Som v 17. týždni a na ruky som si dala masť. Keď som si ju natrela prečítala som si že obsahuje šalviu. Hneď som sa to snažila z rúk umyť.
Mohlo to nejak poškodiť plod ?
Samozrejme, ze nie…. Ale salvia znizuje tvorbu mlieka pri kojeni by som ju uz nepouzivala
Az taka sprosta otazka to nie je damy, pretoze salvia je v tehotenstve kontraindikovana, uzivat by sa vobec nemala.
@autorka ale ide o vnutorne pozitie.( caje, bonbony, spreje do ust) Lokalna mast, navyse jednorazovo a na malej ploche, plod nijako neohrozi, neboj.
@selena_luna nema ju napr.pit. Ale mast? A este sa pytat, ci ublizila dietatu? Fakt?
Niekedy treba pouzit zdravy sedliacky rozum.
Omg heeeeelp 😭😭😭🙈 dajte mi niekto facku 🤦♀️
@veronikaszabova aj mast a jej dennodenne pouzivanie nemusi byt safe. Koza je predsa najvacsi ludsky organ, ktory super vstrebava. Skus sa nahodne opytat v lekarni ci ti ako tehotnej odporucaju salviovu mast... aj napriklad kremy s vitaminom A sa tehotnym neodporucaju. Ze je nieco mast neznamena to, ze to je hned bezpecne.
@selena_luna pouzila ho raz! Nie dlhodobo
@veronikaszabova ved vravim ze raz a lokalne na malej ploche je ok. Ale vysmievat sa tu jej za to, lebo mast?
@selena_luna skoda reci... Precitaj si este raz - pouzila ho raz a stresuje, ze ublizila dietatu.
Ja len dufam, ze tie debilne otazky z poslednych dni o tom, co vsetko sa v tehotenstve smie, kladie stale ta ista zena. Lebo ak nie a tych hysterickych zien je az tolko, tak moja viera v ludstvo, ktora je uz naozaj hlboko, hlboko pod zemou, sa prepadne az do Marianskej priekopy.
@veronikaszabova ved som si to citala. Aj som odpovedala. A spravne, fakticky, bez vysmechu.
Tu sa namiesto povzbudivych slov prestrasena zena docka len ponizovania, toto honenie vlastnych eg na mk sportom. Pride mi to smutne.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Fakt? 🙄🙄