Masážny olej na hrázdičku

zellvicka
14. feb 2016

Známa mi odporučila kúpiť si masážny olej na hrázdičku, vraj sa vyhnem nastrihnutiu, alebo natrhnutiu pri pôrode. Máte s tým skúsenosti?

hroma
14. feb 2016

Ano..od 35tt som masirovala detskym olejcekom... a rodila som 39+2.. a troska nastrihli a 2 stichy... ;)

zuzik307
14. feb 2016

@zellvicka je to hrádza, nie hrazda 🙂 a napr. http://www.saloos.sk/tehotenska-starostlivost/o...

zellvicka
autor
14. feb 2016

@hroma tak asi to vyskúšam 🙂

@zuzik307 ďakujem. Hlavne, že sme sa pochopili...tie olejčeky som našla, len chcem vedieť či to aj naozaj pomáha.

majrab
14. feb 2016

@zellvicka ano pomaha osobnu skusenost nemam iba co mi hovorila suseda, ale ona rodila v Nemecku a tam je to bezne vraj

hroma
14. feb 2016

@zellvicka ja som to neskoro zacala, nahodou som na to natrafila... inak by som nevedela o tom.. osobne myslim ze pomaha aj ked neviem porovnat...mam 1 dieta.. 😉.. kazdopadne to neublizi..tak pohoda...

katrinka8
14. feb 2016

@zellvicka - ahoj, no, či to pomáha.. Ja som používala masážny olej na hrádzu od Weledy pri prvej dcérke. Mala som nástrih na 1 steh. Bolesti absolútne žiadne som nemala, bezprostredne po pôrode som mohla sedieť, chodiť, všetko. V tomto smere akoby som ani nerodila 🙂 Tak mi povedala aj po šestonedelí moja gynekologička, že nevidí žiadne stopy po pôrode 🙂
Pri druhom synčekovi som si teda opäť zadovážila olejček (dokonca mi ho posielala kamoška z Nemecka, lebo v tom čase v našom meste sa zohnať nedal), ale pri staršej dcérke, ktorá v tom čase nastúpila do škôlky, a riešili sme jej choroby a adaptáciu, som na masáže nemala ani čas, a priznám sa, ani silu a chuť. A synčeka som porodila bez nástrihu a bez šitia. A to som mala obe deti, že 54 cm dcérka, 52 cm synček, a obaja zhodne 3750g - teda žiadni drobčekovia 🙂

zellvicka
autor
15. feb 2016

@katrinka8 fuu ha zaujímavé, ale ako prvorodička jeden steh je úplná paráda ;) ďakujem, ja to určite vyskúšam.

katrinka8
15. feb 2016

@zellvicka - no, hej, ani som nevedela, že ma strihá, tobôž že šije 😀 Akurát mi potom povedala, taká mladá, milá dokina, že ma musela na 1 steh zašiť, ale že mi pekný urobila, tak sme sa ešte smiali 😀

zellvicka
autor
15. feb 2016

@katrinka8 no super, keby som aj ja tak dopadla 🙂 hlavne nech celé tehotenstvo prebieha dobre.

evittam
15. feb 2016

@zellvicka Ja som ako prvorodička nič nemasírovala, ani nerozťahovala a nemám žiadny nástrih - syn 3620g a 52cm. 😉

zellvicka
autor
15. feb 2016

Tak moja švagriná tiež dvoch chalanov a ani jeden nástrih, ale ona má 184cm a ešte aj širokú panvu 🙂 ja mám 157 cm tak sa trochu bojím, ale vždy si na to poviem, že to zvládlo milión žien predo mnou veď nie som horšia :D

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre