Ahojte kočky, som tehuľka prvý krát a zrejme v tom nemám jasno, ale ja neviem v ktorom som týždni. Možno to znie hlúpo ale podľa modréhokoníka ako aj podľa všetkých kalkulačiek na vypočítanie týždňa tehotenstva som v 21. tt no doktor mi stále hovorí o dva týždne do zadu, čiže teraz som podľa neho v 19.tt, termín pôrodu mi ale určil na 8.1.2016 tak ak mi viete poradiť ktorým údajom sa mám riadiť nech nie som za blbú..
ďakujem
Ja tomuto tiež nerozumiem.. Sono prístroj mi automaticky vždy hodí dátum 7.10. a podľa veľkosti potom väčšinou odráta deň alebo dva, lebo dieťatko je o deň alebo dva väčšie.. Ale podľa menštruácie mi vychádza 29.9.… ja vôbec ani neviem povedať ľuďom, že kedy mám termín keď sa ma pýtajú 😀
hm...no doktori vyrataju termin podla datumu poslednej menstruacie a toho sa vacsinou drzia...tak vzhladom na den ovulacie moze byt posun v skutocnom termine...ja mavam dlhe cykly a pri prvom mi termin vyratali na 20.11., ale nakoniec som rodila 28.11., aj som s tym pocitala. Jeden stary doktor, co zastupoval, mi "predpovedal" 27.11., netusim, z akeho udaju to vyratal, lebo on mi sono nikdy nerobil 😀...
Teraz mam termin podla PM 28.8., podla prveho sona 4.9, podla dalsieho sona az 8.9., od utorka som otvorena na 3 cm a kazdu chvilu cakame 😀...
Takze ludom kludne treba povedat neskorsi termin, hlavne ked je to prve babo, ku koncu to uz bude otravne, ako sa furt vypytuju, ze kedy a ci uz...presny datum oplodnenia nikto netusi, a preto ani netreba riesit uplne presny termin porodu...
Treba sa riadiť co povie gynekológ a nie co MK 😉
@ivkanb Ja mám tiež 2 termíny porodu, jeden podľa poslednej MS a druhý podľa sona robeného v 12.týždni. Moja doktorka sa riadi termínom podľa sona, vraj v tom týždni je to asi najpresnejšie. Rozdiel medzi termínmi mám 10 dní, čo je dosť. Lenže ja budem rodiť cisárskym, takže ten mi naplánujú aj tak skor ako je termín porodu. Aj tak máloktorá žena porodí presne na termín, takže je úplne jedno, čo povieš ľudom, aj tak si to nezapamatajú a budú sa ťa furt dookola vypytovať. 😀
hej, podla toho sona robeneho v 12.tt by to malo byt najpresnejsie a mne to tiez tak vychadza, ked ratam, lebo ja som si vsetko znacila, bola som po porode a dojcila som a hoci som menzes uz mala, cykly vzdy dlhe a nepravidelne. Takze podla vsetkeho by to malo byt neskor ako rataju podla PM, ale tak ludia sa Ta naozaj furt budu vypytovat a niektori vedia byt otravni riadne a neznasam tie typy otazok od takych tych cudzejsich, ze ci este kinderkujes a take nechutnosti, co sa normalne nespytaju... 🙄
ďakujem teda za rady 🙂 aj som si myslela že tie dva týždne sú také hore dolu, ale kamoška má termín o týždeň predomnou a keď som jej povedala, že v ktorom som týždni tak pozerala na mňa ako puk, že ako je to možné, keď je medzi nami v termine porodu len týžden rozdiel...takže už to neriesim a hovorím len mesiac v ktorom som :D
Ja zase presne viem deň počatia a doktor ráta týždne podľa poslednej menštruácie - takže podľa neho 15 tt a podľa mojej bodky v kalendári 🙂 13 tt. Termín 23.2. :D
Ja som podla doktora teda sona 22w a tu mi to rata na 24☺samozrejme sa riadim panom doktorom ja to neriesim aky tyzden viem ze niekedy v decembri sa bude pytat na svet a to staci
Ja mam podobny pripad ked som bola prvykrat na sone vypocitali mi termin na 5.2.2016 po druhom sone sa to zmenilo na 23.1.2016 co su dva tyzdne kedze tyzdne tehotenstva mi nesedeli s poslednou menstruaciou takze aj ja ocakavam ze vlastne kedy 😃 ale tak ja pocitam tak prelom januar februar
Aj ja mam z toho momentalne zmätky....podla MS mam termin 31.10., podla utz v 12tt to vychadza na 21.10. a podla posledného utz v 30tt na 14.10. Uz som bola z toho mimo tak som sa opytala môjho dr ze ako to vlastne je a on sam nevedel. Vravel mi len tolko, ze smerodajny by mal byt ten podla utz v 12tt ale ze to moze prist kludne aj skor. Na druhej strane moze byt malicka len velka a prist na svet aj toho 31.10.....uz sa neviem dockat utz v 36tt, ze co mi zase povie🙂
Ja v tom mám tiež chaos, pretože podľa modrého koníka som tiež bola 13tt ale doktorka na sone mi písala naposledy 12tt+2 a aj mi tak povedala, že som v 12týždni 🙂 tak tiež neviem.... Hlavné je, aby bolo všetko v poriadku a už týždeň hore dole asi nie je až taký podstatný....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Vseobecne sa urcuje tt podla menstruacie ale staci ak sa posunie ovulacia (co je asi tvoj pripad) a podla sona vyjde tt iny 🙂 ja by som sa riadila sonom 🙂