Kde môže byť chyba?

randlemcmurphy
9. okt 2013

Ahoj, chcela by som sa Vas opytat, som prvykrat tehotna, doteraz( do 20tt? ) mi stale vraveli na uzv, ze dlzka plodu zodpoveda tyzdnu v ktorom som-bral to podla poslednej menstruacie a aj dlzka plodu vzdy zodpovedala tyzdnu v ktorom som bola podla udanej posl.ms. a vcera mi zrazu povedal, po merani ze nie som v 20tt, ale ze dlzka plodu zodpoveda 18+3...tak nahle dva tyzdne dole?pytal sa ma ci som nemohla neskorsie trocha otehotniet, no nemohla, priatel chodil domov raz mesacne na tri dni, viem kedy to bolo prave preto, ze sme spolu boli len tri dni v mesiaci. nerozumiem tomu, ked doteraz vsetko tak dlho sedelo..neviete niekto, sedliacky povedane -co to je-? mate s tym niekto skusenost...? poslednu ms mam udanu 23 maja, s priatelom som bola 31maja-3juna..trocha sa bojim, pretoze najprv si tak zmateny pre seba vravel-co sa to pomalsie vyvija...? no a potom zmeral cerstvo, pozrel kolko meral naposledy ked som bola na uzv a skonstatoval, ze je to ok, ze od naposledy doteraz narastol ako ma... tak preco dva tyzdne zrazu dole? dakujem Vam...

kristiii
9. okt 2013

@randlemcmurphy 18+3 t.z. že si v 19-nástom týždni, čiže proti 20-temu je to len o týždeň menej. mne tiež akurát niekde v tomto období namerali o týždeň menej než od začiatku tehotenstva, musela som ísť o týždeň na kontrolu či bábo rastie, ale pekne narástlo, to ty vieš že rastie, takže sa tým netráp. Možno má len teraz proste o nejaký centimetrík menšiu hlavičku než priemerné bábo v tomto týždni, to nič neznamená, veď ani detičky sa nerodia všetky rovnako veľké či ťažké aj keď sú narodené v rovnakom týždni. Môj drobec si to vykompenzoval tým že sa narodil presne o týždeň po termíne a bol ukážkový priemerný novorodenec, možno keby sa narodil presne tak by mal o 1-2 cm menej a tiež by sa z toho svet nezrútil 😉

awalancha3
9. okt 2013

zatial sa nestresuj, si v polovice tehotenstva... nejaky 1 tyzden, ako ti kristiii napisala nehra rolu... dolezite su prietoky, akcia srdca a to, ze v raste nestagnuje.........okrem toho, videla si ako sa to meria? plod nie je vzdy v idealnej pozicii a je este malicky, takze odchylka par mm urobi aj niekolko tyzdnovy rozdiel.......cim bude dietatko vacsie, tym presnejsie budu merania......Neboj...

effkaa
9. okt 2013

@randlemcmurphy ano, ja som mala velkost babatka vzdy o cca rovnaky den a tyzden pozadu, otehotnela som inokedy ako si mysleli. Pretoze podla menstruacie som mala ovulaciu vtedy, ked som lezala v nemocnici s hadickami z brucha. A tazko vysvetlis, ze si otehotnela tak o tyzden... Ale to este nic nebolo, na tom merani kde meraju dlzku stehennej kosticky, driek a velkost hlavicky vyslo, ze ma velku hlavu (o cca 2 tyzdne), uzky driek ( o cca 1 tyzden) a nozicku akurat. Tak si vies predstavit ako mi bolo. Kvoli tomu som bola na tom velkom uzv u Cunderlika, ktory je uzasny odbornik. No samozrejme bolo vsetko v poriadku. Dieta sa trosku posunie, lekarovi sa smykne ruka a uz su tyzdne hore dolu. Takze drzim palce, ale neboj, vsetko je OK

slozika
9. okt 2013

ja som mala a mala sa narodila mensia, niekto je vacsi niekto mensi, syn mal 4000 a dcera 2890.

janka987
9. okt 2013

neboj, u mna to tiez presne nevedeli, najprv dr. ze este tam nic nie je len plod obal a stale mi to posuvali dozadu..pri kazdom merani....ked som isla na gyndu lezat (kvoli preeklampsii) mala som 37+5 a o tri dni mi urobili cisarsky a zrazu bol maly porodeny v 42tt....pocas 3dni mu par tyzdnov pridali 🙂 mal 4110g

monikafilip
10. okt 2013

@randlemcmurphy
Nemusíš sa báť, ultrazvuk najpresnejšie meria v 1. Trimestri, tak medzi 10-12. tyždňom, vtedy sa prípadne upravuje termín pôrodu. Pri ďalších meraniach sa sleduje hlavne odchýlka od normy, v II. trimestri to môže byť -1 až -2 týždne a v III. trimestri až -3 týždne - presne ako vraveli ostatné kočky, každé bábo je individuálne a v termíne pôrodu má normálny novorodenec hmotnosť od 2,5 do 4 kg - a to je dosť rozdiel. Tak sa neboj a kľudne tehuľkuj ďalej. 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre