ahojte mamicky a buduce mamicky 🙂 kolko ste pribrali do siesteho mesiaca? ja som na zaciatku siesteho a mam uz 8 kg navyse. chcem len vediet ci je to vela alebo v norme. 🙂 nezda sa mi to ,lebo strasne rychlo priberam a to ani vela zas nejem
@tetapetra aja som hned zacala priberat.uz v prvom trimesri som mala navrh 3 kg, no a potom to islo strasne a ide rychlo hore 🙂 fakt sa nejako neprejedam,neikedy sa mi to stane,ale nie vzdy 😀 a ani brusko nemam dake velke. a to som si najprv myslela este prve tri mesiace ze ake mam uz velke brusino oproti ostatnym,a teraz sa mi naopak zda ze je malinke
no ja som do 6mesiaca nepribrala ani kilo az potom a na konci tehu som mala +10kg
@ava11 vsak toto.tiez sa trosku stresujem ze kolko budem mat na konci 😀 ale tak zasa nechcem robit hluposti aby potom babo bolo ukratene a nemalo,to co potrebuje. som prvorodicka,vobec neviem ako mam teda jest,a ked niekto povie ze aj 5krat denne ale v malych davkach,fuu a to sa da? 😀
ja nic. Brusko sa mi zjavilo a to riadne v 22tt. Rozmyslam, ci za tym nie su Vianoce 😝
ja som moc pribrala už do prvých 3-och mesiacoch asi 12 kg... ale vobec som sa nejako neprežierala ešte do7 tt kým som nevedela tak som cvičila tak neviem.... ja to mam asi moc :O
ja presne ako apoloma
no,rozmyslam ci to moje priberanie nieje aj tym ze mam malo pohybu,som mna pn od zaciatku tehu a to sa moc nepohybujem ako predtym
ja pri prvom ani kilo (zacala som az v 7. mesiaciaci priberat) ale pri druhom som zacala priberat hned ako ta spermia zbadala moje vajicko. do 6. mesiaca som mala + 9 kg.
@tina7729 ja neviem ja som sa uz normalne bala chodit na poradnu ze ma bude dr.hresit ale povedala ze to nevadi ze male pribera a staci mu to..ja som vobec cele tehu nezvracala ale zo zaciatku som nemala nejak chut na jedlo..az potom a na konci som mala zravu nemoc))teras som tyzden po porode a z tych 10kg som v nemocke nechala 7 a 3 mam na sebe
ja som v 34 tt a pribrala som 12 kg. No bruško mám maličké, tak neviem, kde sú tie kilá 🙂
34 tt a 16 kg...
ja som mala v šiestom 6kg navyše a teraz som v siedom a mám asi tak 8 kg navyše hihi, viete ako vianoce boli 😀
Podľa nášho BMI potom ľahko zistíme, koľko kíl navyše si môžeme v tehotenstve dovoliť:
BMI................................................prírastok hmotnosti
Pod 20 (podváha)..........................12 – 18 kg
20 – 25 (normálna váha)...............11 – 16 kg
26 – 29 (nadváha)..........................7 – 12 kg
nad 29 (silná nadváha).................. 7 – 9 kg
a tu je bmi kalkulacka http://www.chudnutie-ako.sk/bmi/
30tt a + 1,5kg
Do šiesteho mesiaca som nepribrala nič.
Pri prvej som mala v 6om mesiaci cca +10-12kg presne si nepamätám.
do 6. mesiaca mínus 11 kíl 😀
@jerryjanka... aka dietka 🙂...
ja som ešte len v 19tt ale zatiaľ -8 kíl 🙂
ahojte..tak ja som na zaciatku siesteho a mam 3kg naviac.no a brusko mam dost velke...ale takto to islo aj pri prvom a skocila som s 20 naviac. len teraz mi byvalo do piateho zle..a vitaminy vo forme ovocia,alebo zeleniny do seba nemozem dostat..je mi z toho tazko..vo stvrtok mam poradnu,tak dufam,ze bude vsetko v poriadku a povie nam aj pohlavie...tak dufame,ze to bude dievcatko :D
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@tina7729 ked dojdem z poradne, dam vediet 😀 v 5 mesiaci to bolo 1kg, teraz mi vychadza, ze +5kg? No uvidim