Ahojte prosim pre porovnanie kolko vazili Vasi drobci 19tt a 21tt. Moj malicky 18/6tt 229g +/-33 a na zaciatku 21 - 20/3tt 300g, nie je to malo. Viem, ze tu tie tabulky do nich sa ako tak vpracene, ale vacsina deticiek vazi o dost viac. Placenta nie je uplne ok a bojim sa aby dobre vyzivovala.
ako pise margaretka - si v tabulkach, lekar nerobi paniku, tak nic neries zbytocne, porovnavanie len a len zvytocne stresuje. moj je najmensi zo skolky mapr 🙂 ja som mala 19+6 u Grochala udaj 290 - takze skoro ako ty 🙂 okrem toho tam je dost velka tolerancia ...
Este k tomu meraniu sonom. Na poslednej poradni ked dr meral rozmer hlavicky, tak som videla, ze to meria na viac krat. A sam povedal, ze kvoli tomu, aby to sedelo doktorke, kde idem na morfo, lebo jej pri prvom sone vysiel iny termin porodu, a v labaku, kam isla krv. To fakt staci, ze sa dietatko trochu zvrtne a vysledok moze byt iny.
Presne ako píšu baby vyššie, vôbec sa nestresuj. Ubližuješ sebe aj malému. Mne tiež vychádzali rôzne čísla na sone - v 13tt o 4 dni pozadu, v 21tt o 6 dní pozadu, v 33tt o 13 dní pozadu, deň pred pôrodom 39+2 o 8 týždňov!!! pozadu, odhadovaná váha 2100g a deň nato sa krpec narodil s váhou 2680g a 46 cm. Veľa záleží aj na tvojej váhe a výške, čo však prístroj nezaujíma. Ja keď som ostala tehu, tak som mala 39 kilo a mám 160cm. Pribrala som 12 kg. Traja gyndoši mi rovno povedali, že moje mimčo bude mať pôrodnú váhu do troch kilo, aby som sa preto nestresovala. Tak aj bolo. Navyše prístroj môže mať odchýlku až 40% a pokým ti merania nerobí odborník s aspoň 20 ročnou praxou, výsledky by som brala s rezervou. Ak nemá mimčo nejaký iný problém, dvojžilový pupočník, odlupujúcu sa placentu či inú vývojovú chybu a lekár je kľudný, buď aj ty.
@soviatko Sono mi robil odbornik Grochal aaa problem ma ta placenta. Nikto nevie co to "urobi" ale spaja sa s tym rastove zaostavanie v brusku preto sa bojim. Tak som chcela ci to su normlane vahy alebo sa uz placenta zaciba prejavovat
Rozumiem tvojmu strachu, veď aj ja som na každé jedno sono čakala ako na spasenie, len si naozaj treba uvedomiť, že každá žena aj každé bábatko je iné a nie vždy sa dá riadiť podľa tabuliek. Keby sa tabuľky riešili v mojom prípade, tak ležím minimálne od 34tt v nemocke, pchajú do mňa lieky na vývoj pľúc a malého by možno vybrali skôr, lebo proste nerástol a nepriberal. Ale on len nemal miesto, kam by rástol. Kamoška mala od 7tt problémy s placentou, mala hematóm v maternici, ktorý jej rástol zároveň s bábatkom. V 24tt ju lekár posielal na potrat, lebo hematóm jej zaberal 3/4 maternice a dieťatko bolo tiež vývojovo pozadu, lebo nemalo miesto na rast. Odmietla, vydržala do 26tt, kedy musela urgentne pod nôž, lebo dostala ešte aj zápal. Malého jej zachránili, vypiplali, je takmer bez zdravotných problémov a koncom mesiaca bude mať pol roka. Určite ťa budú sledovať a keby sa niečo dialo zasiahnu.
Nic si z toho nerob. Mna vystrasila moja doktorka. Maly bol mensi o 2 tt poslala ma hned do porodnice aj ked to bolo neskor. Boli sme u odbornika na USG v Ba. Neviem odkial si , ak mas zaujem napisem meno. Platili sme cca 30€. Ukludnil ma vraj problem nevidi. V nemocnici ho merali 4 rozny lekari a kazdy dal inu vahu a jeden nakoniec povedal ze odchylka moze byt +\- 300gramov. Ze usg nie je vaha.. Doslova. Maly sa narodil v40+6 akurat bol troska mensi 2780gramov. Uz to dohnal teraz ma 9 tyzdnov a 4970 gramov. ;)
Drzim palce
Mne odhadovali v 38 tt 3600 mala sa narodila 38+2 3130 g a 46 cm
A ze vraj vyvojovo o 2 mesiace skorej ale teraz ma 6 mesiacov skoro a 8 kil
Ja som mala u Grochala v 18+3 230g a nikto mi nič nepovedal. Potom v 30.tt u môjho lekára 1500g a teraz v 41.tt doktorke vychádzalo okolo 3100. Reálnu váhu ešte neviem, stále čakám 😃
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ak to dr neriesi ako problem, tak by som sa nad tym vobec nepozastavovala. Obzvlast ked meranie sonom nie je na 100% presne.