Ahojte, poradte mi prosim, dnes som bola u lekara a povedal, ze som 10+1tt. To znamena teda ze som uz zacala 11tt? Kedy oficialne zacinam 4.mesiac? Ja som z toho zmagorena 😀 pozeram do kalendara a nejak neviem. 8.11.? Alebo ktory tyzden sa oficialne berie ako zaciatok 4.mesiaca? Niekde sa uvadza 12tt a niekde 13tt, dokonca som uz videla aj 14tt 🙈 neviem ale co to pre mna znamena. Vdaka
@srdeenko19 dakujem, googlila som ale vsade ine, dokonca aj knihu co mam doma tak sa uvadza nieco ine.
Súhlasím, je to trochu mätúce, niekde sa uvádza už 12tt..sama neviem čím sa riadiť😅😅
Cele tehu sa riadim touto tabuľkou, tak neviem. Ak si už 10+1 deň, to znamená ze prebieha už 11 tt.
A nie je to jedno? Ja som si to na zaciatku tiez pozerala na nete, ale ked som zistila, ze vsade je to inac, prestalo ma to bavit 😁 Aj pre lekarov su podstatne tyzdne a nikdy sa ma nikto nepytal, v ktorom som mesiaci 😉
Dôležité sú týždne. Keď si to prerátaš žena je oficiálne tehotná 10 x 4 = 40 týždňov. 10 mesiacov po 4 týždne.
Záleží, či sa myslí kalendárny alebo lunárny mesiac. Ako bolo hore spomenuté, dôležité sú týždne. Žena je tehotná 40 týždňov t.j. 10 lunárnych a deväť kalendárnych mesiacov
@lelelienka
@januska12323
@andrea2022
ďakujeem, mne je to uplne jedno co sa tyka pocitania, len som chcela vediet kvoli oznameniu😂 kedy to mozem brat tak, ze to mozem oznamit kamaratkam..ale to sa asi viacmenej musim riadit aj pocitom
Do 12.tyzdna je najväčšie riziko, potom už oznam kedy chceš.
My plánujeme po prvom prvotrimestrálnom screeningu 🙂 vychádza mi to na prelom 13-14tt 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
www.google.sk