Ahojte... mám dost stresy z vahy.... pred otehotnenim som mala 58 kg, niekedy 57, ale beriem skor tu 58icku.
Som zacala 14tt a uz mam 62 kg...
Mám z toho dost stres, lebo si myslim, ze dost rychlo priberam.. zacinam druhy trimester a uz som ako balon. Teda, cítim sa ako balón... stacilo by mi počuť, kolko ste pribrali vy, aby som si to vedela porovnat... snazim sa jest zdravo, skor ide o to množstvo... denne zjem tolko jedla ako keby som bola kon. Pecivo jem celozrnne, syry, ovocie, zelenina, sunka vysokopercentna, zjem dost vela jogurtov a cottage cheesu.
Tak neviem. Chodím na pase a sem tam idem plavat.
Ok, obcas si neodpustim sladkost, ale neprehanam to.
pri každom tehu inak...Pri prvom tehu za 6 mesiacov 1 kg... ale potom som to poriadne dobehla....
pri ostatných tehu v prvom trimestri cca 2 kg...Zač, váha 51 kg
Takmer všetko som po pôrode a kojení dala dole a zas som sa vrátila na 52 kg...
Nestresuj sa kvoli vahe, pokial to nejde do skutocnych extremov. Za taky extrem povazujem napriklad moju mamu, ktora v tehotenstve pribrala skoro 30 kil a uz sa ich potom nikdy uplne nezbavila. Ja som v prvom pribrala tusim 15, z porodnice som sla bez vyse polovice a zbytok bol fuc do pol roka, este aj cosi naviac. Teraz v druhom som v 5 mesiaci a zatial mam hore 6 kil. Ano, je mi to nepohodlne, ovela lepsie sa citim s normalnou vahou, ale do porodu bude este horsie 😀 Dost ma irituje ten tlak na zeny, aby si este aj v tehotenstve extremne strazili vahu. Minule som mala kvoli tomu vymenu nazorov s mojou vseobecnou lekarkou - zacala na mna apelovat, ze za cele tehotenstvo by vraj zena nemala nabrat viac, ako 8 kil 🙄 A ja ze ok, povedal kto? Najnovsie odporucania. Nuz, este pred par rokmi boli odporucania na celkovy prirastok tusim do 12 kil, teraz sme uz na 8. Trendy prenikaju vsade 😀 O par rokov mozno bude ziaduce pribrat maximalne 5 kil 🙄
Problem tychto odporucani je, ze su tabulkove a vobec nezohladnuju individualny metabolizmus a styl zivota.
@evinkakub ja som pribrala v prvom trimestri 7kg. Následne do konca tehotenstva ďalších 23kg po pôrode mi ostalo 22kg,kt nešli dole. Musela som zmeniť stravu a pohyb kazdy deň. Za polrok boli všetky kila preč a bola som pri pôvodnej váhe 55kg. Pri druhom tehotenstve som pribrala 14kg,ostalo 7kg,opat to isté a 4mesiace po pôrode mam 56,este kilo. Hlavne, aby dieťatko bolo zdravé, kila pôjdu dole, neboj sa.
@evinkakub ahoj, ak je zdravé jedlá tak to zatiaľ nerieš. V tehotenstve máš pribrať. Ja som v prvom trimestri bola hrozne pažravá, potom sa to upravilo. Pribrala som za celé tehotenstvo 17 kg, hneď po pôrode šli dole. Pri druhom som pribrala len 11 kg, čo bolo u mňa málo. Každá žena je iná a ak to nepreháňaš s jedlom, tak sa hlavne nestresuj. Telo vie, koľko potrebuje.
Ja vám všetkým tak velmi ďakujem za povzbudivé odpovede, velmi mi to pomohlo... ďakujem krásne za všetky
Ahoj v prvom tehu som pribrala 27 hrozne vela no bolo to aj kvoli preeklamsii. Aj kvoli tejto chorobe sa sleduje vaha.... Teraz pri druhom som v 16 tyzdni a zatial 1.5kg. Dr ma upozornoval ze si mam davat pozor...
Ja som mala pred teho vahu max 60kg, vyska 172cm. Teraz som 27. tt a vaha + 6kg. V 2.trimestri mam stale chut na jedlo, ale snazim sa chodit cvicit, plavat, prechadzky.
Ahoj, ja som mala vzdy 51-52kg.. teraz som v 14. Tyzdni a mam stále rovnako. Ale brucho sa mi zda vacsie. A myslim ze aj jem viac ako pred tehotenstvom.
No ja kazdy mesiac 2kg akurat vianoce a velka noc az 4kg 🙈😀
@evinkakub toto je tak individualna zalezitost ako keby si sa spytala v ktorom tt sme rodili, ako zacal porod, ako dlho trval, po kolkych tyzdnoch po porode sme sa dostali na povodnu vahu... kazda to ma inak a porovnavat sa s druhymi je to najhorsie co mozes spravit lebo sa len zbytocne vystresujes. Ak mas pocit ze sa zdravo stravujes a babatko je vporiadku tak vobec neries kila - ako prisli tak skor ci neskor odidu. Teraz je folezity ten maly clovek v tvojom lone takze hlavu hore, usmev na tvar a uzivaj si tie krasne chvile 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@evinkakub mysli na dietatko nech je zdrave, ty nech si zdrava. Ostatne je nepodstatne a vsetko schudnes po porode neboj. Ja som 29 tt plus 9 kil, male nervozne prasiatko. Ale vkuse zapaly, tvrdnutoe bruska. Preto bud rada ze si ok a vahu nerieš. Schudnes potom