zvládli sme to!!! A oveľa viac...
Druhé štátnice som mala hneď o dva roky, malý nemal ani dva. Bolo to ťažké !!! Učila som sa po nociach, malý v noci budil aj 5-6 krát, lebo chcel cicať - to som myslela, že z toho stresu prídemo mlieko...a kojím do dnes 🙂 má 2,5 roka 🙂 , dievčatá tiež chceli svoje,... A domácnosť, do toho som od marca začala robiť, lebo som už nemala z čoho platiť školu....no proste Ťažkéééé .... Bola som už na dne svojich síl a mala som pocit, že už nevstanem....:( Ale opäť mi Boh podal pomocnú ruku!!! A dnes sa hrdím titulom Mgr. 🙂
Viem, koľko ma to stálo síl a slz... a kto mi pomohol (alebo NEPOMOHOL), len ja viem....
Ver tomu, že máš v sebe silu to zvládnuť! Nosíš v sebe dar, ktorý ti pomôže ísť v pred...
Ďakujem vám za príspevky, vidím, že je nás viacej ako som myslela..pevne verím, že teda aj ja dokážem, po čom túžim .. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
a k tomu sa ide v tomto ročníku na 3mesačnú prax do zahraničia.. odchádza sa v júni, ale ja tým pádom nemôžem ísť..trocha ma mrzí, že som prepásla možnosť, ale tak.asi to tak malo byť.. snád sa mi ešte naskytne niekedy nejaká príležitosť.. moja mama chcela ísť na polroka na materskú za mňa, ale čo sme zisťovali, je to dosť komplikované.. máte niektorá aj s týmto skúsenosť?? Ďakujem za odpovede. 🙂