Dobrý deň mamičky, prosím vás, viete mi poradiť či mám brať kyselinu listovú v 2.trimestri (13tt)? Známa mi odporučila aby som brala, vzhľadom k tomu, že v 1.trimestri som ju nebrala. Ďakujem pekne
mne gynekologička povedala, aby som pokračovala v užívaní aj v 2. trimestri... myslím, že tým nemáš čo pokaziť 🙂
ja mam doma kyselinu listovu este na cca 50 dni...takze mi to vychadza dobrat az v 2. trimestri.. urcite ju nevyhodim ale potom uz asi dalsiu nekupim
Kyselina listová je dôležitá pred tehotenstvom a 1.trimester..kyselinu listovú môžeš brať aj celé tehotenstvo..takže určite nemáš tým čo pokaziť.
Nemôžu nič pokaziť - ale na čo to brať ak to nepotrebujete? Na nič - umelé vitamíny a minerály aj tak telo nevie efektívne spracovať a väčšinu vylúči. 😉 Takže ako som už napísala pchať sa "zbytočne" v zdravom tehotenstve pri zdravom bábätku umelými vecami je nepotrebné. Ale ja viem - hlavne tehotné ženy sú dobrou skupinou na zmanipulovanie obchodníkmi s takýmito vecami a stačí napísať na krabičku "výborné pre tehotné" a už majú zákazníkov. Ale to je môj názor. 😉
Mne ju známa odporučila iba tak preventívne. A v prípade akých problémov by mi tá kyselina mohla pomôcť? Ďakujem maminy
@neliynda Ako som ti už napísala - ak si zdravá, máš tehotenstvo bez problémov a tvoje bábo je v poriadku a zdravé tak ti nepomôže v ničom. A len tak zo zvedavosti - keby ti tvoja známa odporučila brať "iba tak preventívne" lieky od bolesti, ATB a neviem čo ešte tak to tiež riešiš a chceš brať? 😉 Či tvoja známa je aj tvoja gynekologička?
@neliynda je leto, kopec ovocia a zeleniny, naco pchať do seba umelé vitamíny?
Navyse uz teraz to ani nema velmi zmysel, babo je uz vyvinuté a uz ken rastie
Kys.listova je prevencia pred vyvoj.vadami, takze sk ju chce niekto beat, tak pred plánovaným tehotenstvom a v 1.trimestri
Tu ti kopec bab napise, ze ano a oni tiez brali, ale pokial nemas ziadne problemi, ani babatko, tak naco umelý vitamín? Ked uz tak v prirodzenej forme
No jediný problém ktorý podľa môjho gynekológa údajne mám je, že moja placenta je menšia ako by mala byť, resp.je takmer tak veľká ako bábätko... Čiže neviem čo s tým... V tom mi asi kyselina listová nepomôže... Neviete mi v tomto nejak poradiť? Dr sa vraj s tým nestretol ešte a nevie čo s tým mám robiť ale podľa neho bábätku sa nemusia vyvinúť organy niektoré... :(...ďakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@neliynda Pokiaľ máš normálne, bezproblémové tehotenstvo. Normálnu, zdravú a vyváženú stravu a nemáš žiadne problémy tak nemusíš vôbec brať nejaké umelé výživové doplnky- len marketing a "ťahače" peňazí z určitých skupín obyvateľstva. 😉