Krvácanie z nosa v 19tt

albiva
7. jún 2018

Ahojte, za posledné dva týždne mi už 3x tiekla krv z nosa, nie nejak extra "prúdom", ale predsa. Na poradni som to svojej gynekologicke samozrejme povedala, no ona mi len povedala, že tlak mám ok (vrchný 131 v ten deň), že to je bežné. Beriem euthyrox na zvýšenú štítnu, s tým to vraj nesúvisí. Podľa nej je v poriadku i to, že sa mi od začiatku tehu často točí hlava. Myslela som si, že je to zvýšeným tlakom, ale podľa nej je toto všetko bežné. Ani mi to nezapísala do karty. Pri prvom tehotenstve som žiadne podobné "problémy" nemala. Máte s tým niektorá skúsenosť? Vopred ďakujem

liana03
7. jún 2018

Mne približne v tomto období tehu praskla cievka v nose, ale to šla krv z nosa "prúdom", za jeden deň som bola 3x na pohotovosti a raz sanitka, trvalo to týždeň, bola som veľmi slabá, každý deň som chodila na ORL- vymieňali mi tamponády a po cca týždni mi cievku vypálili. Mne nebolo vidieť odkiaľ mi tečie, tlak som mala stále 120/80, vraj v tehu je telo viac prekrvené, takže pokiaľ to nie je tak ako u mňa, / ja som musela mať misku pred seboua na pohotovosti mi to ešte odsávali z hrdla pousádzané zrazeniny, a mala som isť ležať do nemocky/, myslím že je u Vás je to zatiaľ ok.

krepes
7. jún 2018

@albiva mne tiekla krv z nosa véééľmi často po ránu ako som vstala z postele prvý trimester, v druhom už pomenej. Vsetko bolo ok, tiez doktorka vravela, ze je to ok. Pokial ti nebude tiect prudom si podla mna nerob starosti.

ukulela
7. jún 2018

okrem iného sa ti počas tehotenstva zvýši objem krvi. tým pádom je asi aj vacsi tlak na cievy ... ak mas ale pocit, ze je to problem, chod za obvodnym, nech ta posle na ORL, ako pisala liana03. nos nie je vagina, gyndoska to nema ako velmi riesit - moze to len zhodnotit zo svojho pohladu.

squ1rrel
7. jún 2018

Neviem aky mas celkovy zdravotny stav a nie som doktor ale co sa tyka len symptomu krv z nosa... Aj ja to mam. Netecie mi prudom (sa mi stalo len raz zatial) ale furt mam vreckovky krvave, niekedy si prejdem prstom popod nos a prst cely krvavy. Mam to uz od 3. dna pred prichodom ms a teraz som v 10+5. Mam lepsie dni a mam horsie dni. Moj gyndos vravi ze takyto symptom je normalny a vsade o tom aj tak pisu.
Skusala si niektore z tipov ktore sa odporucaju?
Smrkat len nežne, nie z oboch dierok naraz, nesparat si v nose, pouzivat zvlhcovac vzduchu ak mas suche prostredie, kychaj s otvorenymi ustami, pi dostatok tekutin a kremuj si nos zvnutra ak ho mas suchy.
Ak by si napr nevedela zastaviť krvacanie dlhsiu dobu, alebo je krvacanie velmi silne, alebo ti sposobuje zavraty a malatnost, a mas bolest v hrudniku, tak by si urcite mala ist k lekarovi.

albiva
autor
7. jún 2018

@squ1rrel ďakujem veľmi pekne za rady. Veru ten zvlhcovac by sa nám aj zišiel... ostatné sa snažím dodržiavať, asi to aj funguje, keďže sa mi to stalo zatiaľ len 3x v priebehu dvoch týždňov.

albiva
autor
7. jún 2018

Ďakujem vám vsetkym za rady a vaše skúsenosti 🙂

trinneo
7. jún 2018

Ja som okolo 15tt mala toto tiež. v priebehu jedného týždňa, mi tiekla krv z nosa asi 3 krát...Z ničoho nič zrazu mi len začala tiež, ale našťastie to tak do polhodiny prešlo.. a potom až doteraz sa to neopakovalo... uvidím, čo bude ďalej....ači sa to znova niekedy vráti...

monca_24
8. jún 2018

V jednej knihe som to čítala ako normálne príznaky tehotenstva 😉 neviem už síce príčinu toho, ale aj ja som občas smrkala krv

pietrins
8. jún 2018

Tiež som mala tento problém hlavne v prvých asi 20 tt, každé ráno mi z nosa vyšla aspoň malá zrazenina. Teraz je to už len výnimočne.

zuzkamargit
22. júl 2018

minimalne mas problem s cievami, mala by si sa o to zacat zaujimat skor ako ti praskne cievka na nevhodnom mieste. Zacni uzivat vyzivove doplnky. Mne sa viditelne zlepsili zilky a cievky uz po mesiaci.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre