Ahojte, chcela by som sa spýtať či máte niektorá skúsenosti s lietaním v tehotenstve. Pozerala som na to a všade uvádzajú, že v 2.trimestri je to ešte možné, inak nie. Je potrebné mať nejaké potvrdenie od lekára? Chceli by sme ešte stihnúť dovolenku. Ďakujem
Ja som letela v 5.mesiaci a žiadne potvrdenie som nemala. Tehotensku knižku som si preistotu zobrala.
Mam skúsenosť ale kazda spolocnost ma iné podmienky niekde stačí tehu knižka inde od určitého týždňa aj potvrdenie
@majka991 ak máš (a budeš mať) bezproblémové tehotenstvo, let zvládneš. Treba veľa piť - vzduch v lietadle je veľmi suchý, no pocitovo to môže klamať, pretože pri teplote 20 - 21°C človek príliš nepociťuje smäd. Vždy keď to bude možné, prejdi sa po palube. Zámerne píšem "vždy, keď to bude možné", pretože počas celého letu to zrejme možné nebude. Medzi Európou a Afrikou budete totiž prelietať fakticky troma podnebnými pásmami (mierne teplejšie - subtropické chladnejšie - subtropické teplejšie), zároveň medzi dvoma tektonickými doskami a v pásme, kde môže fúkať z jednej strany vietor západný a z druhej východný, čo je cítiť najmä pri pobreží. Toto všetko sú markanty, ktoré môžu spôsobovať turbulencie, počas ktorých (alebo pri riziku ktorých) zapnú piloti signalizáciu bezpečnostých pásov a nedovolia Vám chodiť po lietadle.
Čo sa výberu miesta dovolenky týka - toto je samozrejme na osobnom rozhodnutí každého, no osobne by som v 21.TT volila inú destináciu (je to však len môj subjektívny názor).
Prajem šťastný let a príjemný pobyt. 🍀
@majka991 ja som bola 4 krat tehu ale porody len 3, to tehu ktore sa skoncilo potratom v 6.tyzdni bolo akurat to, cez ktore sme v 5.tyzdni leteli do Grecka..tyzden po lete domov som potratila...ja neviem ale doteraz som presvedcena o tom, ze mi to let zapricinil..ale samozrejme sa to dokazat neda..v ostatnych 3 tehu vobec ziadne komplikacie, porody v termine, vsetko ok..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@majka991 do 28tt mozes, po 28tt jedine s potvrdenim od lekára.letecke spoločnosti maju na to formuláre. Fit to fly form. Po 34tt vobec uz