Kopance v 18 týždni

kriketa
4. dec 2012

Ahojte,
cítim pohyby už od 16.týždňa a v poslednej dobe cítim už niečo iné, len tak mi pukne v maternici, mám pocit, ako keby to slabo koplo.
Je to možné v 18.týždni? Lebo jedna kamarátka mi povedala, že dieťa môže kopať až tak od 8 mesiaca, čo sa mi vôbec nezdá.
Ako ste na tom vy? Čo si o tom myslíte? Ďakujem za odpovede.

janie80
4. dec 2012

@kriketa jasne, ze su to kopanceky... 😉 babatka kopu cca od 20tt, ale mozu zacat aj trosku skor...

kriketa
autor
4. dec 2012

Hovorí sa aj, že pohyby cítiť tak od 20tt ak som prvorodička, ale ja ich cítim už od 16 a teraz sa k tomu pridalo aj toto kopkanie alebo čo to je 🙂

janie80
4. dec 2012

@kriketa ja som v 16 tt zacala citit akoby steklenie a malinke bublinky... A potom o 3-4 tyzdne aj kopanceky... Niekedy sa ratalo od prvych kopancov, ze je zena v polke tehu... Urcite v 8.mesiaci je strasne neskoro na prve jasne pohyby... Neboj sa a uzivaj si to 🙂

ematko29
4. dec 2012

@kriketa ja som tiež cítila ako prvorodička pohyby v 16tt,apostupne to silnelo,myslím,že okolo toho 19tt som už cítila kopančekyslabe ale boli to kopance.takže si myslím,že je to v pohode 🙂

katulka1141
5. dec 2012

kriketa ja tiez citim prve pohyby od 16 tyzdna a teraz ma malinke diskoteku kazdy vecer.takze 100% su to kopanceky 🙂

anuskaaprazko
5. dec 2012

od 8. mesiaca? to je teda dobra kravina 😀
Ja som prvorodicka a steklenia a bublinky som mala prvykrat v 15. tyzdni a kopance asi od 20.-21. 🙂

anika44
5. dec 2012

Ahojte ja som prvorodička v 20 týždni tehotenstva a ešte žiadne pohyby nemám, povedala som to aj doktorke ale nič mi nato nepovedala, tak dúfam,že to je v poriadku. Cítim ale v podbrušku také tlaky ale to iba občas, môže to byť,že práve vtedy sa dieťatko otáča?

angi07
5. dec 2012

Ahoj, ja som v 19 tt. pohyby cítim už 2 týždne ale len teraz sú silnejšie. Tiež som prvorodička. Najprv to boli len také bublinky v okolí pupku 🙂 teraz už aj v noci cítim nižšie v podbrušku a hlavne na pravej strane . úžasný pocit 😀

ajsenz
5. dec 2012

@kriketa ďakuj bohu sú to kopance, moje kamošky ich cítili v pohode od 16týždna..len ja furt nič ☹

evka1704
5. dec 2012

@kriketa to je normalne,babatko kope,hybe sa.ja som citila prve pohyby v 12 tt a to preto,lebo som bola strasne chuda a mohla som len lezat....a bolo to len take steklenie,no kazdy mes.je silnejsie a kope viac a viac,len na konci uz ma malo miesta,tak je to zas ine 🙂

evka1704
5. dec 2012

@anika44 to nie je problem,ze necitis pohyby....si prvorodicka a este nemas skusenosti,ale ked na sone vidni ako sa hybe,nie je problem,ale teraz to uz zacnes citit,uz ma silu 🙂

kris1111
5. dec 2012

@kriketa Jasne ze moze kopat, ja som prvorodicka a kope ma od 17tt a normalne az som sa lakala ked som nevedela o co ide.... 🙂

gulina
5. dec 2012

Aj ja už chceeeeeeeeeeem 🙂

aneta0707
5. dec 2012

ahoj, kazdy se jednou docka. ja jsem citila prvni az ve 21. tydnu a ted u druhyho jsem se dockala v 15. tydnu. ted jsem ve 22. a mam pocit, ze to mimi umi tancovat 🙂

anika44
12. dec 2012

Ahojte mamičky...tak sa chcem spýtať, za pohyby môžem považovať aj také tlaky v podbrušku? Jednoducho,keď kráčam alebo sedím zacítim také tlaky a trvá to iba chvíľku a prestane to. Už som v 21-týždni ale žiadne kopance som nezacítila ešte. Dúfam, že s malým nič nebude a že bude v poriadku.

bebe2013
12. dec 2012

Ja tiez citim od konca 16tt take bublinky a steklenie. A je to super pocit. 😀

adrikat
12. dec 2012

@anika44 tlaky moze byt kludne uz tvrdnutie brucha. ja som to mala od 20teho tt a dostala som na to magnezium od dr. ale citila som pohyby uz tiez od 16tt. pre istotu povedz o tych tlakoch svojmu dr. kopanie este nemusis citit,to mas cas,kazda sme ina 😉

anika44
12. dec 2012

ďakujem za radu, poviem to doktorke,aby o tom vedela

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre