Máte niektorá jednovaječné dvojičky?

jannali
7. aug 2019

Ahojte, ste tu take, ktoré máte jednovaječné dvojičky? Aké ste mali tehotenstvo, aký bol pôrod, v ktorom tt sa narodili a čo nasledovalo potom? Ako dlho boli v inkubátore, boli ste stále s nimi, či každý deň chodili do nemocnice za nimi? Ste sledovane/ni napr. na neurologii? Aký bol další vývoj detičiek? Ďakujem.

h_petra
8. aug 2019

Drzim Ti palce 🙂 isto to bol sok, zistit, ze su dve 😉

martinals
8. aug 2019

Ahoj ja mám dvojičky, sú síce dvojvaječne.Tehotenstvo som od 6 mesiaca prelezala v nemocnici (za čo aj ďakujem,lebo neviem ako by to celé dopadlo),tehu som mala komplikované,jedno bábo bolo o 4 týždne menšie,ja som sa začala skoro otvárať, kôli tlaku bábätiek.Porod bol sekciou v 36 tt.V inkubátore bola len menšia z dvojičiek asi 3 dní,no z pôrodnice nás pustili až o mesiac.Čakali sme na váhu 2kg.Bola som s nimi v porodnici,bola možnosť ostať,tak som ostala.Baby sú zdravé,len pre istotu sme navštevovali neuro.Teraz máme 17 mesiacov.drzim palce

budembabka
9. aug 2019

Ahoj, moje dvojčatá sa narodili dva týždne pred termínom, čo ju u dvojčiat úplne normálne. Za týždeň sme boli doma bez akýchkoľvek komplikácií. Deti sa vyvíjali normálne, za pár mesiacov mali aj váhu rovnakú, jedno sa narodilo o pol kila ľahšie.

jannali
autor
9. aug 2019

@budembabka paráda, boli jednovaječné?

budembabka
10. aug 2019

Áno. Keď si pozrieme fotky staré niekoľko rokov, aj my rozmýšľame, kto je kto...

doda28
6. okt 2019

Ahojte, chcem vás poprosiť viete pozdieľať svoje skúsenosti a rady so zdravotnou starostlivosťou pri tehotenstve s jednovaječnými dvojčatami? Som v 16tt jednovaječné dvojičky, 2 vaky. Aké časté by mali byť prehliadky u lekára, je nutné sledovanie v perinatologickom centre, špeciálne vyšetrenia? Ďakujem!

martinals
6. okt 2019

Ahoj,ja som čakala dvojičky pred rokom,čo sa týka kontrol u dr.tak myslím že do poradne som chodila každé 3 týždne, žiadne špeciálne vyšetrenia absolvovať nemusíš ak ti ich neodporuči tvoj gyn,len tie normal tehotenské "skrningy", vyšetrenie na tehu cukrovku.Všetko záleží ako bude tehotenstvo prebiehať.Ja som bola na rizikovom, ležala som v nemocnici 4 mesiace.Porod bol sekciou v 36tt.Drzim palce 😉

jannali
autor
6. okt 2019

Ja som teraz v 25tt, jednovaječné, s jednou placentou. Na poradnu chodím každé 2 týždne, je to riziková poradňa v nemocnici a hneď odtiaľ idem na sono, čiže sono je tiež každé 2 týždne. Inak sme absol. bežne testy, vysetrenie u dr. Grochala v MT, Trisomy testy, ideme do MT ešte v 30tt.

doda28
6. okt 2019

@jannali Dakujem a tie 2tyzdnove intervaly medzi prehliadkami mas od zaciatku tehotenstva alebo nejakeho tyzdna?

jannali
autor
6. okt 2019

@doda28 nie od začiatku, cca od 22tt, vlastne od toho casu, čo to dal do správy i dr Grochal, že odporúča rizikovú poradnu a sledovanie na sone čo 2 tyzdne

jannali
autor
21. dec 2019

@martinals ahoj, teraz som si všimla komentár k mojej správe. Keďže onedlho sa nám narodia naše dvojicky zrejme tiež v 36tt, chcem sa spýtať, či bolo po ich narodení všetko ok, ako dlho ste boli v nemocnici a aký bol ich vývoj? Absolvovali ste nejaké špeciálne vyšetrenia? Očné, neurologiu a pod.? Vdaka.
Mne sa to akosi stále zdá skoro na pôrod, no uvidime, ako rozhodnú lekári.

martinals
21. dec 2019

@jannali ahoj, po pôrode sme boli v nemocnici mesiac,čakali sme viac menej na dostatočnú hmotnosť menšieho bábätka. Bol medzi nimi rozdiel 1kg.Mensia baba bola v inkubatore asi týždeň a mala slabú zltacku. Vyšetrenia sme absolvovali rovnaké ako ostatný novorodenci, nič špeciálne. Navštevovali sme preventívne rehabilitáciu a neurológiu. Baby sú zdravé, vo vývoji nezaostávajú, všetko je v poriadku, nemusíš sa obávať.Lezala som na rizikovom v nemocnici, kde mi pichli kortikoidy na dozretie pľúc, keby niečo. Držím palce 🙂

jannali
autor
22. dec 2019

@martinals ďakujem ti, mám z toho neskutočný stres, lebo už chcú ukončiť tehu, tiež je jedno babo menšie. Ak môžem, akú mali pôrodnú váhu?

martinals
22. dec 2019

@jannali Nemusíš sa stresovať u dvojčiat je tento týždeň v poriadku. Dvojičky sa rodia skôr ,len veľmi málo sa ich rodí v termíne. Doktori rátajú s tým. Moje vážili 1300 a 2300g.Budes rodiť normálne alebo sekciou?

niikoletka
22. dec 2019

@jannali 36 TT je už úplne v pohode, dieťa je pokladane za mierne nezrelé ale väčšinou je klasicky na fyziológii. Samozrejme záleží aj od váhy, glykemie a schopnosti sa najesť, ale organy sú už dozrete tak ako by mali. Žiadny stres 36tt na dvojičky je krásny týždeň

laura_laura888
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bobkovci5
2. máj 2024

@jannali smiem sa opytat ako dopadol pôrod čakám jednovajecne dvojicky a neviem co môžem čakať som v 10tt

jannali
autor
2. máj 2024

@bobkovci5 napis mi spravu

martinams29
29. máj 2024

@bobkovci5
@jannali aj ja by som sa k vám rada pridala. Tiež ma zaujíma ako vám to dopadlo a čo mám čakať .

jannali
autor
29. máj 2024

@martinams29 tento príspevok je už starý, naše baby majú 4,5 roka. Ak tá niečo zaujíma, napis mi spravu…

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre