Zdravím mamičky 🙂 som na konci šiesteho mesiaca a mám malé bruško. Všetci sa ma pýtajú že kde ho mám a už mi to dosť lezie na nervy :( že by niečo nebolo v poriadku to si nemyslím to by mi už lekárka povedala. čo si myslíte? máte niekto takéto skúsenosti?
@sisaha tiež si myslím. no som dosť drobnučká mám 155 cm, na začiatku tehotenstva som mala tých 50 - 51 kg a dnes som sa akurát vážila a mám tých 58 kg takže aj priberám a dosť pekne. na mne to nie je vôbec vidieť, som taká istá ako predtým akurát na prsia som pribrala. takže asi ide všetko na maličké keď na mne niet ani kilo navyše 🙂 len to nevidno 🙂
@ladyka8
mna sa doktorka mesiac pred porodom pytala, ako dopadol porod, a ja ze este ho mam pred sebou a aona, ze kde mam brusko 😀
6 mesiac este skoro, zeby si mala pred sebou obrovsky balon, ono ti moze narast kludne aj v 8mom mesiaci a o.i. aj babo moze byt tak ulozene, ze hold budes mat male brusko. ja som mala pri oboch detoch malinke, boli ulozene skor dole, nez po stranach....
Ja som nazaciatku 5 mesiaca nemala skoro ziadne. Iba take malilinko nafuknute, ale ani v plavkach to nebolo vidiet, ze by som bola tehotna. Brusko som mala male aj pred porodom. Teda v porovnani z ostatnymi, co so mnou lezali v nemocnici a maly mal 54 a 3870 g 🙂 a pribrala som 17 kg. No neviem, kde to na mne bolo.
@ladyka8 ja som pribrala iba 3 kila a 12 tt pred porodom som lezala v nemocnici kde lekar neriesil moje brusko kedze mala zodpovedala vyvoju daneho tyzdna a takto som vyzerala v 37tt ani nie 24 hod pred porodom...
Neries to, kym je babo v poriadku tak male brusko nevadi..aspon nebudes tolko zhadzovat .. 🙂
ahoj, tiež som mala "malé bruško". ked som odchadzala z prace na matersku, 6 tt pred porodom, mnohí sa ma vypytovali, ci su nejaké problémy, ked tak skoro a ked som povedala, že už regulerne nastupujem na matersku, len otvorili pusu a vyvalili oči. Posledné tyzdne ale riadne podrastlo. Neboj, lekar ta sleduje, ak by bolo nieco v neporiadku, urcite by to riesil. A o chvilku ti aj bude pohodlnejsie, ze ho nemas take velke ako ostatne 😀 Pri prvej dcerke mi to síce bolo trosku luto, lebo som sa chcela pochvalit, ze konecne uz aj my 🙂
@michaela80 ale bola si v každom prípade veľmi zlatá a tehotenstvo ti pristalo 🙂 veľmi pekné 🙂 ja mám teraz o niečo menšie keď sa tak schuti napapám 🙂
@mbrazd ja by som sa tiež rada pochválila ale nemám moc s čím 🙂 už sa mi veľa krát stalo že som išla napr. do obchodu a predavačka sa ma pýtala že či pracujem jak sa mám atď a ja jej nato že, noo nepracujem lebo v onedlho idem na materskú čakám bábo. ona sa ma opýtala že v kolkátom mesiaci som tak som jej povedala a len kukala že kde to skrývam 🙂
@ladyka8 🙂 veru je z neho krasny chlapec 🙂. Teraz ma skoro 8 a pol mesiace a uz ma 76 cm a 10 kg. No nastastie uz dlho lezie a tyzden predtym ako mal 7 mesiacov sa postavil a dnes uz pomalicky chodi aj okolo nabytku 🙂. V porodnici som nechala 10 kg, ale to bolo aj vdaka diete po cisarskom a 4 dnovom pobyte na rizikovom, kde mi vyvolavali porod. Ostatne kila isli dole postupne, no velmi som sa nevazila. Aj brusko dnes uz vyzera dobre, koza sa postupne vratila do povodneho tvaru (skoro 🙂). Keby nebolo nieco v poriadku, tak ta na to lekar urcite upozorni. Brusko by malo rast a tempo rastu je indivindi. A velkost zalezi od ulozenia babatka. Urcite si mala aj dost pevne brusne svalstvo a preto to na tebe nie je tak vidno.
zdravím, u mna v šiestom mesiaci ani nevedeli že som tehotná, aj teraz všetci hovoria že mam male bruško a pritom malá je podla váhy o týžden popredu, ale aspon po porode lepšie zmizne 🙂 ako pri prvom po dvoch týždnoch ani stopa po nejakom tehu-bruchu
@eunomia no o pevnom brušnom svalstve by som pomlčala lebo nikdy som nemala ploché vyšportované brucho, bolo tam trocha začo chytiť ale vravím keď som otehotnela mala som tých 51 - 52 kg takže toho nebolo až tak veľa 🙂 normálne ti závidím že už to máš celé za sebou a máš krásne dieťatko ktoré ti robí radosť. ja sa už nemôžem dočkať kedy to budem držať v rukách 🙂
ahoj @ladyka8, no u mna v siestom mesiaci (april)nebolo este nic vidno, v 7. len troska (maj), naposledy ma známe videli v polovici 8. mesiaca (jun)a pri dnesnom stretnuti sa ma spytali: kde mas brusko? ved si bola tehotna? no a ja ze v kociku, uz ma 2,5 mesiaca....si mysleli, ze som len niekde na zaciatku a rodim az teraz na jesen..takze nic si z toho nerob a vytešuj sa...ono pekne podrastie a ked pridu tie prave velke kopance, tak ho uz urcite bude nielen vidiet, ale aj citit 😉
@ladyka8 ja som mala malicke brusko az do konca osmeho mesiaca...to zalezi aj od toho ako je babatko ulozene🙂))neboooj...vsetko je ok a na konci narasties🙂)
@diabliq6666 ďakujem pekne snáď budete mať všetky pravdu a onedlho sa vám ja pochválim mojim najcennejším pokladíkom 🙂
@ladyka8 asi aj ja ta potesim, no za cele tehu som pribrala iba 6 kg a mala som velmi male brusko. este v siedmom mesiaci som nosila normalne nohavice. mne brusko vyskocilo asi mesiac pre porodom. Syncek sa narodil sice s vahou "iba" 2700 g v 40 tt, no teraz ma 8 mesiacov a desat kilov 😝 musim si zaklopat, zatial este nebol ani chory, ani nic a to ani dojceny nebol.
Ja som tiez v siestom mesiaci . Ja neviem cim to je ,ale ja sama na sebe neviem zhodnotit ci je velke alebo male :D Je to divne :xD ale ze zacinam vyzerat ako african to je iste :D pupok mi dost vytrca a som sama ruka,noha :xDD a to male brusko ma iste aj nejake vyhody 😉
@eunomia tiež si viem predstaviť že by sa spolu hrali a že by spolu rástli, nebol by tam veľký vekový rozdiel. medzi mnou a mojím bratom je 2 a pol roka a bolo to super. dobre, škriepili sme sa ale veď kto sa neškriepi 🙂 my sme sa s priateľom len tak nezáväzne rozprávali o deťoch a tak, a on sám povedal že by už veľmi chcel mať so mnou dieťatko, túži potom. ja som na tom bola tiež takisto, všetky kamošky sú už maminy už mi bolo až blbo že ja nič 🙂 takže ešte v ten deň sme začali poctivo pracovať na našom zázraku a nuž... pár týždňov na to som mu mohla oznámiť dobrú správu z ktorej sme dodnes totálne šťastní a nemôžeme sa dočkať kedy to už budeme mať doma a kedy nám to bude robiť radosť 🙂
@marhulka13 to nevadí, hlavne že ste obaja pekní a zdraví 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@ladyka8 nepocuvaj nikoho...Ja som videla babu, ktora ho mala take ako ja v 5 mesiaci a hovorila ze o 4 tyzdne rodi. Zalezi aky typ postavy si..Lekarka ta hadam sleduje, tak ona najlepie vie, ci je nieco v neporiadku.. Uzivaj si, ze si kvoli mensiemu brusku ohybna a nezatazuje ti to tak chrbticu