Kortikoidná masť v tehotenstve

frederika245
25. okt 2020

Užívali ste niektorá kortikoidne maste na ekzém aj počas tehotenstva? Konkrétne masť FLUCINAR?

baloo
25. okt 2020

@frederika245 ahoj, konkretne tuto mast som nepouzivala ale pocas celeho tehotenstva som mala ekzem na celom tele bolo to strasne a lekar mi na to dal masticku, ktoru pripravili v lekarni s malym % kortikoidu. Pri akejkolvek liecbe v tehotenstve lekar posudi do akej miery budu lieky na uzitok tebe a babatku. Cize v tvojom pripade pripadny zapal koze z nelieceneho ekzemu bude pre babatko horsi nez kortikoid v malom mnozstve. Ja som to robila tak, ze som sa natierala iba v nevyhnutom pripade ked som uz svoj stav nezvladala alebo sa rapidne zhorsoval. Ak masticke, ktoru mas uzivat neveris, skus pogooglit prirodne formy liecby ekzemu. Mne sice nic prirodne nepomohlo ale z mojho hladania viem, ze mnohym zenam pomohli kremy z lekarne La Roche Posay a mnohe mnohe ine, v lekarni maju aj vzorky kremov na volny predaj staci si vypytat.

petkasaurus
25. okt 2020

Ja som pozerala jednu reality show o tehotných a tam jednej davali kortikoidy vyslovene do infuzky, lebo mala strasne ekzemy.. A všetko ok.. Takze lokalne by som sa podla tohto az tak nebala..

frederika245
autor
25. okt 2020

@baloo ako tiež si myslím ze uplne na tenko keď si to natriem tak to bude okej. Len ja ten ekzém mam dosť na blbom mieste... Okolo pošvy. Je to dosť nepríjemné. V utorok idem do poradne tak sa spýtam Dr ci nebude lepšie ak má vyšetrí kožná.

frederika245
autor
25. okt 2020

@petkasaurus no tak snáď masť nebude až taká strašná. Horšie keby som to mala užívať vo forme tabletiek a podobne.

astina
27. okt 2020

Aj ja sa mastim kortikoidnymi kremami, samozrejme s mierou a takymi, o ktorych kozna povedala, ze babatku neuskodia - locoid a advantan. Prvy trimester som sa ale obisla len s volnopredajnym hydrocortisonom. Kozna hovorila presne to, ze nekontrolovany zapal koze je horsi a ze treba ten ekzem drzat pod kontrolou, beriem aj zodac a zatial sa to da, maly pekne rastie a kope jak treba 🙂 bylinky sa mi na ekzem neosvedcili, drazdi ma to, modra indulona, infadolan a dove krem su ale dobri kamarati teraz 🙂

megan777
27. okt 2020

Ahoj ja som uz nevladala a cele telo mazala kortikoidnou mastou a to dost zakazanou elocom mast a maly je ok ale ja som to mala strasne

frederika245
autor
28. okt 2020

@astina ďakujem pekne za skúsenosti

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre