Krvácanie v 19. týždni tehotenstva

kikalea1313
23. feb 2018

Ahojte babenky. Zasa krv. Zacala som krvacat najprv po vaginalnom vysetreni v 17. Tyzdni tehotenstva, bola som hned hospitalizovana. Boli mi nasadene tabletky ascorutin, magnezium a guaracuran. Po pritom uz od 6. Tyzdna si pycham fraxiparin 0.3. Po nielkych dnoch som bola prepustena, lebo som prestala krvacat. Znovu som bola u gynekologa a vaginalne ma vysetril. Babetku aj placenta bola poriadku. Nizko ju mam ulozenu ale po case sa by to malo upravit. Zacala som sa znovu krvacat, bola som znovu hospitalizovana. Chcem sa spytat, ci neviete nejake radi dat, co by som alebo ako by som mala posilnit,aby som nekrvacala stale. Hovorili mi lekari,ze cievky sa mi obcas prasknu. Som taka citlivka.

janisa31
23. feb 2018

Vieš čo ja som takto bola tiež a ustálilo sa to až po polke tehotenstva. Nič ti nepomôže len oddych a potrebuješ si celú maternicu posilniť

marylynn
23. feb 2018

Ahoj, ja som tiez špinila cez tehotenstvo. Chvalabohu iba slabo, ale zakaždým ma to hrozne vystrašilo. Tiež mi povedali, že ako niekto krváca z nosa, tak ja počas tehotenstva z vagíny. Je to tam celé viac prekrvenie, plus fraxiparine takisto robil svoje.
Mala má osem mesiacov, neskutočne sa z nej tesime, ale na tehotenstvo spomínam nerada. Držím palce ;)

kikalea1313
autor
23. feb 2018

A vedeli by ste mi poradit? S cim by som si mala posilnit maternicu? Existuju na to nejake vitaminy? Dakujem pekne za radi 🙂

marylynn
23. feb 2018

@kikalea1313 veru neviem :( jedine vydržať :(

kikalea1313
autor
23. feb 2018

@marylynn no nic ine mi neostava. Ale dakujem 🙂

emap
23. feb 2018

Neviem, možno teraz trepem, ale nemôže za to tak trochu aj ten Fraxiparine? Pokiaľ viem je to liek proti tvorbe krvných zrazenin, takže riedi krv. Môjho priateľa stará mama ho berie, a keď sa len trošku poreže, tak silno krváca a nejde to zastaviť.

marylynn
23. feb 2018

@emap áno, mne tiež povedali, že aj tým to je. A ako vravíš, keď som sa porezala boli tej krvy teda dosť.

jankaga
23. feb 2018

@kikalea1313 ber ascorutin, magnesium a kľúdový y rezim

anjelicek26
23. feb 2018

Tak nech ta proste vaginalne nevysetruje, asi je to tam vsetko velmi prekrvene a aj ta zriedena krv tomu nepomaha. Krcok a jeho dlzku vie zmerat aj ultrazvukom.

pininka
23. feb 2018

Urcite za to moze ten fraxiparin. Mna az v tretom tehu zacali posielat na hematologiu,lebo zevraj zle prietoky, pichala som si clexane a co som dovtedy nemala nikdy problem s krvacanim, ked mi brali krv, alebo som sa porezala,stalo sa mi ze som sa pichla s ihlou a dve hodiny som si nevedela zastavit krvacanie, strasne vela krvi islo,uz mi bolo hrozne zle. A pritom sa mala vyvijala uplne normalne a narodila sa 4kg.

babulina
23. feb 2018

ja som si pichala tiez fraxiparin a takyto problem som nemala - by som si overila ci je nutne vaginalne ysetrenie, mne len rychly uzv robila ci su ozvy plodu a vybavfco - alebo si zle pamatam -deti su uz vacsie

kikus48
23. feb 2018

Frax za to nemoze..je to nizka davka ... odmietla by som vaginalne vysetrenie ... ak chce merat krcok vag usg ale na to je skoro este ..

kikalea1313
autor
23. feb 2018

Ked zacnem krvacat tak vzdy si pozru vaginalne, ci nie som otvorena, ci tam aj dole vsetko v poriadku. Ale vzdy je vsetko v uplnom poriadku aj babatko aj placenta. Vcera mi lekarka hovorila, ze som nejaka citlivka.

babulina
23. feb 2018

@kikalea1313 mne z toho popisu vyslo ze vaginalne vysetrenie spusta krvacanie, ci krvacas a on ta nasledne skontroluje vaginalne?
tak ci tak reci o citlivke si pani doktorka mohla odpustit, neznasam takyto pristup lekarov 😠

kikalea1313
autor
23. feb 2018

@babulina ja som sa vzdy pytala od lekarov, ze za tym krvacanim nemoze byt vaginalne vysetrenie, ze vobec nie. Ale k nicomu inemu si to neviem pripisat, lebo zatial sa to vzdy zacalo iba vtedy ked ma vaginalne vysetrovali. Uz to nebudem nechavat len tak, nechcem az do konca tehotenstva krvacat.

katarina1210
23. feb 2018

Odpocivaj co najviac, najlepsie iba lez. Nechcem tu rozpisovat moj pribeh. Proste ver mi, potrebujes vela lezat. V dnesnej dobe netreba nic podcenovat.

tiumen
23. feb 2018

@kikalea1313 keď máš nízko placentu tak by si mala mať kľudový režim a ležať aby sa vytiahla hore.. tiež som ju mala nízko a preležala som takmer 2mesiace, varila a upratovala som minimálne.. na posilnenie ciev je ako písali vyššie ascorutín. Tam dole je všetko teraz prekrvené tak je normálne že tam dr niečo pototo a začne to krvácať.. mne môj ex gynekológ cítil strašnú potrebu robiť ster z krčka na 1.poradni v 12tt a do 2hodín som ležala v nemocnici a prúdom zo mňa liala krv 🙈

z1995
23. mar 2018

@kikalea1313 ahoj....mam to isté...koncim 14tt....mavam hnede vytoky, pred 2 dnami cervena krv....dr mi povedala ze mam nízko placentu (vcestnu) ...ak aj tebe dr povedala ze mas nizko placentu, krvacanie bude tym....nakolko sa ti placenta tlaci.dole, vsetko je strasne prekrvene a preto krvacas...tiez mam problem s cievkami ale uz viem aspon kedy.....mam nakazay kludovy rezim a dufat ze sa placenta vyfiahne hore.....drzim palce

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre