Koľko ste pribrali v konrétnom týždni?

evinkakub
22. mar 2019

Ahojte... mám dost stresy z vahy.... pred otehotnenim som mala 58 kg, niekedy 57, ale beriem skor tu 58icku.
Som zacala 14tt a uz mam 62 kg...
Mám z toho dost stres, lebo si myslim, ze dost rychlo priberam.. zacinam druhy trimester a uz som ako balon. Teda, cítim sa ako balón... stacilo by mi počuť, kolko ste pribrali vy, aby som si to vedela porovnat... snazim sa jest zdravo, skor ide o to množstvo... denne zjem tolko jedla ako keby som bola kon. Pecivo jem celozrnne, syry, ovocie, zelenina, sunka vysokopercentna, zjem dost vela jogurtov a cottage cheesu.
Tak neviem. Chodím na pase a sem tam idem plavat.
Ok, obcas si neodpustim sladkost, ale neprehanam to.

zdenka11081983
22. mar 2019

@evinkakub mysli na dietatko nech je zdrave, ty nech si zdrava. Ostatne je nepodstatne a vsetko schudnes po porode neboj. Ja som 29 tt plus 9 kil, male nervozne prasiatko. Ale vkuse zapaly, tvrdnutoe bruska. Preto bud rada ze si ok a vahu nerieš. Schudnes potom

deti95060810
22. mar 2019

pri každom tehu inak...Pri prvom tehu za 6 mesiacov 1 kg... ale potom som to poriadne dobehla....
pri ostatných tehu v prvom trimestri cca 2 kg...Zač, váha 51 kg
Takmer všetko som po pôrode a kojení dala dole a zas som sa vrátila na 52 kg...

sintra
22. mar 2019

Nestresuj sa kvoli vahe, pokial to nejde do skutocnych extremov. Za taky extrem povazujem napriklad moju mamu, ktora v tehotenstve pribrala skoro 30 kil a uz sa ich potom nikdy uplne nezbavila. Ja som v prvom pribrala tusim 15, z porodnice som sla bez vyse polovice a zbytok bol fuc do pol roka, este aj cosi naviac. Teraz v druhom som v 5 mesiaci a zatial mam hore 6 kil. Ano, je mi to nepohodlne, ovela lepsie sa citim s normalnou vahou, ale do porodu bude este horsie 😀 Dost ma irituje ten tlak na zeny, aby si este aj v tehotenstve extremne strazili vahu. Minule som mala kvoli tomu vymenu nazorov s mojou vseobecnou lekarkou - zacala na mna apelovat, ze za cele tehotenstvo by vraj zena nemala nabrat viac, ako 8 kil 🙄 A ja ze ok, povedal kto? Najnovsie odporucania. Nuz, este pred par rokmi boli odporucania na celkovy prirastok tusim do 12 kil, teraz sme uz na 8. Trendy prenikaju vsade 😀 O par rokov mozno bude ziaduce pribrat maximalne 5 kil 🙄
Problem tychto odporucani je, ze su tabulkove a vobec nezohladnuju individualny metabolizmus a styl zivota.

evkaor
22. mar 2019

@evinkakub ja som pribrala v prvom trimestri 7kg. Následne do konca tehotenstva ďalších 23kg po pôrode mi ostalo 22kg,kt nešli dole. Musela som zmeniť stravu a pohyb kazdy deň. Za polrok boli všetky kila preč a bola som pri pôvodnej váhe 55kg. Pri druhom tehotenstve som pribrala 14kg,ostalo 7kg,opat to isté a 4mesiace po pôrode mam 56,este kilo. Hlavne, aby dieťatko bolo zdravé, kila pôjdu dole, neboj sa.

kr058
22. mar 2019

@evinkakub ahoj, ak je zdravé jedlá tak to zatiaľ nerieš. V tehotenstve máš pribrať. Ja som v prvom trimestri bola hrozne pažravá, potom sa to upravilo. Pribrala som za celé tehotenstvo 17 kg, hneď po pôrode šli dole. Pri druhom som pribrala len 11 kg, čo bolo u mňa málo. Každá žena je iná a ak to nepreháňaš s jedlom, tak sa hlavne nestresuj. Telo vie, koľko potrebuje.

evinkakub
autor
22. mar 2019

Ja vám všetkým tak velmi ďakujem za povzbudivé odpovede, velmi mi to pomohlo... ďakujem krásne za všetky

vidy.zv
25. mar 2019

@evinkakub ja som teraz v 27.tt a mam plus 11kg..ale sedave zamestnanie .a veru chut na cvicenie veru nemam.pri prvom som pribrala 22kg..druhe 16kg..tak si vravim ze by aj stacilo😃ale len v den porodu kolko das dole..

michala11111
26. mar 2019

Ahoj v prvom tehu som pribrala 27 hrozne vela no bolo to aj kvoli preeklamsii. Aj kvoli tejto chorobe sa sleduje vaha.... Teraz pri druhom som v 16 tyzdni a zatial 1.5kg. Dr ma upozornoval ze si mam davat pozor...

petulela
7. apr 2019

Ja som mala pred teho vahu max 60kg, vyska 172cm. Teraz som 27. tt a vaha + 6kg. V 2.trimestri mam stale chut na jedlo, ale snazim sa chodit cvicit, plavat, prechadzky.

sivana09
8. apr 2019

Ahoj, ja som mala vzdy 51-52kg.. teraz som v 14. Tyzdni a mam stále rovnako. Ale brucho sa mi zda vacsie. A myslim ze aj jem viac ako pred tehotenstvom.

enusamt
8. apr 2019

No ja kazdy mesiac 2kg akurat vianoce a velka noc az 4kg 🙈😀

veronice
8. apr 2019

@evinkakub toto je tak individualna zalezitost ako keby si sa spytala v ktorom tt sme rodili, ako zacal porod, ako dlho trval, po kolkych tyzdnoch po porode sme sa dostali na povodnu vahu... kazda to ma inak a porovnavat sa s druhymi je to najhorsie co mozes spravit lebo sa len zbytocne vystresujes. Ak mas pocit ze sa zdravo stravujes a babatko je vporiadku tak vobec neries kila - ako prisli tak skor ci neskor odidu. Teraz je folezity ten maly clovek v tvojom lone takze hlavu hore, usmev na tvar a uzivaj si tie krasne chvile 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre