Uziva alebo uzival niekto lieky Stadapyrin v tehotenstve?
@esther282 a do kolkeho tyzdna si ho uzivala?
@medulienka03, do nejakého 9tt,potom tie injekcie, ale môže sa dlhsie. Zavisi od dôvodu. Komzultovala som hematologa. Ja to mam kvoli 2itej heterozyg. mutacii MTHFR a Pai1 a veku zaroven
Ja som brala, 150mg do 26tt
Prečo ich máš brať?
@vinejka6 kvoli vysokemu riziku preeklampsie a rastovej retardacie ... Ale mam brat do 36 tyzdna, co je dlho, kedze riedia krv a moze aj dojst k predcasnemu porodu a hrozi riziko velkeho krvacania, no musim sa este porozpravat s doktorom ...
@medulienka03 aj mne ho dr. Predpísal kvôli tomu, že mi vyšlo riziko preeklampsie.
No existujú štúdie, že ten liek nemá vplyv na vznik preeklampsie, že neboli preukázané nejaké výsledky o tom, že to naozaj pomáha. No ja som ich brala, bála som sa nebrať.
Veľmi často som však špinila, moja gyn. vravela, že je všetko v poriadku stále, iba že mám citlivý krcok, praskajú cievky a tým, že beriem tie lieky čo riedia krv, som špinila. V 26tt som začala silno krvácať, strašne som sa zľakla, utekala som do nemocnice v noci, chvalabohu všetko ok, len rankan a krčku. Zvyšok noci žiadne krvácanie ani špinenie, cely deň taktiež nič. Večer o 22:00 kedy som brala stadapyrin, som znova vzala tabletku a o pol hodinu nato som začala znova dosť krvácať. Lieky mi v nemocnici vysadil, že nechápu načo ich beriem, keďže prietoky sú v poriadku, bábo nezaostáva atď.,
Samozrejme vedeli, že ich beriem kvôli riziku preeklampsie, aj tak mi povedali, že ich brat nemám, pretože mám na krčku ranku a budem krvácať stále, keďže riedia krv. A ze ak by bolo niečo zlé, prietoky alebo bábo menšie atď, že sa pichá fraxiparin alebo clexan a nie takéto tabletky.
Samozrejme ten dr. Ma strašne sprdol, keď som mu v 30tt na 3d utz povedala, že lieky neberiem, vystrašil ma, že mi zomrie dieťa v bruchu, keď som vysadila tbl, že budem mať vysoký tlak s tým spojenú preeklampsiu a pod. Bludy. S revom som odchádzala z ordinácie, strašne som sa bála o bábo. Tlak som si doma merala 3x denne, vždy ideálny, všetko v poriadku, bábo OK, prietoky vždy super.
Preeklampsiu som nemala, tlak na konci trochu zvýšený, ale to už som bola v 40tt,mala som +20kg takže niet sa čomu čudovať. Malá sa mi narodila v 40+6tt a váhou 4kg.takže žiadna rastová retardacia, žiadna preeklampsia.
Pravdou však je, že kebyže nekrvacam, asi by som ich brala do toho 36tt.
Pokecaj však s dr. Ešte 🙂
@vinejka6 no fuha, to si si toho vela prezila :( ja som sa pytala ineho doktora na tie lieky a ten hned povedal, ze on by to bral len do 24 tt a potom ak bude potrebne tie injekcie, co sa pichaju .... urcite to nebudem a nechcem brat tak dlho .... aaa beriem len jednu tabletku, pride mi vela 150 mg na den ... odkedy to beriem mam pocit, ze ma boli zaludok, no uvidim, co bude dalej, ale niesom velmi stotoznena s tymi tabletkami ... a ked tak jedine do 24 tt ...
@medulienka03 podľa mňa má té dr. Pravdu. Ak sa potom niečo vyskytne, existujú nato presne tie injekcie, veľa tehotných si ich musí pichať. A nie brať stadapyrin a ešte tiež 150mg, nechápem prečo takto predpisujú, keď všade sa uvádza aj v odborných článkoch dávka 100mg.
No každopádne držím ti prsty nech máš bezproblémové tehotenstvo😊
@medulienka03 a ešte jedna otázka. Nepredpisal ti ich náhodou dr. Juhas?
@vinejka6 ved toto, ja som toho nazoru, ze nie vsetko, co povie doktor, je svate ... takze vsetko si radsej preverujem, overujem ...
Dakujem si zlata 🙂
ano presne on mi ich predpisal, aj tebe? :(
@medulienka03 áno aj mne on. A následne, keď som bola u neho na prietoky v 30tt ma tak sprdol, že ako som si dovolila vysadiť lieky, keď som mu ukázala správu z nemocnice a vysvetlila, že mi povedali, že ich brať nemusím, že je všetko v poriadku a že proste som z nich krvacala, tak ma vysmial, že to určite nie z nich pritom viem ze z nich!!!! Začal kričať a pindať na lekárov z tej nemocnice, konkrétne na jednu dr ktorá má v noci prijímala povedal, že je to stará krava 😱 a proste že teraz keď budem mať vysoký tlak aaa zúžené cievy, nepôjde dobre kyslík k bábätku, ani živiny, môže mi zomrieť v brušku a pod. dristy mi hovoril, tak som sa vystrašila, samozrejme hneď mi meral tlak, no po tom všetkom bol ozaj vysoký, on hneď záver : už máte preeklampsiu. Zoberieme moc a ked tam budu bielkoviny, čo naisto budú, idete do nemocnice. Ja som s plačom odtiaľ odchádzala, muž ma utesoval celý deň, strašne som sa bála. Nakoniec bielkoviny v moči neboli, tak mi len volali, ze moč je OK ale ze dr ma kvôli tlaku posiela na interne, kde mi tlak merali a zistili syndróm bieleho plášťa.
A tiež sa mi nepáčil jeho prístup. Bola som u neho na to 3D prvé a brali mi aj krv keďže tam mam aj gyn.
Asi o týždeň nato mi iba z recepcie volali, že síce sú výsledky v poriadku ale ja musím brat stadapyrin kvôli riziku preeklampsie, že či môžem prísť na recepciu po recept. Dala mi recept, papiere a dovi.
V papieroch že riziko preeklampsie, rastovej retardacie a predpísany stadapyrin a plus, že sa mám obj. na hematologiu, na nvm čo odbery na trombozu ci na čo a ze ešte na nejaký jeden hormón ci budem alebo nebudem mat preeklampsiu🤷♀️ ten doktor nič nevysvetlil, recepčná dala papiere a dovi toto ma nahnevalo. Ja som o preeklampsii nemala ani potuchy čo to je, začala som čítať, mala som dosť po pár riadkoch😱😱😱
Potom som sa začala o to viac zaujímať, čítala aj zahraničné štúdie atď,.
Samozrejme moja gyn by mi vysvetlila a poradila ale čakala by som, že ten dr keď už nemá čas sq s každou pacientkou stretnúť a vysvetliť jej výsledky tak ze aspoň sakra on zavolá a vysvetli načo lieky, prečo hematologia, čo mi majú vyšetriť tam atď.
Keď pri nom bola švagriná pred 5timi rokmi, bol veľmi milý, zlatý, všetko vysvetľoval na Sone (bola som s nou dnu) povedala som si, že keď budem raz tehotná, pôjdem k nemu. Teraz vravím, že keď budem naaahodou tehotná 2x nepôjdem k nemu!!! Nevravím, že nie je odborník, ale dokážem si predstavit lepší prístup bez kriku a strašenia mamičiek z hlúpeho Triple testu, kde aj tak vychádza len riziko!!! A sú často nepresne a zle.
Ma strašne veľa pacientiek a nedokáže sa im naplno venovať. Tak isto ako p. Primár zo sace si myslí o sebe ze je boh
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@medulienka03 ano, ja... Na zaciatku, potom som prešla na pichanie Clexanu