Baby, má zmysel kontrolné(preventívne) sono prsnikov v 27tt? Zabudla som sa dnes spýtať gynekologicky či tam mám ísť a zajtra ráno mám už termín na to sono..
Nie, v druhom trimestri už nemá zmysel dať si robiť sono prsníkov. Povedala mi to moja gynekologička.
Ďakujem baby tak to ráno zruším 🙂
@kokosqa sice som tento prispevok nasla asi uz neskoro., ale myslim si, ze malo vyznam ist na to sono prsnikov.,, ak si nemala co stratit a babatku by to neublizilo., kludne si mohla ist., ale tak je to uz tvoja volba.,, moja mamka, ked ma cakala bola medzi 5-6mesiacom a zistili jej rakovinu laveho prsnika., takze nebolo to zbytocne., tak dlho bojovala, ale nakoniec zial svoj boj prehrala ., mala som 5r.a 5mesiacov ked nas navzdy opustila :(.,
@bambulka1105 to má mrzí :(
Mne 3 gynekológovia povedali, že počas tehotenstva sa sono prsníkov normálne robí. Kojim už 4,5 roka vkuse, na sono chodím každých 6 mesiacov a chodila som aj počas 2 tehotenstiev.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som sa pýtala svojho gynekológa na začiatku tehu (pár mesiacov na to som mala ísť na kontrolné sono po roku) a povedal mi, že až keď dodojčím. Že to nemá význam, lebo budú na prsnikoch prirodzené zmeny, ktoré skreslia výsledok.