Baby končím 21tt a nikde som sa nedočítala o tom, kedy sa bábo presunie vyššie. Aktuálne som ho cítila uuplne dole v podbrušku, ale posledné 2 dni mám pocit, že ho cítim pod pupkom. Je to možné? Kedy ste cítili bábo vyššie? Vďaka.
Je to individuálne, netreba sa porovnavat. Niekto cíti už v 20tt vyššie, niekto neskôr.. kamoska mala malého uloženého v malej panve do 8 mesiaca čiže do vtedy ho cítila nízko. Ja presne do 24tt som mala malu nízko tlačila mi na krčok strašne, od 16tt mi nariadil doktor prísny kludovy režim ležať s vylozenymi nohami a podlozenou panvou aby sa posunula - mala som slaby krcok hrozil mi predčasný pôrod, nemala som ani bruško, zrazu mi behom pár hodín vybehlo a už som ju cítila vyššie. takze to ležanie absolútne nepomohlo pretože som ležala poctivo a posunula sa až po 2 mesiacoch.. Takze žiadne tabuľkové rady kedy kde má byt. Každé babatko sa posunie kedy sa mu chce, to nijak neovplyvnis.
@lillyd prosim ťa a aké si mala prejavy keď ti mala tlačila na krčok? Mňa dosť bolia kríže a podbruško už druhy deň a neviem či to je normalne alebo nie 🙄
Ja som malú necítila.... ledva sem tam dáky pohyb ... ale od 26tt som ju cítila pod rebrami ..... aj v nemocnici mi ju našli až tam hore ....pri cisárskom ju odtiaľ ťahali 🤣😂🙈 vraj sa tam zasprajcla .....
Ale až pri cisárskom sa zistilo že mám dáko nabok maternicu a netradičné vysoko 😂🙈 ale tak ja aj mala sme dáke naopak celé
To necítiť nijako.. ja som pár dni pred poradňou v 16tt kde mi to doktor zistil doma vo veľkom upratovala atd a po tom má neskutocne začali bolieť kríze, kĺby, plakala som od bolesti ALE to vôbec nemuselo mat spojitosť, doktor nepovedal že to má suvis. Poslal má k neurologičke. A hlavne ja mám problémy s chrbticou dlhodobé, bravala som silne lieky na to aby som mohla fungovať potom som ich vysadila keď som chcela otehotnieť a ešte tesne pred otehotnením som chodila na rehabilitácie čo som mala take bolesti že som chodit nevedela - čiže mna to mohlo bolieť preto. Kopu žien čo majú toto s krčkom a babo ulozene nízko tak nemajú žiadne príznaky , fungujú normálne a len tak im to zistia na poradni. Čiže ako hovorím fakt neporovnavat sa, každá sme iná mame iné veci okolo toho.
A to, že cítiš babo pod pupkom - je takisto individuálne. V 21tt je ešte malé a má kopec miesta. Mne doktor ešte aj v 28tt povedal že sa vrti a kazdu chvíľu je inak raz má nohy hore potom dole Pozom je priečne - preto mozrm cítiť kopnutie aj dole v podbrušku aj v okoli pupku ale aj na bokoch kludne.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Popravde nikdy som ho necitila tak nizko.