Kúpanie sa v 18. týždni v Tatralandii

lilenka141
21. dec 2017

Ahojte môžete mi poradiť prosim či sa ísť alebo neist kúpať..v 12tt som sa pýtala gynekologicky a povedala že môžem...je mi jasné že nepôjdem do toho 40 stupnoveho ale do ostatnych? Napr. Kde je morská voda? Ak ste tam niektoré boli v tehotenstve budem rada ak mi poradíte ci si dať tampon

wieruska1
21. dec 2017

bola som aj v besenovej a v inych bazenoch. Mne sa nic nestalo ale xy sa mohlo . Sprav podla vlastneho presvedcenia, my za teba nerozhodneme

martinka13
21. dec 2017

Ja by som nešla. Ke tam milión ľudí a mala by som paniku z infekcie. Jedine more..... Môj názor 🙂

pininka
21. dec 2017

@lilenka141 urcite by som si dala tampon a nesla hlavne do termalnych. Ja som tiez tak v druhom tehu isla a mala som potom infekciu,tak som to aj olutovala. Vseobecne vsak voda neskodi, len velmi tepla moze sposobit kontrakcie.

evita_g
21. dec 2017

tampón??? ten si určite nedávaj. nasaje tú hnusnú špinavú vodu priamo do teba

martinka13
21. dec 2017

Existujú aj nejaké glycerinove tampony, ale ja by som to neriskovala

pininka
21. dec 2017

@evita_g su to specialne tampony na kupanie pre tehotne.

evita_g
21. dec 2017

@pininka aha, tak o tom som ešte nepočula. ja som čítala, že ako bariéra proti vniku vody z bazénov môže poslúžiť menštruačný kalíšok, ale odskúšané to nemám. ja by som sa takémuto riziku infekcie v tehotenstve radšej vyhla...

jenny257
21. dec 2017

do tatralandie by som nesla ani ako netehotná ....chodi tam velmi vela ludi jednak a nie su ani ohladuplny ....kupat sa chodim s tamponom ale tatralandia vazne nie - raz som tam chytila taku infekciu, ze som sa jej mesiac nesla zbavit :(

lilenka141
autor
21. dec 2017

@jenny257 mi tam chodime pravidelne ale teraz som si neni nejako istá.. asi kašlem nato

jenny257
21. dec 2017

@lilenka141 tak ja som všeobecne nachylná na takéto pliagy či som tehu alebo nie...a teraz v tehu je to ešte horšie .....

nataliaseidlova
21. dec 2017

Ja som v 4. mesiaci bola na kúpalisku. Na tobogane som išla asi 10krát. Nic sa mi nestalo, žiadna infekcia. Mesiac na to Štúrovo, týždeň na to opäť Štúrovo. 2mesiace na to trombóza, a v 8. mesiaci predčasný pôrod.. Nehovorím že to bolo z toho len píšem celý môj priebeh tehotenstva.

veronkam88
21. dec 2017

@lilenka141 my sme chodievali pravidelne do tatralandie aj ked som bola tehotna a nič mi nebolo. Pytala som sa aj gynekológa a vravel ze pokial mi nebyva zle v teplej vode kludne mozem. Chodievala som plavat do 36 tyzdna. Ale ja nie som nachylna na infekcie,mykozy a pod. 🙂 .

dzina007
21. dec 2017

Ak niesi nachylna na infekcie preco nie ja som napriklad pri druhom tehotenstve ezte v 9 mesiaci chodila na baby plavanie s mladsim synom na kovacovu...
V lete sme chodili na kupaliska... v pohode... ale ja nepatrim.medzi zeny nachylne na infekcie a mykozy...
Ak mas strach existuju aj tampony specialne... ja som ho skusala ale mne vadil...

emilia25
21. dec 2017

Jaj ako mna zglbal gyndos ked som tam prisla s mega zapalom a to som este pouzila tampon proti zapalom aby som to nedostala no veru uz sme pocas tehu neboli ani v besenovej ani v tatralandii.

mamazuma
21. dec 2017

Ja by som nešla, teraz začína zimná sezóna, kopec ludi.... My sme chodili s deťmi v mimosezone a aj tak sme si doniesli mykoplazmy....

svetlana35
21. dec 2017

@lilenka141 ja osm bola cele tehotenstvo Besenova/tatralandia bez tamponu a v pohode.

l3yla
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tiumen
21. dec 2017

@lilenka141 ja som chodievala normálne v lete na kúpalisko a aj do akože termálneho - voda bola len o málo teplejšia ako v normálnom ale bolo cítiť že to nie je obyčajná voda lebo mi smrdela a bola slaná 😀 používala som tie ochranné tampóny s glycerínom a neprepustili vodu 🙂 a teraz tu pri mne spokojne odfukuje takmer 2mesačná slečna

baja15
21. dec 2017

Ja som tiež bola tehotná aj v Tatralandii aj v Bešeňovej(bez tampónu) a všetko v pohode. Boli sme tam aj s malou keď mala cca 10 mesiacov ale boli sme len v slanej vode a tiež bez problémov. Aj teraz som tehotná a na jar sa chystáme do Tatralandie znova. Verím jej viac ako mestským kúpaliskám a plavárňam. Viem že známej deti tam niečo nachytali, ale myslím že oni by všade niečo dostali pretože doma prehnane dezinfikujú.

bocianka123
21. dec 2017

za mňa nie.. neodporúčam ... nepochopím to fakt. nevedia tie ženy vydržať tých 7-9 mesiacov? ved na kúpanie majú potom celý zvyšok života ...

siska53
21. dec 2017

@lilenka141 ja by som sa bala i babatko brat do takych vod. Nas ako 2,5r.schytal infekciu do mocovych ciest,ked sme boli na takom volacom. Ako tehotna by som.nesla..

siska53
21. dec 2017

@lilenka141 more je ine, v mori som plavala..bala by som sa i jazera .

lusyc
21. dec 2017

Ja by som si trúfla len do mora ( kebyže ho máme). Ani domáci bazén sa nepozdával môjmu dokimu, ze len s tamponom na kúpanie z lekárne, ktorý som namočila do kozmetickej vazeliny. Takže tak to bolo v pohode, v lete sa nedalo bez plavania vydrzat. A mykozy sa daju chytiť aj v práci v sprche a to je potom ina kapitola, skoro nic sa na to nemoze používať, len co kožná lekárka predpise. Tak ma svrbeli nohy, ze som si zoskriabala pokozku do krvi. Strasne dva tyzdne. Tak radsej ostať doma, mykozy a ine "lahôdky" nech si nechajú na kupaliskach a aquaparkoch. Este si predstavte tych starších ľudí ako si sedia v bazenoch...

pininka
21. dec 2017

@evita_g no ja uz som tiez v tretom tehu neriskovala, ale ono to zalezi aj od organizmu. Ja mavam kazdu chvilu zapaleny mechur, takze si davam fakt pozor, su zeny co sa mozu vymachat v hocicom a nic im nieje.

betarka25
21. dec 2017

Počula som od kolegyne ktorej bývalý tam pracoval , že je bežné že aj dva krát týždenne z tých bazénov vyťahovali ľudské exkrementy takže po týchto info by som tam nešla ani ako netehotná , už vôbec nie ako tehotná 😉

timssa
21. dec 2017

Z hygienického pohľadu byť vami by som už tam nešiel.

ajush5
21. dec 2017

Ja som sa chodila počas prvého tehu kúpať uplne bezne od zaciatku az do konca. Nemam sklon k infekciám a vzdy som použila tampón na kúpanie. Ak lekár povedal ze v tom problem nevidí ja nevidim dôvod aby si sa obmedzovala, len treba pouzit tampón a častejšie ho menit. V tehotenstve sa odporúča plávanie viac ako cokolvek ine a plavárne na tom teda tiez nie su o nic lepsie ako napr tatralandia alebo Bešeňová.

olifcek
21. dec 2017

zboznujem tento typ relaxu. chodime casto. nemam nikdy problemy od spodu, ani s kozou, ktora by suvisela s vodou. no pocas tehu som neriskovala a nesla som sa kupat ani raz. manzel s dcerkou sa kupali, ja som lustila osemsmerovky :D

renarik
21. dec 2017

Urcite nie, infekcia moze sposobit potrat...vsak tam hockto cura do vody...

lenadka
21. dec 2017

@lilenka141 ja som chodila úplne pravidelne 2x v týždni až do konca tehotenstva plávať do mestskej plavárne, ale do plaveckeho bazéna. Tatralandiu by som určite vynechala.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre