Kto z Prešova čaká dvojičky?

ebnatasa
17. okt 2012

Ahojte,som tu nova 🙂 Zaujimalo by ma, ci tu niekto caka dvojicky a ake mate zatial skusenosti s tehotenstvom?

evelin2277
17. okt 2012

Ja cakam ale som z NR 🙂

ebnatasa
autor
18. okt 2012

Ahoj,vidim,ze mame rovnaky termin.ja mam 26.februara.Ako sa zatial citis?

jana7
24. okt 2012

Aj ja som cakatelka vraj dvoch chlapčekov 😉 , termin marec a som z KE.

ebnatasa
autor
25. okt 2012

Super! My cakame dievcatka,co je velke prekvapenie v nasej rodine 🙂 Ako sa citis?Ja sa uz poriadne obuvat nemozem :-deticky su velmi aktivne!

ludmil33
25. okt 2012

Ahojte my čakáme dvojvaječné dvojčatá a zatiaľ vieme len ze to bude chlapček a druhe babo sa nám neukazalo ci je chlapček alebo dievčatko.Mame za sebou morfologicky ultrazvuk kde sa kontrolujú organy. Všetko je v poriadku a tam kde ma bit.My sme sa dozvedeli až v 12tt ze čakáme dvojčatá predtým som bola na ultrazvuku ale babetka boli jedno za druhým a nebolo vidieť ze sú dve.Je to moje tretie tehotenstvo a je od začiatku úplne iné ako predchádzajuce dve.Mame dve dievčatá. Najprv sme si mysleli ze čakáme chlapčeka kedže my bolo dosť zle a veľa som spala ale potom prišlo vysvetlenie.Dalši ultrazvuk nás čaká v 20tt veľmi sa tešíme na babetka v mojej aj manželovej rodine neboli dvojčatá už 4 generácie, počkalo si to na nás :o) Doteaz som nemala žiadne kompikácie tak dúfam že to tak bude až do konca tehotenstva. Ja chodím ku doktorovi Copovy do Gynstaru do Presova...

ebnatasa
autor
26. okt 2012

Ahoj,my sme tiez dvojvajecni 😀 Moji bratia su dvojicky,takze ked som isla na gyndu prvy krat mala som citak a nebolo to az take velke prekvapenie pre mna,skor pre mojho manzela 🙂 jedno babo je urcite dievcatko a to druhe na 90% tiez.Ja chodim len na ultrazvuky ku doktorke Vaskovej do Gynstaru,inac som v Gynomede na Levocskej pri Kleinovej.Takze vasa rodinka sa pekne rozrastla 🙂 Ja som chcela len 2 deti,jedneho uz mam doma,ale musim teraz povedat,ze sa velmi tesim!Rozmyslala si uz kde budes rodit?ja sa neviem rozhodnut,mam kamaratky co si chvalia novu nemocnicu,rozmyslam aj o Kosiciach.Bolo mi povedane,ze tu v Presove to bude jednoznacne cisarkym rezom.Chcela by som rodit spontanne,ale citam vela okolo toho a cisarsky je menej riskantnejsi pre babatka....hlavne nech su baba zdrave,ze?drzte sa!

ludmil33
26. okt 2012

Ahoj no ja som rozhodnutá isť rodit do novej pôrodnice do Prešova ja som tam rodila našu druhú dcérku a som veľmi spokojná. Mala som ju hne po 6 hodinách po pôrode pri sebe a to si veľmi chválim a tiež som ju mala celu noc na izbe len na kúpanie a vyšetrenia si ju brali na novorodenecké 🙂 .To je super mne vadilo pri prvej dcérke v starej pôrodnici to odlúčenie po pôrode. Bola spachtoš a ked mi ju doniesli na kojenie tak spala a potom ju na novorodeneckom krmili z flaše, mliekom iných mamičiek a to mi vadilo lebo ja som musela potom mlieko odsavať a nebola som tam akosi spokojná aj s personálom. ☹ Mne povedal môj lekár on pracuje aj v novej pôrodnici, že ked budu babetká dobre otočené a nenastanú kompikáciie tak to bude určite spontálny pôrod. Aj my sme chceli len tri deti ale teraz sa o to viac tešime.

ebnatasa
autor
26. okt 2012

joj keby sa dal ten spontanny porod,bola by som rada.Syna som rodila v Anglicku a bolo uplne super,u nas je to trosku inak.Tak sa dam asi na tu novu nemocnicu,neviem si predstavit,zeby som deturence nemala pri sebe 🙂

evelin2277
27. okt 2012

@ebnatasa Ahoj , no už som dosť veľká a zle sa mi spí

ebnatasa
autor
28. okt 2012

evelin2277 sme na tom asi rovnako,budim sa v noci pravidelne a pripadam si ako keby som uz bola v 9,aspon ked porovnavam fotky vyzeram na 9!Neboli vas panva?Ako je to s obuvanim? 😀

ludmil33
9. nov 2012

Ahojte ma niektorá z vás problém s trpnutím nohy. Naš chlapček sa sem tam tak uloží, že mi trpne ľavá noha a je to dosť neprijemne, až kým nezmení polohu. Mam babetká tak uložene ze jedno je na ľavej strane to je náš chlap 😲 a to bábetko ktoré je na pravej strane je kľudnejšie a pohlavie ešte nevieme... Chvala bohu ze krvne testy v 16tt nám dopadli dobre, ešte nás čaká 3d ultrazvuk v 20tt. Tak dúfam že bude vidno pohlavie aj druhého bábetka. Ja pevne verím že budeme mali aj dievčatko 🙂

ebnatasa
autor
9. nov 2012

Ahojky,nohy mi netrpnu,len mavam krce ked sa chcem ponatahovat rano na posteli 😀 to som mala aj pri prvom tehotenstve.Nase dievcence lezia proti sebe hlavickami hore,ta na pravej strane je viac aktivnejsia,kope vkuse,ta druha zase kludnejsia.Nemavate take bolesti ako pred menstruaciou,vcera v noci som koli tomu nemohla spat.Drzim prsty!

ludmil33
9. nov 2012

Bolesti zatiaľ nemám, len sem tam to trpnutie.Naše bábetka sú otočené dole hlavičkami a jedno to na ľavej strane je nižšie to je naš chlap tak ten je aktívnejší ako to druhe bábetko, lekár mi dnes povedal ze to trpnutie može byt z toho 🙂, že mi tlači na nerv.

matkalubos
22. nov 2012

Ahojte,ja čakám tieš dvojičky Máme 6ročného syna,termín mám 4.marec,ale lekári mi hovoria,že to bude skôr koniec februára,budú to chlapčekovia Bola som na 3d ultazvuk,už je to na 100% Samých chlapov budem mať doma.Robili mi serglage,mám sa šetriť.

ludmil33
29. nov 2012

Chval bohu trpnutie nohy prestalo drobcek sa posunul hore ,uz mi netlaci na nerv.Ja mam brusko ako v 8 mesiaci 🙂 neviem si predstavit ake bude v 30tt a dalej. Ale ked deticky budu mali dobru vahu tak aj ked cez dvere neprejdem ale zvladnem to 😀 Aj vy mate velke bruska ??? Myslim ovela vedsie ako pri ostatnych tehotenstvach? Ja mam zatial uplne bezproblemove tehotenstvo a musim poklopkat (klop-klop) nech to je tak az do konca. Na to, ze cakame dvojicky niesom na rizikovom, ale som na PN lebo som si platila nemocensku este po starom (mam super gynekologa, aspon ja si to myslim) lebo byt doma v dnesnej dobe bez primu tak to je ..... ☹ velmi smutne. Zajtra nam konci 20tt a ideme na morfologicky ultrazvuk, verim ze to dopadne dobre a ukaze sa nam aj druhe babetko, chcem vediet ci ku modrym vecickam kupime aj nieco ruzove alebo zelene 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre