Kedy ste prestali užívať Duphaston?

eevicka83
10. máj 2013

ahojte. chcela by som sa spytat zien ktore ste uzivali duphaston v tehotenstve ze kedy ste ho prestali uzivat a ci hned vsetko alebo ste znizovali davku a ze ci to nemoze nieco sposobit dietatku ked uzivam duphaston od zaciatku tehotenstva 2x1 denne. uzivala som ich preventivne nakolko som pred tehotenstvom mala nizke hladiny hormonov tak lekar povedal ze mi ho pre istotu predpise.

zuzulica
10. máj 2013

Ja som užívala od začiatku na udržanie tehotenstva a vysadili mi ho v 16tt,alebo v 20tt,už si nepamätám presne,už nebolo treba ho brať,lebo už bolo všetko ok,niektoré ho musia užívať stále,ak je riziko potratu. A vysadila som ho naraz.Neboj dieťatku by to nemalo uškodiť,berie sa hlavne na udržanie tehotenstva 😉

snopkulka
10. máj 2013

Tiež som brala od cca 7-8tt do 13tt, na začiatku 3x denne, neskôr 2 tabletky denne, vysadila som zo dňa na deň a všetko je OK 😵

reni1512
10. máj 2013

Mne lekar povedal, ze mozem zrusit aj hned, ale ja som postupne vysadzala, brala som dva krat na den jednu, potom par dni pred koncom, jednu denne, asi dva dni a potom po polovicke az som vysadila 🙂

monikahan77
10. máj 2013

ja som ho brala do 16tt, ale už od 13tt som si sama znižovala dávky, miesto 2x1 denne som si začala dávať polovicu tabletky, potom len ráno až som ho vysadila. Čítala som, že nie je dobré s ním naraz seknúť, radšej som to urobila takto.

sabina1975
10. máj 2013

Brala som ho od 4 tt do 12 tt 2x1 potom tyzden len 1x1 doktorka mi povedala ze treba vysadzat postupne

kikaber
10. máj 2013

ja som ho bral do 20tt a vysadila som ho zo dna na den a vsetko v pohode 🙂

livocka21
10. máj 2013

ja do 16 tt... od 4tt 🙂

daniela242
10. máj 2013

Brala som ho okrem iných liekov až od 13tt nakoľko mi zistili hematóm a hrozil potrat. Vysadila som ho okolo 20tt na radu lekára a naraz. Tehotenstvo potom prebiehalo normálne 🙂

miuciuska
10. máj 2013

beriem ho od 6tt teraz budem zacinať 16tt a dnes si dávam poslednu štvrťku 🙂 brala som najprv 3x denne potom 2x denne neskor polku rano a večer a posledné balenie len štvrťkujem 🙂 tak dufam všetko bude ok ked ho už dnes doberiem 🙂

exupery
11. máj 2013

Po 12tom tyzdni,ukonceny 1trimester,doktor tvrdi,ze uz ho netreba,ked je vyvinuta placenta,berie sa na podporu zlteho telieska

bocjanka
11. máj 2013

do 12 tt

horalka23
13. máj 2013

od zaciatku,, do 5 mesiaca,, tiez som ho naraz vysadila,, a zacala som brat magnerot,, a jasne ze babyvit,,, a aj budem od zaciatku az po koniec tehu :DDDD

kamedi123
14. aug 2017

Ja som ho brala kvôli predošlému potratu od 4.tt a doktor mi ho vysadil v 20.tt a to naraz čo mi teda na pohode nepridalo 😒 keďže som ho nevysadzala postupne mam strach že nastanú komplikácie.. Dúfam že všetko bude ok 😞 hádam doktor vie co robí.. Len mám pocit že odkedy som ho vysadila, že mám ako keby citlivejšiu maternicu a sem tam ma tam pichne abo zabolí... Ale možno si to len viac všímam.. Neviem..

rika88
19. nov 2017

@kamedi123 chcem sa opýtať ,či teda všetko v poriadku po tom vysadeni duphastonu? Ja ho mam akurat zajtra vysadit a tiez mam stoho pochybnosti to vysadit na raz🙂

kamedi123
20. nov 2017

@rika88 ano nakoniec všetko bolo v poriadku,aj keď prvé dni mi veru lepilo,aj som mala pocit, že mám citlivejsiu maternicu ale ako vravím, všetko bolo ok 😉ale s tým nárazovým vysadenim nesúhlasím a podľa mňa by sa s tým malo opatrne..aj keď som druhému dokimu povedala, že som mala zo dňa na deň vysadiť duphaston,povedal, že každý lekár má na to svoj názor,no videla som na ňom, že to bola len diplomatická odpoveď aby neurazil kolegu a že s tým nesúhlasí... asi tak

yennn
20. nov 2017

@rika88 ja som vysadila na zaklade instrukcie od doktorky naraz - po poradni po ukoncenom 1.trimestri. vysvetlovala, ze vtedy je placenta plne funkcna...

katrin69
20. nov 2017

Ja som ho brala asi od 7týždňa, keď som začala mať problémy a brala som ho asi 25-30týždňa. Viem, že som postupne znižovala dávky.

blue_eyes
20. nov 2017

Zobrala som dve a vyhodila som to na vl.riziko...ten hnus nech si žeru oni 😂

deniska14
20. nov 2017

do 16tt som ho brala apri oboch tehotenstvach

rika88
20. nov 2017

Dakujem, radsej som to nevysadila naraz ,vcera som si dala iba 1tabletu aj dnes a zajtra si uz dam iba polku,tak hadam bude vsetko ok

kamedi123
20. nov 2017

@rika88 ono inak dosť záleží asi aj od toho, z akého dôvodu si ho brala, napr.ja kvôli tomu prvému potratu preventívne by som povedala a nie kvôli krvácaniu, preto asi doki zhodnotil,že ho môžem vysadiť naraz. A okrem toho aj videl na utz že je placenta ok ;) aspoň tak si myslím... no ty si mala výhodu,že si ešte mala tabletky, ale mne to vysadil zrovna keď mi zostávala jedna,čiže tam som nemala na výber, inak by som tiež postupne...

mrpk
28. nov 2017

Zdravím, ja som začala brať Duphaston a Ascorutin v 10 týždni, nakolko som začala krvácat a bola hospitalizovana v nemocnici a do 15 týždňa. Že vraj sa viac nemôže užívať. Toľko moja skúsenosť

adia11
17. mar 2019

@rika88 dobry den,prosim ako ste dopadli s duphasonom?idem ho vysadit po tyzdni,bojim sa o babo.dala som si rano uz len polku tabletky a citam terat v letaku ze stredova ciara nieje na delenie tabletky.mohla som zjest polku? 🙈

rika88
17. mar 2019

@adia11 vsetko dopadlo v poriadku. Uz som aj zabudla ze som take nieco brala. 🙂 nebojte sa vsetko bude ok.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre