Ahojte, kedy ste nosili tehotenskú knižku do zamestnania?
Ja som 12tt a rozmýšlam že by som ju aj zaniesla.
Stačí len odniesť a ony si ju prefotia alebo ju iba pozrú a zaevidujú ma alebo treba aj doklad o tom že som tehotná a dátum nástupu na materskú odovzdať písomne?
Dakujem 😊
Určite písomne všetko nech si krytá zo zákona ta budu brat ako tehotnú a nie len obyčajného zamestnanca. Ja som dávala hneď ako som dostala knižku, okolo 10tt
Prefotila som len prvú stranu s menom a zvyšok zabielila
pisomne (u nas mailom) som poslala prednu stranu knizky odfotenu a ze som tehotna a predpokladany nastup na matersku je xy
NIKDY..zamest. nevidel moju tehu knižku nikdy. a načo by mu bola?
@deti95060810 super keď tvoju knižku nevidel ale sú baby ktoré nosia buď prednú stranu prefotenú alebo inak.
A načo mi je? Lebo to vyžaduje zamestnávatel, preto sa pýtam ako ste mu to zdokladovali/oznámili. 🙂
Určite písomne, nikdy nevieš čo sa stane. Aby si bola krytá.
Ja som písala oficiálne oznámenie že som tehotná spolu s predpokladaným nástupom na md, vzor som našla na nete + chceli odloženú kópiu prednej strany tehotenskej knižky
Mailom môže tvrdiť, že nedostal. Jediné žiadaj odpoveď.
Ja som tiež neukazovala knižku. Len písomné oznámenie od gynekológa, kde mi potvrdil graviditu a predpokladaný nástup na MD.
Tiez som odovzdavala oznamenie o tehotenstve s predpikladanym terminom nastupu na md. Nebolo by mi prijemne ukazovat a prefocovat veducemu moj zdravotny zaznam🤷♀️
Vypýtala som si potvrdenie od lekára už v 8tt o tehotenstve a dala som to. Tehotenskú knižku nemajú dôvod prečo mať 😊
Ahoj. Ja som dávala zamestnávateľovi tehu knižku v 12.tt, to bolo moje potvrdenie že som tehotná. Nič viac odomna nepýtala. Personalistika si ju prefotila z tej prednej strany kde je meno.
Pisomne som oznamila zamestnavatelovi. Napisala predbezne nastup na matersku a ziadala o uvolnenie pocas lekarskych kontrol. Tehotensku knizku som nedokladala ani ju nepytali.
No ja som 21 týždeň ,som druhý mesiac na PN. Nakoľko mám rizikovú prácu ale ešte som v práci ani nič nehovorila. Bolo mi povedané,že stačí ak prinesiem potom od lekára papier,že nastupujem na MD.
Ako som ju dostala, tak do par dni. Aspon som videla kolegov a pokecali sme, lebo v case, ked mi vystavovali druhu, som bola na rodicaku so starsim. A pri prvom tiez tak nejak, nech vedia. Ja som s tym nerobila okolky, na personalnom si odfotili, co potrebovali, nemala som dovod nedoverovat zamestnavatelovi, slo o velku firmu.
isto to oznamim ale ja by som to až od 20tt. nemôže ťa potom vyhodiť
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
načo ti je tehu knižka pre zamestnávateľa? Chceš oznámiť tehotenstvo? To sa oznamuje zásadne písomne + doložíš kópiu tehu knižky (zabieliš si info, ktoré nechceš pre neho zverejňovať) alebo si od gyn. vypýtaš potvrdenie o tehotenstve a priložíš k oznámeniu to.