Ahojte,zienky,poradi niektora z Vas.som v 2trimestri a napadaju ma pocity bezmocnosti ako co vsetko bude,aky je porod s epiduralom?ako budem dieta vychovavat to je tiez moja obava,ale budem byvat pri rodicoch,ltori su kazdy den doma tak fajn.skor ma trapi aj to,ze moj priatel chodi na tyzdnovky,lenze keby som ho mala aspon kazdy vikend doma,ale to tak nebude
lebo byva odo mna 300km a
@3michaela23 ja si myslim , ze kludne mozes ist k nemu byvat , a naucit aa sama vychovavat dieta a najlepsie aby sa ti nikto do toho nestaral, ved ti zase pomoze jeho rodina a domov mozes ist hocikedy aj na tyzden , ak sa lubite mala byt si byt stym chlapom, moj priatel bude vo svajci kvoli praci chodit domov raz za mesiac stahujeme sa do bytu 30 km od nasich rodin ale uz budeme vlastna rodina.
Ahoj ja by som išla určite k nemu, je síce pravda ze keď máš rodičov pri sebe tak dosť pomôžu ale takto sa aspoň naučíš byť samostatná budeš sama sebe panou.... Ja som bývala s rodičmi keď sme sa presťahovali do svojho tak naozaj nic lepšie sme nemohli spraviť... Nikto mi do ničoho nekeca...
Zeny pocuvajte,ale on tam nebyva v tom dome sam,ale so svojou mamou ktora je starsia uz ,za dalsie bez auta ako by som sama chodila s malym ku doktorovi darmo v meste velkom byvat je ine,nez tu...hovoril,ze mozem byt u nasich tak budem asi tu
A nechces byvat v meste, kde tvoj priatel pracuje? Bude dennodenne spolu, raz za cas pojdete k vasim, k jeho rodicom...
Lenze on pracuje po celom SR
@3michaela23 aha, tak to je ine... Potom ostan doma, predsa budes vo svojom. Cez tyzden budes doma a na vikendy mozete chodit k nemu... Tak budete spolu vy, aj stari rodicia si uziju babo...
Mne by ovela viac vadilo bývať u rodičov, ked mam partnera ktorý ma prácu, zarába, ma aj fušky pomimo čo je super a vola ta bývať k nemu, aj ked áno časovo práca nič moc atď, ale aspoň to nieje nejaký povalač... Neviem teda ake plany ste mali doteraz... Nevieš sa odpútať od rodičov, ale rozhodhli ste sa mat dieťa a teda ste rodina vy traja v prvom rade.. Neber to v zlom, ale ktovie ako vám takéto fungovanie vydrží. Mna by trápilo, že ked sa mi muž vráti domov je doma u seba a ja by som bola u rodičov, ked mu jeden víkend niečo do toho príde uňho doma, tak sa uvidite do mesiaca tri víkendy? Ak si samostatná máš vodičák, auto atď atď nevidím najmenší problém prečo sa nenastahovat normálne k nemu, ked ti bude dlho tak chod na týždeň k vašim tam si aj oddýchneš aj zmeníš prostredie.. Podla mna je to o zvyku ale ked si nebudeš chcieť zvyknúť nikdy si nezvyknes, ešte si si to neskúsila a už to nechceš.
O zvyku o zvyku ale mne to robi psychicky zle
@guiseppinka aj to tak chceme. Lebo ja to psychicky nezvladam a tiez nie je lahke sa odstahovat prec,vies niekomu to nic nerobi ,ale mne vela
@3michaela23 Vies ako to bude? Ty budes u rodicov, on si bude zit po svojom... a casom uvidite. A nerob si uz stresy. Teraz ti to fakt, nepomoze..
Ak sa silou mocou v tom chces rypat, tak otazka je ako sa ti podarilo do takejto super situacie dostat? Ked neznasas zmeny, nevies si rpedstavit zit bez mamicky a otecka.. Ako budete takto zit dalej ste sa vobec bavili? Ty u rodicov, on u mamicky? Myslim, ze najvhodnejsie je chytit rozlietaneho priatela, a dohodnut sa, kam pojdete byvat SPOLU. Ked ti robi vela zmena, vela ti robi stahovat sa, mas paniku zo vsetkeho, tka treba takymto situaciam predchadzat. Slovensko je prtavo mala krajina, to ze on robi po celej SR je v pohode, kopa nasich chlapov tak robi, moj dochadzal denne z Budapesti do BB a prezili sme to... ale vy musite mat v kazdom pripade vlastny domov. Tak sa otras, spamataj, budes mama, zodpovednost budes mat za dalsiu osobu, nemozes cakat, ze rodicia budu s tebou cely den (vacsina mamiciek urcite nema okolo pomocnika a zvladnu to...). Tie pocity ako sa postaras su uplne normlane, ak ta to potesi, ja som sa pri odchode z porodnice triasla ako osika, skoro sa mi revat chcelo, malu som nevedela ani obliect este riadne, nevedela som co jej obliect, ako... A prekvapujuco sme to obe prezili :DDDD
@simca06022011 no ved on povedal,ze ked nebude mat fusky u nich doma,tak bude s nami
@3michaela23 a autobusy nechodia ? Kolky ziju bez auta ked sa chce vsetko sa da , ale to je uz na tebe ci radsej budes doma bez otca svojho dietat a uvidite sa raz do mesiaca na vikend alebo budes doma s rodicmi 🤷♀️
Tak potom sa nestresuj nad situáciou s ktorou aj tak nič nechceš robiť a neurobíš. Sama píšeš že od rodičov nechceš odísť, on evidentne tiež nechce odist od mami.. Tak to nechaj tak, žite si každý po svojom a cez víkendy budete spolu, tiež by som ale neratala s tým že bude chodiť každý víkend, prve mesiace možno ano, ale časom by si to pýtalo iné riešenie. .. Nebudete vôbec fungovať ako rodina, nebudeme naučený spolu žiť. Príde situácia kedy sa možno nasťahujete do spoločnej domácnosti ale nebudete vedieť spolu fungovať. Ale je to už na vás. Tu ti asi nikto neporadí keď nechceš urobiť zmenu. Ale chápem niekdy ma človek potrebu sa aj len tak "vypovedať" s tým čo ho trápi. No riešenie je len na vás..
Mňa by zaujimalo, ak teda nemáš problém s odpoveďou ako ste fungovali doteraz, ak ste teda nejaký čas pred otehotnenim boli spolu a koľko máte rokov?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@3michaela23 este chcem dodat,ze byva 300km odo mna (ma tam velky dom aj ma tam volal byvat,ale ja si tam nvm predstavit byvat tak daleko od mojej rodiny,znamych,prekaza mi to az tak,ze si myslim,ze som z toho dostala depku co nie je bohvie co este teraz v tehotenstve,lieky neuzivam,ale uz v minulosti som mala problem so psychikou,takze to asi tehot hormony nebudu)no tak hovoril,ze budeme byvat teda u nasich,ale vzdy cez vikend ak bude mat u seba doma nejaku fusku alebo jeho mame pomoct s niecim tak tam na vikend musi ist.co zienky na to vravite?ja tam s nim mam chodit tiez kazdy druhy tyzden alebo ako ae pojde sa mi tam hrozne kedze tam byt nechcem