Ahojte, ste tu take, ktoré máte jednovaječné dvojičky? Aké ste mali tehotenstvo, aký bol pôrod, v ktorom tt sa narodili a čo nasledovalo potom? Ako dlho boli v inkubátore, boli ste stále s nimi, či každý deň chodili do nemocnice za nimi? Ste sledovane/ni napr. na neurologii? Aký bol další vývoj detičiek? Ďakujem.
Ahoj ja mám dvojičky, sú síce dvojvaječne.Tehotenstvo som od 6 mesiaca prelezala v nemocnici (za čo aj ďakujem,lebo neviem ako by to celé dopadlo),tehu som mala komplikované,jedno bábo bolo o 4 týždne menšie,ja som sa začala skoro otvárať, kôli tlaku bábätiek.Porod bol sekciou v 36 tt.V inkubátore bola len menšia z dvojičiek asi 3 dní,no z pôrodnice nás pustili až o mesiac.Čakali sme na váhu 2kg.Bola som s nimi v porodnici,bola možnosť ostať,tak som ostala.Baby sú zdravé,len pre istotu sme navštevovali neuro.Teraz máme 17 mesiacov.drzim palce
Ahoj, moje dvojčatá sa narodili dva týždne pred termínom, čo ju u dvojčiat úplne normálne. Za týždeň sme boli doma bez akýchkoľvek komplikácií. Deti sa vyvíjali normálne, za pár mesiacov mali aj váhu rovnakú, jedno sa narodilo o pol kila ľahšie.
@budembabka paráda, boli jednovaječné?
Áno. Keď si pozrieme fotky staré niekoľko rokov, aj my rozmýšľame, kto je kto...
Ahojte, chcem vás poprosiť viete pozdieľať svoje skúsenosti a rady so zdravotnou starostlivosťou pri tehotenstve s jednovaječnými dvojčatami? Som v 16tt jednovaječné dvojičky, 2 vaky. Aké časté by mali byť prehliadky u lekára, je nutné sledovanie v perinatologickom centre, špeciálne vyšetrenia? Ďakujem!
Ahoj,ja som čakala dvojičky pred rokom,čo sa týka kontrol u dr.tak myslím že do poradne som chodila každé 3 týždne, žiadne špeciálne vyšetrenia absolvovať nemusíš ak ti ich neodporuči tvoj gyn,len tie normal tehotenské "skrningy", vyšetrenie na tehu cukrovku.Všetko záleží ako bude tehotenstvo prebiehať.Ja som bola na rizikovom, ležala som v nemocnici 4 mesiace.Porod bol sekciou v 36tt.Drzim palce 😉
Ja som teraz v 25tt, jednovaječné, s jednou placentou. Na poradnu chodím každé 2 týždne, je to riziková poradňa v nemocnici a hneď odtiaľ idem na sono, čiže sono je tiež každé 2 týždne. Inak sme absol. bežne testy, vysetrenie u dr. Grochala v MT, Trisomy testy, ideme do MT ešte v 30tt.
@martinals ahoj, teraz som si všimla komentár k mojej správe. Keďže onedlho sa nám narodia naše dvojicky zrejme tiež v 36tt, chcem sa spýtať, či bolo po ich narodení všetko ok, ako dlho ste boli v nemocnici a aký bol ich vývoj? Absolvovali ste nejaké špeciálne vyšetrenia? Očné, neurologiu a pod.? Vdaka.
Mne sa to akosi stále zdá skoro na pôrod, no uvidime, ako rozhodnú lekári.
@jannali ahoj, po pôrode sme boli v nemocnici mesiac,čakali sme viac menej na dostatočnú hmotnosť menšieho bábätka. Bol medzi nimi rozdiel 1kg.Mensia baba bola v inkubatore asi týždeň a mala slabú zltacku. Vyšetrenia sme absolvovali rovnaké ako ostatný novorodenci, nič špeciálne. Navštevovali sme preventívne rehabilitáciu a neurológiu. Baby sú zdravé, vo vývoji nezaostávajú, všetko je v poriadku, nemusíš sa obávať.Lezala som na rizikovom v nemocnici, kde mi pichli kortikoidy na dozretie pľúc, keby niečo. Držím palce 🙂
@jannali 36 TT je už úplne v pohode, dieťa je pokladane za mierne nezrelé ale väčšinou je klasicky na fyziológii. Samozrejme záleží aj od váhy, glykemie a schopnosti sa najesť, ale organy sú už dozrete tak ako by mali. Žiadny stres 36tt na dvojičky je krásny týždeň
@martinams29 tento príspevok je už starý, naše baby majú 4,5 roka. Ak tá niečo zaujíma, napis mi spravu…
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Drzim Ti palce 🙂 isto to bol sok, zistit, ze su dve 😉