Magnézium v 19. týždni tehotenstva

deniska2706
29. sep 2023

Koľko maximálne mg magnézka môžem užívať denne v 19tt??? V lekárni mi povedali že jednu tabletku, ale mne je to hrozne malo a poobede potrebujem ešte aspoň jednu. Ma am silné tlaky a tvrdé brucho, cítim že ta jedna tabletka mi nestačí. Nemôže sa nič stať ak si dám viac??

rebrambora
29. sep 2023

Kolko mg ma jedna tabletka? Nechces o tom povedat lekarovi?

tamta
29. sep 2023

Porad sa so svojim gynekológom. Lekárnička nepozná tvoj zdravotný stav, kvôli ktorému magnezium potrebuješ v tehotenstve užívať.

jana0215
29. sep 2023

@deniska2706 mne v nemocnici povedali pri galvex magnéziu, že max dávka je 4x2, ale to len v prípade núdze. Gynekológ mi kázal 3x1. Brala som aj magnosolv, tam 1x1. Záleží čo presne máš a čo ti je. Sama si dávkovanie neurčuj! Mne hrozí predčasný pôrod, preto som mala konské dávky.

lenuska9999
29. sep 2023

@deniska2706 ja som brala magnosolv sáčky 2x do dňa a jeden magnerot. Samozrejme lekár o Tom vedel, mala som búšenie a to jediné mi pomáhalo. A raz som bola v nemocnici so zlncikovym záchvatom a mala som neskutočne bolesti , k liekom do bolesti som dostala 4 gramy magnézia do inguzky..

dixitka
29. sep 2023

Ja som brala v tehotenstve kvôli tvrdnutiu brucha a predčasnému skracovaniu krčka magnerot, 3x2 tablety denne. Inak tiež mi tvrdlo cca od 18. týždňa a všetko dobre dopadlo, ale určite o tom povedz svojmu dr. a riaď sa jeho pokynmi

vkatush
29. sep 2023

Tiež mi hrozil predčasný pôrod. Najprv ma nadopovali infúziami niekoľkokrát za deň a potom som brala 3x1 alebo 3x2, už si presne nepamätám.

Záleží, aké máš magnézium, aké má dávkovanie.
Tuším sa dá zavolať na gynekologickú pohotovosť a opýtať sa (vysvetliť svoj stav), keď už tvoja gynekologička neordinuje a je víkend.

jana0215
29. sep 2023

@deniska2706 a ešte doplním, keď sa berú vyššie dávky magnézia, mala by si si ho pravidelne merať. Ja od kedy ho beriem, tak mi zvykne náhle klesnúť tlak a je mi na odpadnutie a 1x som aj reálne odpadla a museli ma na pohotovosti ratovať. Kým sa nespojíš s lekárom a nezastaví ti dávkovanie, sama si ho neupravuj. Ak máš ťažkosti, radšej vybehni na pohotovosť.

lillyd
4. okt 2023

@deniska2706 no ja som v 18tt a mám dávku 3x denne 2 magnerot to je 500vka.. a to mávam tlak 100/50 ale musím brat vysokú dávku ale za cenu zavratov a točenia hlavy, takze max 1 je uplna blbosť ale hlsvne určuje to lekár a nie lekárnik..

obleckodogymu
4. okt 2023

Tiež mi tvrdlo brucho cca od 28tt, doktor mi vtedy povedal že je to v danom štádiu absolútne normálne a predpísal mi magnerot 3x2tbl denne...v tomto množstve ho beriem ešte aj doteraz (35tt) 😊takže na tvojom mieste sa spýtam hlavne doktora, či je inak všetko ok a neskracuje sa ti krcok predčasne alebo tak😊mne to magnezko pomohlo veľmi, fakt mi tvrdlo často a bolo to dosť neprijemne

selena_luna
4. okt 2023

Magnezium sa obmedzuje az tyzdne pred porodom. V 19 tt ak potrebujes tak si kludne mozes dat viac. Ktorekonkretne beries? Mozno sa ti nevstrebava dobre

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre