Koľko vás stála výbava pre bábätko?

kejty13
14. aug 2019

Ahojte mamičky, chcela by som aspoň približne vedieť koľko vás vyšla komplet výbava pre bábätko.

mimisram
14. aug 2019

@kejty13 ak myslíš novorodeňa, termín mam 12.1. a už sme kúpili postieľku, odsávačku, vysielačky, zavinovačku, kočík, sedačku do auta, madrac do postieľky, tehu vankúš, odsávačku na soplíky, dudle, fľašky a už nás to vyšlo vyše 1000€

martuska005
14. aug 2019

@mimisram a to ešte nemáš oblečenie 😕😕 drahy špás

00kvetinka00
14. aug 2019

Mno a mne kazdy hovori ze mam pockat a to mam termin 1.1 😭

queen_mary
14. aug 2019

Ja som na 2000€ a nemame este vobec postielku a veci k posteli, este par kuskov oblecenia chyba, mne vybava do nemocnice,...

mimisram
14. aug 2019

@martuska005 moja kamoška hovorí, že v dnešnej dobe mať bábätko je luxus a niečo na tom bude, no my sme dosť rozlietaný v rámci práce, lebo podnikáme obaja, takže my tak postupne od začiatku všetko kupujeme, aby sme boli nachystaní, nejaké oblečenie čo sme podostávali 🙂
@queen_mary JJ, my tiež možno len už to nestíham ani rátať, tie nemám veci do nemocnice ešte všetky.

1gabriela13
14. aug 2019

@kejty13 ahoj. Mňa vyšla tiež draho, ale ani polku z toho som nevyužila. Polka z veci je zbytočných. Napr kúpila som kočík 3kombinaciu,dcerka v ňom bola dokopy 5x. Športovú časť sme vôbec ani nevyužili. Takže radím kúpiť len 2kombinaciu. A lacný kočík, lebo ja som ju nosila celý čas v satke, kočík za 900eur stojí už vyše roka na povale. Také ze cumlík a fľaše netreba v prípade ak chceš kojiť. Šaty dopredu zbytočne kupuješ milión, stačí až po narodeni. Postieľku sme tiež kúpili, zbytočne. Mala mi tam spala 2x. Takže keď zhrniem, nie, nie je to veľa peňazí, len sa mina na blbosti. Dôležité veci sú plienky, utierky, krém, pár ks šiat, kočík teda (ten by som kúpila použitý), postieľku by som ja už nekupoval a, deka a to je všetko. A najdôležitejšie je mať milujúcu a obetavu mamu 🙂 veľa zdravia a šťastia k dieťatku

martuska005
14. aug 2019

@mimisram veru..Ja som teda dostala komplet oblečenie aspoň som natom usetrila 😊😊 zvyšok som si musela dokupit

mimisram
14. aug 2019

@martuska005 najhoršie je, že také bodyčko stojí pomaly 10 eur niektoré aj viac, však vieme, potrebuješ na každý deň aspoň 3 aj viac keď sa zašpiní ja mam na každý deň cca 5 naplánované, že tak si dokúpim alebo ak nás bude chcieť niekto obdarovať, ale je to veľa keď za dva týždne to bude malé :/

martuska005
14. aug 2019

@mimisram áno a keď je vacsie a začne papat tak to ešte viac oblečenia sa minie ..A neskusala si niekde na internete kupit od nejakej mamičky za lacno??alebo nemá niekto v rodine aby ti poposuval?

mimisram
14. aug 2019

@martuska005 to je na tom to najhoršie, ja som jediná kto čo je v rodine tehuľa, inak už majú všetci odrastené 10,11,8 ročné deti :D Takže som to moc nevychytala a ja od cudzích nechcem, ako ušetrili by sme, ale neviem ja sama by som si neobliekla veci po niekom, takže nedám to ani na bábo, pre istotu aj keď by som ich oprala.

zooeynka
14. aug 2019

Ja som v realite potrebovala sedacku do auta(vajicko), plienky a par kusov oblecenia. Aj postielka bola u nas zbytocnost-mimi spalo od narodenia s nami v posteli. Vysielacky-pouzite asi raz, ver ze ked dieta zareve tak ho zacujes aj bez vysielaciek. A kocik z druhej ruky aby som sa onho nebala ked som ho nechavala dole v brane(nemame vytah). To co som realne potrebovala stalo minimum penazi...(zdaleka nie 1000-2000€ ako tu ine mamicky pisu). Ale chapem ze pri prvorodenom mamy nakupia haldy zbytocnosti lebo nevedia...

marte1
14. aug 2019

Moja svagrina porodila vo februari a par tyzdnov nato som zistila ze aj.my sme tehotni takze ona nakupovala co svojmu to aj nám.takze mame flasky,cumliky,hracky,plienky,utierky ,podlozky na prebalovanie,bavlnené plienky,monitor dychu,detsku vahu,odsavacky mlieka a soplov,deky,zavinovacky,ponozky ,stojany na flase ohrievace flias ,nejake oblečenie.....kedze toto bude uz nasa tretia viem ze niektoré veci su zbytočné ale tak dostali sme tak máme,kocik mam po malej ,ved len teraz z neho vyrastla,postielku beriem od sestry lebo jej maly tam vobec nespava no a kupim este sterilizator na fľaše,nejaky pekny mantinel do postielky a teplú deku a myslim ze novembrove babo je vybavené,kedze aj oblecenie zdedi po sestre takze na tentokrát nas to vela stáť nebude

martuska005
14. aug 2019

@marte1 fľašu a cumliky by som určite nepouzila cudzie aj keď je to rodina už len z hygienických dovodov

nikk1
14. aug 2019

@kejty13 ja som zatiaľ pokupila len také neutrálne vecičky keďže nevieme pohlavie bábätiek, čakám dvojičky a aj to boli zlacnené za 35€ som nakúpila 6x body s dlhým rukavom, 6x dupačky a dve pekné prikrývky 🙂 na nete som si už pozerala aj postieľky+matrace+2x monitor dychu vychádza cca 360€ a dnes som akurát pozerala mantinely do postieľky a aj hniezda +zavinovačky vychádza na nejakých 250€ 🙂 kočík budem mať od jednej baby za 800€ takže toto mám aspoň pozrete a ešte oblečenie a všetko okolo bábätiek na hygienu a tak budem kupovať nakoniec 🙂

marte1
14. aug 2019

@martuska005 ona nam kupovala nedavala po svojom.

evkamotka
14. aug 2019

@mimisram v HM kupis body 6ks za 20e a su super - pekne ku krcku, neroztahaju sa, farby drzia, prijemny matetial

martuska005
14. aug 2019

@mimisram operes si to sama a ozehlis tým sa bakterie znicia samozrejme že by som nekupila od hocikoho ale to je každého osobná vec 😊

martuska005
14. aug 2019

@marte1 aha tak to je ine 😊

queen_mary
14. aug 2019

@zooeynka niektore mamicky si radi dopraju a nepotrebuju setrit kazde euro. Ja by som zasa nezniesla spat s decom v jednej posteli. A jazdeny kocik tiez nie je pre mna terno. A nemam potrebu urazat mamicky, ktore si to nemozu dovolit, lebo "nevedia", nemaju ja to a podobne.

bubli21
14. aug 2019

@kejty13 da sa aj ušetriť..kočík mame za 280€ postielku s prebalovacim pultom idem kupovat v ikei dokopy 150€ a vecičky som kupila s pod ruky z bazosu...dva mechy nadhernych veci za 40€ 🙂 samozrejme este zakladne veci

mimisram
14. aug 2019

@evkamotka áno to viem evka, tie som dostala od brata 🙂 Keď som rozbalila len kukám vau aká fajn kvalita, tak som sa pýtala odkiaľ a keď povedal tak sme ešte zbehli kúpiť je to super!
@martuska005 jasné ale tak chápeš, až tak nutne na tom ušetriť nepotrebujem, ale tak potom to darujeme nejakému centru alebo mamičke v núdzi alebo čo alebo to nechám pre možno ďalšiu generáciu 🙂

evkamotka
14. aug 2019

Stoji tolko nakolko to chces riesit. Ja som k prvemu kupila kocik z bazaru za 50e a postielku z bazaru za 30e.monitor dychu pozicala z porodnice za 36e. Oblecko len nevyhnutny pocet v HM (4e kus) a radsrj castejsie tocila pranie (lebo to babo rychlo vyrastie). Odsavacka soplov 2e (ano, 2e) lebo najlepsie nam vyhovovala taka tahacia trubickova ustami. Plienky sa nam po mnohych skusaniach osvedcili lidlacke Lupilu akcii za 5.55e (pampers stoja aj 14) A mohla by som pokracovat. Okrem toho, dostanes 860e od statu a verim ze aj nejake financne prispevky v praci ci od rodiny pri krstinach (resp je to dobra moznost si nieco vypytat). Kopec veci su aj uplne somariny ako kolotoc ci baldachyn nad postielku (len co nad babo sada prach) a kopec veci ti staci az ked nebudes kojit (flase, kefa, dudel, mlieko) vela veci kupis nove z bazaru lebo to babatka nestihnu "zodrat" alebo sa to v rodine neujalo. Tiez nemudis kupovat elodie fusak za 130e ale emitex za 40 a pod...

mimisram
14. aug 2019

@queen_mary presne ako píšeš, máš pravdu, ja tiež potrebujem postieľku, musíme mať priestor plus máme veľké psy ktoré taktiež spia v pelechoch, nezrovnávam bábo so psami, ale nechcem aby žiarlili alebo niečo, tým by som to dosť pokazila, takže každý bude mať svoje miestečko 🙂

queen_mary
14. aug 2019

@mimisram 🙂 ja len nechápem, preco niekto ma potrebu rypnut si len preto, ze si kupim to, co chcem.

bobula46
14. aug 2019

Náš vyšla výbavička asi 1000€ keď rátam že 500 stál kočík plus ostatné. Ale stoličku na jedenie sme kupovali až keď mal malý 5 mesiacov, nekupovali sme žiadne kresielka, nosič ani nič.
Kočík, postieľka s matracom, odsávačka (spolu s fľaškou), cumel, oblečenie, plienky, kozmetika-infulona, bepanthen a bupi tuhé mydlo.
Nevies aké bude bábätko, možno v nosiči ani nebude chcieť byť a zbytočne vyhodíš peniaze, ja som odskúšala od sesternice, malému sa páčilo tak som kúpila a tak to bolo so všetkým. Nič som nekupovala že však možno sa zapáči

zooeynka
14. aug 2019

@queen_mary napisala som ako to bolo u mna. Kazda to ma inak. Existuju aj mamicky ktore nepotrebuju setrit kazde € a ajtak si nenakupia nove veci ktore budu za par tyzdnov vyradovat lebo male/nepotrebne. Neviem preco by jazdeny kocik nemal byt terno, nemam potrebu za kocik vyvalit 1000€ a za par mesiacov ajtak kupovat golfky...

martuska005
14. aug 2019

@mimisram alebo aj takto sa to dá 😊

vendulka80
14. aug 2019

Ked sa použije zdravý rozum tak vobec to nemusi byt az take hrozne... nie su vobec potrebné kadejaké vankusiky, ohrievacky, milion teplomerov a 4 druhy odsavaciek a podobne predražené prkotinky lebo 3/4 aj tak nikdy nebude použitá. To iste sa týka aj kozmetiky. Cim viac a drahšia, tym pre dieta horsie. Základom je jednoduchosť. Ano... na fcb fotografiách vyzera vsetko tak krasne a dokonalo... krasne postieľky, kolísky, mantinely aj po zemi ale bohuzial, dieta si ide svojou cestou a nakoniec si na spanie vyberie kocik. Skor ako na nakup množstva výbavičky sa treba zamerať v neskoršom veku na kvalitnú stravu, obuv. Lebo to je skutočný žrút peňazí.

queen_mary
14. aug 2019

@zooeynka a zasa to robis 🙂

zanita777
14. aug 2019

@kejty13 ahoj. Porodila som v máji, takže malý má pomaličky 3 mesiace. Celá výbava nás stála cca 2000€ . Kočík využívame každý deň,malý spinká pekne v postieľke a v obývačke využívam prenosnú postieľku a hniezdo,chuvicku aj monitor dychu využívam tiež každý deň,plne kojim ale v
horúčavách používame aj čajík takže fľaše treba (nevieš či sa ti mliečko rozbehne) ale verím že áno 😉 , ohrievač na fľaše tiež používam stále lebo mlieko aj zamrazujem . To sú tie najdrahšie pokožky ale oblečenie sme kupovali v Tescu,pepco ,HM a to také drahé nie je ... Hlavne veľa plienok jednorazových aj latkovych,bábätko kozmetiku nepotrebuješ žiadnu. ... každá mamička to ma proste inak ale základné veci kúp dopredu a zvyšok uvidis či budeš chcieť kúpiť 😊 kupovali sme v priebehu celého tehotenstva ... Držím palceky ☺️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre