Kedy vám robili tripple testy?

10. sep 2020

Ahojte,

kedy Vám prosím robili tripple testy v 2.trimestri? Mne ich robili v 15tt, ale sestrička ráta týždeň môjho tehotenstva stále podľa poslednej ms, čo vychádza na 16.tt, aj keď od začiatku vravím, že som otehotnela neskôr ako v polovici cyklu a aj NT ultrazvuk v 1.trimestri jasne ukázal, že teraz by som mala byť reálne v 15tt. Nie je to skoro na odber krvi kvôli tripple testom? Musí sa to vykonávať presne v 16tt?

mayka730
10. sep 2020

Mne tesne pred 16tt robili ..

lenicka777
10. sep 2020

Mne v 16tt robili tieto testy

mtoth
10. sep 2020

Mne robili v 15tt. A ako inak sa maju ratat tyzdne tehotenstva ak nie od poslednej menstruacie? Ja som bola doteraz v tom, ze bez ohladu na to, v ktorej casti cyklu bolo dieta splodene sa rata dlzka tehu od poslednej ms.

autor
10. sep 2020

@mtoth no tak, že realita býva často krat úplne odlišná od tabuliek doktorov. Ja mávam napríklad cyklus 45-52 dní a ovuláciu až okolo 30.dňa, kedy prišlo k oplodneniu l, lenže lekár ráta, že k oplodneniu prišlo automaticky v 14. dni cyklu, čo je rozdiel aj 15 dni oproti realite- aspoň v mojom prípade. Rovnako som to mala v predchadzajucom tehotenstve,len si už nepamätám, kedy mi robili tie tripple testy.

nikapuggioni
16. sep 2020

@mtoth aj ja mávam nepravidelnu MS a ovu som mala odsledovanu na 22DC takze lekár mi vypočítal od mojej poslednej MS prirátať 7 dni. Aby vychádzala ovu na 15 DC. Takze ak som mala poslednú ms 20.4 tak mi zapísal že posla MS bola 27.4. Aby v papieroch a na vseliakych ultrazvuk a na odbere krvy vychádzalo bábätko podľa dni od oplodnenia dĺžkovo a aj vahovo.
Ale prízvukujem ja som mala ovu sledovanú doktorom a aj BT.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre