Koľko maximálne mg magnézka môžem užívať denne v 19tt??? V lekárni mi povedali že jednu tabletku, ale mne je to hrozne malo a poobede potrebujem ešte aspoň jednu. Ma am silné tlaky a tvrdé brucho, cítim že ta jedna tabletka mi nestačí. Nemôže sa nič stať ak si dám viac??
Porad sa so svojim gynekológom. Lekárnička nepozná tvoj zdravotný stav, kvôli ktorému magnezium potrebuješ v tehotenstve užívať.
@deniska2706 mne v nemocnici povedali pri galvex magnéziu, že max dávka je 4x2, ale to len v prípade núdze. Gynekológ mi kázal 3x1. Brala som aj magnosolv, tam 1x1. Záleží čo presne máš a čo ti je. Sama si dávkovanie neurčuj! Mne hrozí predčasný pôrod, preto som mala konské dávky.
@deniska2706 ja som brala magnosolv sáčky 2x do dňa a jeden magnerot. Samozrejme lekár o Tom vedel, mala som búšenie a to jediné mi pomáhalo. A raz som bola v nemocnici so zlncikovym záchvatom a mala som neskutočne bolesti , k liekom do bolesti som dostala 4 gramy magnézia do inguzky..
Ja som brala v tehotenstve kvôli tvrdnutiu brucha a predčasnému skracovaniu krčka magnerot, 3x2 tablety denne. Inak tiež mi tvrdlo cca od 18. týždňa a všetko dobre dopadlo, ale určite o tom povedz svojmu dr. a riaď sa jeho pokynmi
Tiež mi hrozil predčasný pôrod. Najprv ma nadopovali infúziami niekoľkokrát za deň a potom som brala 3x1 alebo 3x2, už si presne nepamätám.
Záleží, aké máš magnézium, aké má dávkovanie.
Tuším sa dá zavolať na gynekologickú pohotovosť a opýtať sa (vysvetliť svoj stav), keď už tvoja gynekologička neordinuje a je víkend.
@deniska2706 a ešte doplním, keď sa berú vyššie dávky magnézia, mala by si si ho pravidelne merať. Ja od kedy ho beriem, tak mi zvykne náhle klesnúť tlak a je mi na odpadnutie a 1x som aj reálne odpadla a museli ma na pohotovosti ratovať. Kým sa nespojíš s lekárom a nezastaví ti dávkovanie, sama si ho neupravuj. Ak máš ťažkosti, radšej vybehni na pohotovosť.
@deniska2706 no ja som v 18tt a mám dávku 3x denne 2 magnerot to je 500vka.. a to mávam tlak 100/50 ale musím brat vysokú dávku ale za cenu zavratov a točenia hlavy, takze max 1 je uplna blbosť ale hlsvne určuje to lekár a nie lekárnik..
Tiež mi tvrdlo brucho cca od 28tt, doktor mi vtedy povedal že je to v danom štádiu absolútne normálne a predpísal mi magnerot 3x2tbl denne...v tomto množstve ho beriem ešte aj doteraz (35tt) 😊takže na tvojom mieste sa spýtam hlavne doktora, či je inak všetko ok a neskracuje sa ti krcok predčasne alebo tak😊mne to magnezko pomohlo veľmi, fakt mi tvrdlo často a bolo to dosť neprijemne
Magnezium sa obmedzuje az tyzdne pred porodom. V 19 tt ak potrebujes tak si kludne mozes dat viac. Ktorekonkretne beries? Mozno sa ti nevstrebava dobre
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Kolko mg ma jedna tabletka? Nechces o tom povedat lekarovi?