Ahoj dievcata,mam otazocku....vie mi niekto poradit???mam velmi nepravidelny cyklus -teraz nie nakolko cakam babatko 🙂 ale moja predposledna ms bola10.2....a potom dalsia bola az 19.3...to znamena ze mala som 38 dnovy cyklus....ratam to dobre ked si myslim ze ovulovala som cca v polovici to znamena nejaky 19.den ?takze som otehotnela okolo 6.4???ak mi vie niekto poradit budem vdacna.....a zaroven dakujem....
@ivica111 nie, nie v polovici, ale 38-14=24 , takže si ovulovala na 24. deň od začiatku poslednej menštruácie. Medzi ovuláciou a začiatkom ďalšej menštruácie prejde zvyčajne 12-15 dní, nebýva to viac. Je to tzv. "luteálna" fáza, fáza v druhej polovici cyklu, trvajúca tých 12-15 dní.
@donna11 ide o to ze mam posun v tehu o 2 tyzdne....to znamena ze ked som mala poslednu ms 19.3 tak som akoze mala ms zaciatkom aprila.....aspon takto mi to doktor vysvetlil....a od vtedy sa mi rata tehotenstvo..inac by som uz bola v 27 tt ale prave kvoli 2 tyzdnovemu posunu som v 25....A 6.4 som mala s priatelom styk a velmi sme chceli splodit babatko...tak ma tak napadlo ci to mohlo byt aj vtedy akoze po tej fiktivnej ms som mala hned ovu a cca okolo toho 6.4 sa nam to podarilo plus minus paar dni....nakolko zena moze mat ovu aj hned po ms....tak neviem myslis ze to tak mohlo byt???a to asi s tymto cyklom nema nic spolocne nakolko mi to vzdy lieta🙂
@ivica111 presne na 6.4. ti neviem povedať, ale to si bola určite v "plodnom " období, kedže ste bábätko splodili. tie dni si mala plodné, od 10.2. do 28.2. je 18 dní a potom + 6 dní do toho 6.4. = 24 dní, kedy si teoreticky mala ovulovať .. 🙂 .. takže to sedí aj s tým, čo som napísala vyššie - že ovulácia bola +- na 24. deň cyklu... 😉 a preto máš aj ten posun v tehotenstve o 10-14 dní... nemaj strach, ked je všetko v poriadku a bábo sa vyvíja ako má, hlavne, že rastie, a ty sním 🙂 .. prajem spokojné tehotenstvo 🙂 .
aha, no ja som riadnu hovadinu napísala 😀 ... ja som si pomýlila február s marcom 😀 ... takže do konca marca bolo ešte 12 dní (od 19.3. do 31.3.) ... + 6 dní do 6.4., to je už 18 dní, . takže ani 24. deň, ale asi už 18. deň +- si mala plodné dni. ked si pripočítaš, že spermie prežijú v tele ženy cca 2-3 dni, tak to vychádza 🙂 .
lekári majú svoje tabuľky, a ked sa niiečo vymyká z tabuliek, tak nevedia kudy kam ...
@bocianka123 takze ak som správne pochopila tak od poslednej menštruácie teda 19.3 si mam prirátať tých 18 dni +-2 dni co prežijú spermie tak mi to potom vychádza okolo toho 6.-7.4 a vlastne vtedy sme babatko splodili???
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
pokial si mala 38dnovy,tak ovu bola na 24den, cize plus tyzden..🙂