Kedy ísť do nemocnice pri nevoľnostiach?

mgabriskova
26. aug 2017

Ahojte, takuto temu som nenasla... Rada by som sa poradila mozno s maminami, ktore pri tehotenstve trpeli nevolnostami, kedy uz je to extrem a do akej miery je to normalne. Vraciam od 6.tt a som v 14.tt. Nedokazem v sebe udrzat ziadne varene jedlo, cize moj jedalnicek co vo mne zotrva sa sklada asi z jogurtu, jablka, piskot, sucharov. Beriem femibion. Schudla som 2-3 kila a predtym som bola tiez celkom stihla. Naposledy na poradni v 12.tt doktor len podotkol, ze ved uz to prejde... Najblizsie k nemu idem o dva tyzdne. Myslite, ze som na tom este normalne alebo to mam nejak riesit? Vraj davaju infuzky v nemocke... Ide mi hlavne o to, aby babu nechybali ziviny... Dakujem 🙂

mamina_tatiana
26. aug 2017

Ked uz v sebe nevies udržať nic, je ti na odpadnutie, nevládzes chodiť, žiť... Treba dat infúzie lebo môžeš z dehydratácie stratiť cenne minerály ktore ovplyvňujú činnosť srdca mozgu atd. Zasa nevoľnosťi ma každá tehuľka, ja som prve tri mesiace grcala 3-10x denne, schudla som 6 kg, ale dokazala som vecer a v noci nieco zjesť takze som to dala aj bez nemocky.

mgabriskova
autor
26. aug 2017

@mamina_tatiana okej, takze len vydrzat a babu by to nemalo ublizit, dakujem

mamina_tatiana
26. aug 2017

@mgabriskova bábätku ani nie... Ono si vezme ci treba a preto aj ty chudnes, ale keby ti bolo fakt strasne treba ist daju ti nieco alebo pichnú injekciu proti vracaniu keby to neprestávalo ze vkuse vraciaš.

sense
26. aug 2017

Ak v sebe vobec nic neudrzis, a nebudes vladat atd...ja som maa nevolnosti do 20tt

ettie
26. aug 2017

ja som schudla za mesiac 9kil, dr. to neriesil mimi prospievalo. Dal mi ale torecan cipky potom 🙂 drzim palce

chrissie_kf
26. aug 2017

Pokial v sebe nejake jedlo , ovocie udrzis a najma tekutiny tak je to este ok . Babatko si zoberie co potrebuje . ja som neudrzala v sebe ani len vodu cistu, ani chlieb suchy uplne ze nic . Vracala som aj 15x za den. Bola som dehydrovana mala som uz zavrate tak som bola potom na infuzkach nejaku dobu . Lekar ak sa mu to uz nepaci aleby je ubytok hmotnosti velky povie a usmerni 🙂

katuska1988611
26. aug 2017

@mgabriskova mozno to nebude tvoj pripad, ale mne nerobili dobre tie tehu vitaminy. Aj v lekarni kukali na mna, ze ako je to mozne, no raz rano som na ne nejako zabudla a nebolo mi az tak zle. Tak som to skusila zase druhy den a nic. Potom asi na piaty den som si ich dala, no koniec.... tak som zacala brat len kyselinu listovu. Nehovorim, ze mi uz potom nebolo zle, no nedalo sa to porovnat. Ale ako pisem, mozno to nebude tvoj pripad. A dufam, ze ma tu nikto neukamenuje, ako skoro pani v lekarni 😆

mgabriskova
autor
26. aug 2017

@chrissie_kf och to je otras, dokedy si to tak mala?😨

chrissie_kf
26. aug 2017

@mgabriskova no rodila som v novembri a preslo to v juli. Bol to dost otras😂 A to som bola sportovkyna predtym, zdravy ziv styl a vsetko vo sne by ma nenapadlo ze budem mat take mizerne tehotenstvo. Ja som lekarka a aj otec tak chvhalabohu som nemusela ist di nemocnice lebo sme mi namiesali koktejliky doma aLebo v ambulancii 😂
Ale take divne a zmenene chute mi ostali az do porodu. Aj plenie zahy a vselijake divne traviace problemy ktore som nepoznala. Ale oproti tomu vracaniu to bolo vsetko uz nic. Pamatam ze okrem toho ze mam babo som sa po porode ako blazon tesila ze som sa konecne normalne najedla a normalne mi chutilo a mala som konecne normalnu chut 🙂

dai
26. aug 2017

@mgabriskova ahoj... u mna prve tehotenstvo nevolnosti cca do 16tt - najhorsi mesiac som schudla 10kg; druhe som mala nevolnosti az do porodu, teraz som tehotna 3tikrat- aktualne v 18tt a stale zle 🙂 v nemocnici som nebola ani raz, deti v pohode😉

sisaka
26. aug 2017

@mgabriskova kedy sú nevoľnosti už na nemocnicu posúdi tvoj lekár. Najprv by mal predpísať lieky proti nevoľnosti od tabletiek cez injekcie a ak tie nezaberú potom nemocnica, ale to je skôr v prípadoch, ked žena fakt nič neudrží v sebe.

luslus
26. aug 2017

Ja som sla na pohotovost ked som uz mala take stavy,ze som vracala kazdych 10 min. Nedokazala som sa ani vody napit. Bola som tam asi 3x.dali mi infuzku od vracania a este nejaky roztok. Inak ja som mala asi 3 mesiace celodenne vracanie.a pritom som nic neschudla

dai
26. aug 2017

@luslus ale to si potom musela aj nieco v sebe udrzat... inak by si chudla ani by si nevedela ako...

luslus
26. aug 2017

@dai ano udrzala ale mala som aj dni kedy som neudrzala ani glg vody a bola som na infuzkach

mgabriskova
autor
26. aug 2017

@dai klobuk dolu, ze si sa na to dala 3.x 😵

aspinka
26. aug 2017

@mgabriskova ja som pri prvej ani nezvracala ale mala som ukrutne bolesti zaludka a trpela extremnym nechutenstvom trvalo to do 16tt a nepomohlo mi naozaj nic. Schudla som 10kg bola som na jogurtoch, ovoci... Zle mi bolo pri kazdom dalsom... posledne som prezila vdaka gravipop lizatkam ale tie pomahali tak na 3 hodinky kupovala som ich na krabice 😀

simonkazga
26. aug 2017

Vyskúšaj vynechať Femibion na pár dní. Poznám pár dievčat, ktoré zistili, že je im nevoľno práve z "vitamínu".

mgabriskova
autor
26. aug 2017

@katuska1988611
@simonkazga baby dik, vyskusam vysadit na par dni femibion..

janka1302
26. aug 2017

Pomahaju nanuky tie vodove ( teda aspon na chvíľu) a rano ranajky do postele - pecivo s masielkom a dzemom. Teda mne to pomohlo. Mala som nevoľnosti pri obidvoch tehotenstvach. Pri prvom som bola aj hospitalizovana.

janka1302
26. aug 2017

Inak tri mesiace som do seba nemohla dostat nic varene. Lekar vravel, ze to nevadí, ze takto sa vlastne telo bráni, aby som nezjedla nic, čo by mohlo ublížiť bábätku. Drobcek si vzal zo zasob. A dnes tu mame uz skoro polročného chlapčeka, zdraveho baculinka 🙂

marikap18
26. aug 2017

Fuuu, tak bud rada, ze zjes aspon, co si napisala. ja som nezjedla ani piskot, ani nedokazala vypit vodu, vsetko islo zo mna von, schudla som 5 kg. Tocila sa mi hlava, bola som malatna, nevladala som prejst ani na WC, pri posteli som mala lavor a don vracala. Uplne mi bolo hrozne. Pri prvom tehotenstve som bola v nemocnici na infuziach asi tyzden, ale nepomohli. V 5. mesiaci sa mi az polepsilo. V druhom tehotenstve to bolo este horsie. Mesiac som bola v nemocnici na infuziach a polepsilo sa mi sice, ale aj nadalej mi bolo zle az do konca tehotenstva, ak som pocitila, ze som hladna, hned som musela jest, inak by som znovu vracala. Dokonca som vracala este tesne pred porodom a aj po porode. Sice som ta asi nepotesila, ale bud rada, ze zjes aspon nieco.

mgabriskova
autor
26. aug 2017

@marikap18 ach preboha, tak ty si jasny extrem. 😨 A deti v pohode? Zdravy? Normalna vaha?

bruuumka
26. aug 2017

keď som schudla pod 6kg tak ma dali do nemocnice. Nabrala som kilo a išla domov. Takto som bola 3x ... vracala som ale celé tehotenstvo

maminuska
26. aug 2017

@mgabriskova ja som schudla pri tretej dcérke v prvých troch mesiacoch skoro 12 kg. Nevracala som len som trpela neskutočným nechutenstvom , všetko mi smrdelo, jedla som ako pol ročné decko ktorému sa zavádzajú príkrmy , po lyžičkách . Chleba ktorý som milovala som musela prestať jest , lebo mi z neho bolo neskutočne zle.
Doktor to vôbec neriešil , babätko rástlo tak ako malo , len mi skontroloval moč nielen na bielkoviny ale aj na ketóny. asi od štvrtého mesiaca sa to zlepšilo trocha ale aj tak som jedla ako vrabec. Z pôrodnice som odchádzala so zdravou dcérkou , 3150 g a 50 cm a o 8 kg ľahšia ako pred tehotenstvom .

mgabriskova
autor
26. aug 2017

@maminuska Mne tiez vsetko strasne smrdi a jem ako vrabec (jablko jem hodinu) napriek tomu si neviem predstavit, ze by som schudla za 3 mesiace 12 kg. 😲 To by som vazila 40 kg pri 173cm. Som v 4.mesiaci a nezlepsuje sa mi to zatial vobec. Ale teda podla toho co tu vsetky pisete som v norme.

maminuska
26. aug 2017

@mgabriskova tak ja som mala veľmi miernu nadváhu , takže mne to až tak neuškodilo 🙂. Pokiaľ nebudeš vyslovene trpieť patologickým zvracaním a to je už aj diagnoza , tak to bude v pohode.

mgabriskova
autor
26. aug 2017

@maminuska dakujem, uz nech rodim 😀

tova
27. aug 2017

@mgabriskova zazvorove cukriky mne pomahali, ale aj dzus a ine zazvorove vyrobky pomahaju

kotatko201
27. aug 2017

@mgabriskova nooo ja som tiez grckala a vela grckala a doktor my stale tvrdil ze to prejde a neprechadzalo nic nepomahalo ani zazvorove cukriky ci lizatka... nakoniec som skoncila v nemocnici... zacala sa my tocit hlava a uz som vedela ze je zle... po infuziach v nemocnici bolo o trochu lepsie... ak pojdes do nemocnice nic s tym nepokazis len sa ty ulavy....

marikap18
27. aug 2017

@mgabriskova Ano, deticky su zdrave, vaha bola normalna. Bola to hroza, vzdy som chcela 3 deticky, ale kvoli tymto tehotenstvam sa uz bojim. Odporucam ti ist do nemocnice, ked sama budes citit, ze uz to j enaozaj extrem. Pocula som, ze niektorym 2-3 infuzky pomohli a uz im bolo fajn. Ja som ich mala nespocetne vela. Spominam si, ze pocas 36 hodin som ich dostala 6. Az potom mi bolo dobre a za dva dni to zacalo znovu, ale to uz mi dali iba kazde dva dni jednu pocas celeho mesiaca.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre